Jump to content
Българският форум за музиканти

Blagoy Nikolov

Members
  • Мнения

    386
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Washburn WI65 Pro

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Blagoy Nikolov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

16

Обществена Репутация

  1. Аз наскоро открих за себе си Dunlop Ultex Sharp перцата и доста ги ползвам напоследък, основно 0,9мм. Иначе използвам и Jazz III XL доста често.
  2. При тази цена да се поръча на сляпо не мисля, че е голям проблем. Ако не ти хареса го продаваш, все пак е TC Electronic, т.е. продаваем е. Иначе на семпли звучи доста приятно според мен.
  3. ^50 ватово кубе е много далече от надуване до пръсване, когато става въпрос за апартамент. Това всеки ден го проверявам. @Arcturus666 Атакса, който Тони ти препоръча е много добър вариант (имам такъв), но за метъл му трябва външен дист. Хубавото му е много добрия чист канал и 12-инчовия говорител за разлика от всички 30 ватови транзисторни кубета, които знам, които са с 10-инчови.
  4. Както каза Icarus, кеф ти врътки, кеф ти готов присет. Има моменти когато имам време само за половин час свирене и тогава ползвам някой запаметен присет на Jamvox, вместо усилвателя с ефектите, защото иначе ще се огранича с настройките им от последния път. Та, лошо няма да имаш опции, въпрос на избор е коя ще ползваш.
  5. ^Ми той другия "китарист" си е баш басист. Goshi това се опита да намекне.
  6. 2-3 правя и аз, че ме мързи да въртя повече, пък и не смятам, че има нужда. Единствено в началото пъхам свободния край на струната под самата нея и после го прехвърлям отгоре - нещо като контра на посоката на навиване. Описвана е техниката както по темите тук, така и на други места. Има и клипчета в тубата. Според мен това оказва някакво влияние в посока на по-малко и по-рядко разстройване.
  7. Blagoy Nikolov

    suiqer telecaster

    Принципно конкретно такива камиончета като от видеото е много вероятно да ти излязат колкото китарата, ако не и повече (зависи от Скуайъра) и няма гаранции, че ще ти паснат на усилвателя. Затова и съветите какво точно ти трябва, не ги приемай като чиста монета. Особено с усилвател, който никой друг не е чувал и дори виждал е трудно да се предвиди ТС9, Блусбрейкър или друго как ще звучи. От процесор подходящ драйв едва ли ще получиш, а допълнителни ефекти не са жизнено необходими. xxxx (името му вече може да бъде споменавано) е представителя на Фендер. Там предлагат и BOSS ефекти. Един BOSS Dyna Drive може да ти свърши работа, няма много общо с оранжевия. Разгледай из тубата и за него. Има и много други варианти, всичко е въпрос на финанси. Успех в търсенето!
  8. И на мен най ми допадна със sm57, както и комбинацията на sm57 с c518. На мен лично само с c518 ми звучи рехаво в ниските, но това си е въпрос на вкус.
  9. Кърти отвсякъде. Отдава ти се да правиш от някакви булшит песни яки кавъри.
  10. ^ Това наистина ще ми е интересно. Предполагам ще споделиш резултатите?
  11. То не е до научаване, а до пробване. Като пробваш това и онова ще решиш сам за себе си кое те кефи. Ако Дадарио бяха толкова гадни, никой нямаше да ги ползва. Има хора на мнение, че Еликсирите звучат пластмасово. Та всеки с вкусовете си. Има една тема кой какви струни предпочита с 27 страници различни мнения, щото всеки има различни вкусове и критерии. Аз съм избрал за себе си Еликсир, защото имат дълъг живот, а ме мързи да сменям често струни. Трябва да има емотикон със 5 стотинки, също и с 2 или 1 за "големите разбирачи" като мен!
  12. Blagoy Nikolov

    Katy Perry - ET

    Нивото наистина е световно! И аз не съм запознат с оригинала, ама неочаквано яко звукна с китарите!
  13. ^Току виж дръпнат нагоре. Снимката наистина е в техен стил и е
  14. Tова е станало яко, така че чакам с нетърпение и следващите! Успех!
  15. Палецът ти според мен е твърде ниско и затова ти се претоварва. Получава се нещо такова палецгрифпоказалец, поне доколкото мога да преценя от снимките. Така вместо палецът да противодейства на останалите пръстите, изглежда сякаш се опитваш да си усучеш грифа (представи си какво усилие се изисква) . Най-лесно е да ти покаже някой, или просто да поекспериментираш, както колегите по-горе предложиха. Учителят ти може да е имал предвид да не подпираш грифа отдолу с дланта си, което наистина не е добре, но палецът със сигурност трябва да е по-високо.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.