Jump to content
Българският форум за музиканти

Mar4enko

Members
 • Content Count

  139
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Mar4enko last won the day on June 21

Mar4enko had the most liked content!

Community Reputation

22 Excellent

About Mar4enko

 • Rank
  Редовно навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  китара
 1. Както го прави БейбиТомас по първия вариант е най-функционално. Втория си е доста разхищение на пресети но пак става. От доста време обаче направих подобрение - мушнах една миди педалиера в процесора и сега имам директен достъп до 10 пресета което ми покрива 99% от необходимите звуци. Изключение има когато ползвам хармонайзер за някое двойно соло защото той се настройва за конкретната песен. Тогава отварям нова банка в миди педалиерата и така.
 2. Mar4enko

  Безжична система + верига

  Има доста оплаквания от релето G30 - калпави закопчалка за колан и капачка за батериите. За звука няма оплаквания. Препоръчват да си намериш някое китайско кожено калъфче и да го приспособиш за устройството. Аз така мисля да направя. Успех !
 3. За в къщи - репетиции и разучаване на песните Основна "работна" конфигурация За душевен оргазъм в любимите ми стилове които за съжаление няма с кого да свиря Още няколко красавици
 4. И рече Бог: "Ако имаш два ампа - дай единия на ближния си". Казах !!!
 5. Mar4enko

  Новата AZ-серия на Ibanez

  Това AZ ( АЗ в превод ) да не означава че е твой съгничър модел ? Браво !!! Крайно време беше. Честита нова година !!! Весели и засмени !!!
 6. Здравейте на всички във форума. С уточнение че не свиря на клавир. Правя експерименти с Korg PA50 SD с цел бърза смяна на стилове и програми ( това което се свири с дясна ръка при разделена клавиатура). За целта пускам МИДИ съобщения от външен конролер. И докато със смяната на стиловете и вариациите им всичко е наред почти не мога да сменям програмите. Пускам различни МИДИ съобщения както е по спецификацията от ръководството и от време на време става и сменя програмата (инструмента) през другото време си остава на последния сменен. Ако някой може да даде съвет ще съм благодарен.
 7. Новите ми придобитъци !
 8. Mar4enko

  Среден клас китари

  Горе-долу в темата - някой пoлзвал ли е NUX PA-2 на сцена ?. В тубата има 2-3 ревюта - струва ми се че става.
 9. Здравейте всички ! Тази събота ще имам път към Казанлък и искам да попитам за магазина на Херберт - има ли го още и къде се намира ? Миналата година на път през града го търсих на един адрес - Свети Наум май беше улицата но не видях нищо подобно. Благодаря предварително .
 10. Mar4enko

  Процесори

  Е сега нагази в темата за динамиката - Що е то и това ли е или не е това
 11. Mar4enko

  Процесори

  По причините споменати от Евтим и аз ползвам процесор -HD500. Иначе имам и лампов и транзисторен усилвател. Имал съм и Дижитек процесори. От скромния си опит споделям следното : Всички, повтарям ВСИЧКИ фабрични пресети са или съвсем или почти неизползваеми. Може би с цел да се покажат отделните ефекти в пресета обикновено всички те са напънати почти до края - както никой не би свирил. Така че ако някой ви каже -ами ходих в магазина пробвах го и не ми хареса, макар и по същество да е прав, това съвсем не дава вярна представа за възможностите на процесора, а те са най-важните. Подходите са два: - взимате фабричен, или по-добре свален от интернет и правен от друг пресет който ви допада и почвате да го преправяте по своя вкус - почвате да правите пресета от нулата. Наистина всички процесори от този или по-нисък клас /по скъпи не съм пробвал лично/ имат нещо изкуствено /синтезаторно/ в тона си но говорим за приемлив компромис а тук предимствата на процесора са повече от недостатъците. И друг път съм казвал в смисъл - процесора е незаменим при свирене на песни с разнообразни стилове на живо.
 12. Mar4enko

  Тамбура

  Здравейте. Ще използвам тази стара тема за да не разводнявам форума. Свиря горе-долу на китара но понеже се пробваме и в народната музика искам да си взема тамбура. Прави ми впечатление че напоследък се правят и предлагат тамбури с доста (как да го кажа) плитко тяло. Това не влияе ли на акустичния звук на инструмента ? Да не би да са такива тъй като ще се ползват озвучени ( с микрофонче или адаптерче някакво). Благодаря предварително !
 13. И да - провери си кабела между китарата и кубето с мултицет като не разчиташ само на това да си свирне зумерчето на уреда а виж и колко ома показва. В идеалния случай трява да е 0 в реалния - около нея. Че зумерите свирят от около 30 - 60 ома нагоре (според уреда). Така се бях подлъгал веднъж и в резултат - слаб сигнал, пращене, шум и др. екстри. При мен леко се въртеше върха на жака. Успех !
 14. Mar4enko

  Gibson Owners' Club Bg

  Не знам моите компютри ли не са в ред но спецификацията за 2017 ЛП традишънъл ту се появява ту изчезва
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.