Jump to content
Българският форум за музиканти

doridios

Members
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно doridios

  • Рожден ден 10/16/1970

Previous Fields

  • Инструмент
    piano

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Interests
    SLS методика,техника на пеене.Холистичният подход при обучение по пеене и SLS.
    Драматургия на оперета и мюзикъл.

Contact Methods

  • Skype
    elfy_piano_bar

doridios's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Обществена Репутация

  1. Мисля,че Г-н Савов е прав за форматите.Но така е и по света-не винаги най-добрите като гласови дадености печелят първите места.Но те пак си остават първи.Такъв е случаят с Дженифър Хъдсън Dreamgirls.Идеята за участниците е тяхната поява пред широката публика,а не самоцелно преследване на 1-ва награда,която всъщност е обречена .Важен е пътят извървян от тези деца.
  2. Здравей и от мен.Ще споделя някои мисли по повод твоят проблем. Разбира се,всички съвети са добре дошли,когато са дадени хавреме,НО!!! дори да се пооправиш това ще бъде временно явление.Всеки път след пренатоварване ще има риск от "срив"в гласа. Основното е да се научиш здравословно да използваш гласовият си апарат.Да знаеш как да се"пазиш" по време на концерт и да използваш т. н. пресинг (не викане).Тогава няма напрежение в гласовият апарат и съответно подаряваш на гласа си дълъг живот.
  3. Здравейте, какво точно ви интересува.Как да разбирам не индивидуално обучение.В група от 2-ма или трима искате да се обучавате?
  4. Здравейте.Ще споделя с Вас и моят опит. Когато един глас се изморява бързо,това означава ,че не е трениран достатъчно,за да издържи на големи натоварвания. Няма значение какви отвари се пият по време или преди пеене ,ако техниката на пеене не е усвоена добре ефектът е винаги катастрофален.Умора ,болки в гърлото,напрежение в ушите и т.н Що се отнася до отварите -добрата профилактика винаги е добре дошла.Но тя в никакъв случай не определя издържливостта на гласните струни и качеството на тона.Гласът винаги трябва да е добре"подгрят" преди същинското пеене.Мога да ви препоръчам загряващите упражнения на Speech Level Singing метода.За мен са едни от най-ефективните.Който има интерес ще му ги изпратя.
  5. Организирам летни курсове по вокално майсторство за напреднали и начинаещи. Уроците включват и работа с микрофон и са базирани на Speech-level singing програма. За повече информация: тел. 0878 80 64 59 ; skype: singing_today
  6. doridios

    Още за дишането

    Ех,най-после един истински коментар относно темата. Поздравления за учителката. Тази система на пеене се нарича Белтинг.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.