Jump to content
Българският форум за музиканти

batranbo

Members
  • Мнения

    36
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Пловдив

batranbo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Обществена Репутация

  1. Според този сайт, китарата е 77-78 година произвдена във Fullerton plant, но това не ми помага особено. Може само грифът да е от фендер примерно.
  2. Колеги, попадна ми една китара, която би трябвало да е Fender Telecaster Deluxe от 70-те години най-вероятно, но ми се вижда много подозрителна. Някакси качеството на изработка не е добро, а и е доста побългарявана като че ли. Бриджът ми изглежда като правен по трудово обучение Освен това никъде не успях в нета да открия снимка на Fender, съвпадащ по външен вид с моя. Да не е някаква Кремона с надпис Fender? Ако някой има идея, да сподели. Извинявам се за лошите снимки - при първа възможност ще постна по-добри.
  3. Така наскоро си купих тунер-щипка за кухарката. Пробвах го и на електричката и на бас-а - върши добра работа. Но осъзнах, че като настроя с него, и после проверя с APtuner-a на компа или с тунера в процесора ми (МЕ-50), показва разлики. Ако коригирам херците на тунера-щипка от 440 на 443, тогава настройката по него съвпада с тази на компа и на бос-а. ВЪпроса ми е дали тунера просто е грешен или пък другите тунери са настроени за друга стойност на Ла-то?? Знам, че разликата е пренебрежимо малка - не отварям темата защото е невероятен проблем, а по скоро защото е интересен казус.
  4. Колегата говори за DS-1, а не за SD-1. има малка разлика Ianev_94, не мога да ти дам мнение за Dyna drive, но DS-1 си е наистина класика. Аз ползвам такъв и съм супер доволен, като свиря от рок, до траш. Ако се спреш на варианта с DS-1, в момента продавам моя. Пиши едно лс ако се интересуваш, ще се договорим. Купих си процесор и вече ми е излишен.
  5. имам си Cort X6 и съм повече от доволен. за парите си китарката е екстра - дори флойда се държи повече от добре. но не ми харесва особено звукът й и съм склонен да набедя адаптерите за това. понеже свиря основно хард/хеви и използвам бридж адаптера, реших да сменя само него с нещо по-добро. търсих тема във форума, но не открих, така че моля за съвет. искам пасивен, сравнително универсален адаптер, който да справя както при дисторжън, така и при чист звук. разбира се, цената също е фактор. примерно около 150-180 лв. ясно е, че "хубавите, евтини, универсални адаптери свършиха", но предполагам все има нещо в този ценови клас, което отговаря на изискванията ми малко или много.
  6. пфф, много съм хитър Чак сега видях че си има раздел видео. Моля някой админ да премести темата там.
  7. опитваме се да посвирваме гръндж това са няколко опита. надявам се да ви харесат.
  8. взех най-после жадуваната китарка Cort X-6. но се нуждае от малко сетъп. попрочетох темите, но някои неща не ми станаха ясни. регулирах си успешно височината на бриджа и на адаптерите, и интонацията на струните, но имам други въпроси. 1. има допълнителна пружина в комплекта. явно е за тремолото. въпросът ми е дали е резервна или се слага допълнително, за да е по-твърдо тремолото? 2. много са високи струните при 1-во прагче. регулирал съм височината на бриджа, но поради (според мен) високия нът разстоянието между свободна струна и праговете е твърде голямо. обмислям леко изпиляване на каналите на нът-а. със заключване е и не знам дали е възможно, но мисля да пробвам. някакви препоръки как и с какво? 3. при 6-та струна и по-рядко при 5-та се получава понякога странен бръждящ звук. получава се при по-здраво свирене. смених струните - същата работа. после помислих, че бръждят струните по позиции и вдигнах бриджа доста за проба. не се оправи, а и бръжденете се получава и при свободни 6-та и 5-та. това ме навява на мисълта че причината не е нито в нъта, нито в прагове или гриф, а е в седлата (мисля че така се казваха) в които лягат струните при бриджа. възможно ли е? не е болка за умиране - получава се рядко и то при нетипично за мен здраво свирене, но все пак ме дразни... виждам че седлата са еднакви и мисля да пробвам да ги разменя и да видя дали ще има резултат. 4. китарата постоянно се разстройва. дори без да пипам тремолото изобщо след кратко и нежно свирене пак се разтройва. направи ми впечатление, че разстройването винаги е в посока надолу, съвсем леко е и е почти равномерно за всички струни. заключването съм го стегнал яко и не мисля че е от него. да не би например тремолото просто да "уляга" малко и след време да спре това разстройване? ако е така и пружината в комплекта е за втвърдяване, може би ако я сложа ще намаля този проблем? и да - знам че китарата е евтина и "какво тремоло искам да имам за китара от 350 лв" но все пак, при положение че дори не го докосвам не мисля че нормално да се разстройва. ей, аз голям роман написах сори, професионално изкривяване. давайте мнения.
  9. a, мерси много. търсих го но не съм го открил понеже не знаех че се кава тръс род.
  10. имам един стар пълдин, който има следния проблем - грифът е доста огънат и разстоянието между струните и грифа към 10-то прагче е много голямо, но ако намаля височината на струните от магарето пък започват да бръждят над 14-то прагче. виждам че има някакъв метален щифт в грифа, който може да се върти с гаечен ключ. предполагам че служи по някакъв начин за регулиране на огънат гриф, както е в моя случай. какъв точно е принципа му и дали бих могъл да се справя без помощта на лютиер? китарата е стара и съм я прежалил, така че мисля да се пробвам, но все пак ако някой пообясни малко ще е по-добре.
  11. пробвах няколко корта, един от които беше точно този за 550 с нектру. супер е, но поради две основни причини няма да го взема. цената ми идва вече непосилна, а и държа на тремоло, пък било то и не особено добро. като цяло впечатлението ми от кортовете е отлично. посвирих доста. безупречна (поне доколкото аз мога да преценя) изработка, удобен (за мен) гриф... за съжаление точно моделът, който искам - X6 - го нямаше и не съм го пробвал, но днес смятам да го поръчвам и да приключвам с душевните терзания, че не съм спал от 3 дни заради тая пуста китара благодаря на всички за мненията. така или иначе от всичко, което прочетох по чужди сайтове, ямахата е по-добрия вариант от първоначалната ми дилема. но твърдо реших да рискувам с корт-а. много ми допада по всички показатели, а и със спестените пари ще взема някакъв ефект.
  12. Точно Cort-ове гледам от одеве... Харесах си X6. Подозрително евтина ми се вижда - около 360 лв, а има и заключване... Ще трябва да я пробвам и нея.
  13. Не държа на заключване, тъй като не смятам да спекулирам с тремолото. А и както спомена колегата и двете са с обикновено тремоло а не с флойд роуз, така че това не е голям проблем. Ще трябва явно да пробвам и двете за да взема окончателно решение... А доколкото поразгледах, не виждам подходящи алтернативи в клас до 500 лв. Ако имате предложения, споделете ги. Но държа на подобна визия на тялото и на HSH или HSS конфигурации. Също и да има тремоло - не го използвам често, но понякога си требе Тесният гриф също е задължителен. Други изисквания нямам Някой Джаксън например? Или де да знам... нещо друго. Не робувам на марки.
  14. Знам, че ви е писнало от подобни леймърски въпроси, но понеже не открих никъде мнение за гореспоменатата Yamaha все пак реших да пусна тема. Не става въпрос за скъпи китари, но 400-500 лв за мен не са малко и искам да направя оптимален избор. Ibanez-ът е ясен. Обсъждан е доста и съм изчел всичко за него. Ако някой все пак не знае за какво става въпрос, ето го ТУК. Има всичко, което искам - HSH адаптери с 5-степенен превключвател, 24 прага, тесен гриф, отлична визия и прилична цена. Тъкмо бях решил да го поръчвам, когато видях Yamaha-та. Ето я и НЕЯ. Има всичко, което и Ibanez-ът, без 24-те прагчета, и е на почти същата цена. Ясно е, че и двете китари са добри за парите си, но дали някоя от тях е все пак по-добрата покупка? Нещо от рода на по-добър материал, по-добри адаптери, по-добро тремоло, механика и т.н.? Например струва ми се, че при Ibanez-a няма възможност за регулиране на височината на всяка струна поотделно, а при Yamaha-та има. Така ли е? Клоня към Ibaneza най-вече заради визията, но ако Yamaha-та има някакво предимство по изброените елементи съм склонен да взема нея. Проблем е и че Yamaha-та я има в наличност в Пловдив и ще я пробвам тези дни, а Ibanez-ът го няма и трябва да го поръчвам, а не ми се иска да купя китара, която не съм пробвал... Давайте мнения, но е желателно да не са от рода на "Ibanez rulz, Yamaha suxxxx" примерно.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.