Jump to content
Българският форум за музиканти

CHEFTIE

Members
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

CHEFTIE's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Щом искаш двата усилвателя да работят паралелно, тоест едновременно да минаваш през преамповете и на двата и всеики да си усилва поотделно все едно работят поотделно, ще ти е нужно да разделиш сигнала от китарата. За тази цел ти трябва сплитер, който ще стои след последния ти ефект и преди входовете на двата усилвателя или ако не използваш ефекти - между китарата и входовете на усилвателите. Удачен избор е Y-Not, който представлява A/B/Y превключвател. С него не само разделяш сигнала, но можеш да избираш дали да работи единия или другия усилвател или и двата едновременно. Освен това имаш вграден Buffer, в случай че използваш дълги кабели и/или ефекти.
  2. TAD са хубави и съответно държат цена, тъй като те нямат собствено производство, а ги купуват от фабриките в Русия и Китай и след сериозни тестове и групиране ги брандират с тяхното лого. Като цяло са надежден избор. ECC83 и 12AX7 са различни номенклатури за една и съща предусилвателна лампа, например JJ използват ECC83, докато болшинството от другите производители/марки използват обозначението 12AX7.
  3. Пробвай с руски лампи, да кажем Sovtek или Electro-Harmonix. И двете марки се правят на едно и също място, но според спецификациите на сътветната марка, така че разлики има (и в цената също). И двете ги има в България и можеш да ги намериш, а също така и предусилвателни лампи. Звънни на момчетата от този магазин и ще те уредят.
  4. Dark Lord ги има налични в магазин Music Division в София. Може да им звъннеш за цена.
  5. Прав си, че е много трудно да се предаде на запис усещането от това да стоиш пред тресящите се ампове, но не мисля да се отказваме, докато не успеем максимално да се доближим. Радваме се, че ти харесват Относно дефазирането, причината за това би била, че Diezel-а обръща фазата на 2-ри канал и в комбинация с Fryette-а е нужно да се превключи копчето за фазата на сплитера. Предполагам, че не сте знаели за това и затова са звучали дефазирано. По това време използвах сплитер, който не можеше да го прави от разстояние и трябваше ръчно да се натиска, което не е много удобно за свирене на живо. В момента използвам друга марка сплитер, който може да обръща фазата по MIDI, което значително улеснява нещата.
  6. Същите! Всеки амп звучи много добре сам по себе си и има харектерна индивидуалност, но когато ги комбинираш става убийствено, понеже се допълват невероятно. Особено когато си в стаята пред тях и двата са усилени можеш да усетиш на какво са способни. TONY би ли дал ориентири какво ти липсва или какво не е наред, за да се подобри и поправи. Идеята беше да извлечем максимално много от усилвателите като суров, необработен звук, които да е достатъчно честотно богат, така че да дава свобода за манипулация при обработка и миксиране.
  7. CHEFTIE

    EL34 и 6550

    Пробвай в Music Division. Би трябвало да има и да могат да ти помогнат.
  8. Аз лично познавам хора с високи доходи, които си купуват редовно червени струни на Warwick и не се притесняват от ниската им цената, тъй като качеството е на ниво съотнесено с парите, които плащаш. @ DYLGIQ Чисто и просто можеш да пробваш с едни и да си прецениш сам за себе си дали ти харесват, все пак не струват цяло състояние като Elixir, при които също има възможност да не ти харесат, но тогава повече ще те е яд за парите, които си дал.
  9. Знам, че има Graphtech нътове в магазин Music Division. Един приятел си купи от там, за да си смени на Gibson Explorer-а и е много доволен. Ако не се лъжа нътът на Flying V е абсолютно същия.
  10. Здрасти! Моля кажи за УАД-то включва ли се трансфер и има ли още гаранция

  11. Здравей CHEFTIE!Продава ли се още VOODOO LAB PEDAL SWITCHER-а?

    Поздрави!!!!

  12. Здравей, пратих ти лично съобщение във връзка с Меса-та.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.