Jump to content
Българският форум за музиканти

Mar4enko

Members
  • Мнения

    152
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    4

Всичко публикувано от Mar4enko

  1. Здравйте. Имам проблем с новия ми Bogner LaGrange, но преди на го върна искам да попитам за проблема - дали някой се е сблъсквал с него. А той се състои в следното - само при комбинация на ключетата : Variac off и Presence L педала се самовъзбужда и пищи. Не влияе никой друг превключвател или потенциометър. Пробвах и с друго захранване и с батерия - ефекта е същия. От китарата също не зависи .
  2. Често се споменава колко по-лесно е да изкараш добър звук от амп отколкото от процесор. Я да помислим- ръчкането няколко часа или дори няколко дни по процесора Е РАВНОСИЛНО на : - обикновено няколко години обикаляне по магазини и пробване на десетки усилватели докато попаднеш на твоя звук. - обикновено няколко години обикаляне по магазини и пробване на ефекти в комбинация с усилватели докато попаднеш на твоя звук.Защо се забравя че на процесора настройваш цялостния звук - усилвател + ефекти? - няколко години обикаляне по магазини и пробване на комбинация усилвател, ефект и китара !!!. В края на краищата ти искаш да изкараш твоя звук с китарата която имаш а не да сменяш и китари. Така че от гледна точка на пестене на време смятам че ДОБРИЯТ процесор печели категорично. Дали накрая ще се получи точно желания звук : - ако търсиш СИМУЛАЦИЯ на любимия ти звук получен с друга някаква техника – най вероятно НЕ а може и да се получи. - ако търсиш просто звук който ти харесва – ДА Нека не се гледа на процесорите само като на СИМУЛАТОРИ. Според мен е маркетингова грешка това да оприличаваш звука с един или друг усилвател или ефект но явно за да се наложат процесорите така е започнало. Възможно е даже да се появи друга технология за синтезиране на по-добър звук. Както и друг път съм казвал - въпрос на приемлив компромис. И на стил на свирене. Ако си сам китарист в група където свириш песни в които има и акустична китара и чиста ел. китара 2-3 варианта, и драйв и соло и двойни сола с хармонайзер и непрекъснато превключваш между тях - как да стане ?
  3. Благодаря, Бейби. Явно ще се побългарява. Дано не се окаже , че той също държи платката. Както и да е - ще го измисля. Поздрави !
  4. Здравейте. Може ли да се намери тъдява следния потенциометър : https://www.tubeampdoctor.com/poti-a10k-log-pc-mount Това е от Хюз и Кетнер Атакс 80 - втора вресия, за мастер волюма. Или поне дали може монтажната ламаринка да се пригоди към обикновен потенциометър ? Поздрави !
  5. Тук занесох първата си китара от втория ми китарен период. Маестрото оправи неща за които никога не бих се сетил. Със съжаление сега я продавам, че ми станаха много. ПП. Панов, какво точно искаш да кажеш ?
  6. Mar4enko

    Какво по...

    Дано не е с Windows ?
  7. Baby, благодаря за линка. По информацията в него си инсталирах картата и работи като пушка. Поздрави!
  8. Чудесна пиеса ,Лими. Поздравления! ПП. Предполагам свириш бос за по-добро заземяване. ?
  9. Пуснах информация в Гибсънския клуб и за да няма обидени пускам и за Фендер
  10. Mar4enko

    Gibson Owners' Club Bg

    Малко интересно инфо от един фен на марката. Доколко е прав не мога да кажа, но е интересно да се види. Човека има и други клипчета касаещи свиренето на китара. Приятно гледане.
  11. Благодаря за отговорите ! Бъдете здрави !
  12. Здравейте. От една стара тема разбирам, че въпросната карта работи на Windows 7. Някой пробвал ли е как се държи с Windows 10 ? Благодаря предварително !
  13. Здравейте. Как да стане така че при търсене да ми извежда темите в които е открито съвпадение само по веднъж ?
  14. Както го прави БейбиТомас по първия вариант е най-функционално. Втория си е доста разхищение на пресети но пак става. От доста време обаче направих подобрение - мушнах една миди педалиера в процесора и сега имам директен достъп до 10 пресета което ми покрива 99% от необходимите звуци. Изключение има когато ползвам хармонайзер за някое двойно соло защото той се настройва за конкретната песен. Тогава отварям нова банка в миди педалиерата и така.
  15. Има доста оплаквания от релето G30 - калпави закопчалка за колан и капачка за батериите. За звука няма оплаквания. Препоръчват да си намериш някое китайско кожено калъфче и да го приспособиш за устройството. Аз така мисля да направя. Успех !
  16. За в къщи - репетиции и разучаване на песните Основна "работна" конфигурация За душевен оргазъм в любимите ми стилове които за съжаление няма с кого да свиря Още няколко красавици
  17. И рече Бог: "Ако имаш два ампа - дай единия на ближния си". Казах !!!
  18. Това AZ ( АЗ в превод ) да не означава че е твой съгничър модел ? Браво !!! Крайно време беше. Честита нова година !!! Весели и засмени !!!
  19. Здравейте на всички във форума. С уточнение че не свиря на клавир. Правя експерименти с Korg PA50 SD с цел бърза смяна на стилове и програми ( това което се свири с дясна ръка при разделена клавиатура). За целта пускам МИДИ съобщения от външен конролер. И докато със смяната на стиловете и вариациите им всичко е наред почти не мога да сменям програмите. Пускам различни МИДИ съобщения както е по спецификацията от ръководството и от време на време става и сменя програмата (инструмента) през другото време си остава на последния сменен. Ако някой може да даде съвет ще съм благодарен.
  20. Горе-долу в темата - някой пoлзвал ли е NUX PA-2 на сцена ?. В тубата има 2-3 ревюта - струва ми се че става.
  21. Здравейте всички ! Тази събота ще имам път към Казанлък и искам да попитам за магазина на Херберт - има ли го още и къде се намира ? Миналата година на път през града го търсих на един адрес - Свети Наум май беше улицата но не видях нищо подобно. Благодаря предварително .
  22. Mar4enko

    Процесори

    Е сега нагази в темата за динамиката - Що е то и това ли е или не е това
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.