Jump to content
Българският форум за музиканти

ilijap

Members
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно ilijap

  • Рожден ден 10/18/1988

Previous Fields

  • Инструмент
    китара, бас китара

Contact Methods

  • AIM
    guitar.bass.vocal_iliyapopovski

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София/ Бургас

ilijap's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Колегата по-горе има много съдържателен, смислен и верен пост - може би все пак е най-добре да се работи лице в лице с учител. Но ето от тук http://sites.google.com/site/muzikalensluh/Home можеш на български да намериш доста теория, упражнения и връзки с други сайтове. Този, специално, е насочен повече към упражнения за музикален слух, но той, разбира се, е много важен за развитието на всеки музикант. И ако се интересуваш от теория, можеш да прочетеш доста интересни статии. Успех!
  2. Ти, приятелю, не си профундо, защото за един мъжки глас е съвсем нормално да пее без усилие до малка октава-до1. Това че пееш октава отдолу( покриваш голяма октава) означава, просто че имаш ниски тонове. Това дали си баритон, бас или тенор не зависи само от диапазона ти, но и от тембъра ти. Не знам на колко си години, но ако си в края на пубертета си, то съвсем нормално е гласът ти да е спадnал. Ако искаш да чуеш истински профундист, чуй това: http://uk.youtube.com/watch?v=6WpD2Cspn6g От друга страна, за да провериш приятеля си, може да си пуснеш ето това: http://uk.youtube.com/watch?v=is-xBDasaBI&...feature=related Тук са показани твоя най-нисък тон и този на приятеля ти, според думите ти. Мен ако питаш, без да съм те чул, си баритон, вече отделен въпрос дали си висок или нисък баритон, това зависи и донякъде с каква сила и какви усилия взимаш ниските и високите тонове, колко са ти удобни да ги свързваш с другите тонове докато пееш нещо. Аз лично съм се разпявал до сол от контра октава, но не мога да пея толкова ниско, по принцип ако пея по-ниски тонове стигам до ре(понякога до) от голяма октава(твоите най-ниски тонове ) и дотам съм полезен. Много хора са ме питали дали не съм бас, но аз се чувствам като най-обикновен баритон
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.