Jump to content
Българският форум за музиканти

DanelectroDC

Members
  • Мнения

    67
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

DanelectroDC's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Благодаря за коментарите. Точно и аз се чудя дали е добра идея така като изненада да го купя. Интересно ми беше дали има микрофон, който предлага приемливо добро качество при всички положения. Няма нужда да е нещо уникално, разбира се. Ако има и други идеи ще съм благодарен.
  2. Баща ми е зъболекар, който пее професионално от над 35 години и обмислям да му купя микрофон за живи участия като изненада за Коледа. Ето как пее> http://www.jamendo.com/en/album/44940 Не само църковни> Не разбирам нищо от микрофони и не съм сигурен, че е изобщо е добра идея, затова искам да питам експертите тук каво смятат и какво биха препоръчали. Благодаря предварително!
  3. е не, никой не го беше споменал. евала на теб! то не е соло като соло, а история разказана през сълзи на някакъв разбираем език без думи.
  4. Освен изброените тука искам и Джак Уайт да спомена от The White Stripes. Подходът му към блуса хем е класически, хем звучи модерно и различно, а и според мен е един от малкото бели усетили тъмната и страшна страна на тоя вид музика.
  5. :wow: :wow: :wow: Е не, повече от това не може да ни се препокриват менията!!!
  6. Знаем, ама наистина е много жалко, че в Европа е направо неизвестен. Търси най-добре направо Allman Brothers Band, най-има шанс да откриеш нещо. Като сме тръгнали да говорим за малко известни китаристи, които в Америка се считат за голяма работа (и с право) фърлете едно око и на Ry Cooder. Слайда в Sister Morphine на Стоунс е негов, също и целия саундтрак на "Париж, Тексас".
  7. DanelectroDC

    Vox Pathfinder 15

    Все се чудя дали да не си взема един VOX Pathfinder 15 и сега последните дни съм на ръба да се реша, ама искам първо тука да питам има ли някой опит с това комбо? Не е хич скъп в сравнение с Маршалите и Фендърите от същата класа. Трябва ми най-вече за електрически блус с малко драйв или само клийн. Е и драйвче за някоя жица не пречи, но не ми е нужен за метъл примерно. Вокс са си класика, и ретро звука ме тегли и сигурно ше го взема, но ще се радвам, ако някой тука има мнение или пък алтернативно предложение.
  8. Тоя Епифон, дето се предлага, ако имах парите и нуждата за 500 лв. веднага щях да го взема. Не се плаши, че е полуакустичен, щото реално е една дъска със залепени отстрани кухини. За сведение Алвин Лий и пича от новата нашумяла група Wolfmother, дето си бичат як хардрок със същия модел, ама Гибсън, са пример, че китарата става и за жица.
  9. Винаги имам предвид Пейдж. Особено в темата Любими китаристи.
  10. Да, на живо особено е уникален. Тва лято му бях на концерт, свири преди Джеф Бек и ме изкърти тотално. Кви динамики, ква експресия... Отделно може да имитира който си поиска китарист, на майтап ни свири като Хендрикс, БиБи, Клептън и Стиви Рей Вон. Едно към едно. Без ефекти. Който се интересува от блус и блус-рок трябва да се запознае с Бъди, щото той е пионерът на електрическия дистортнат блус рок. А пък как пее, не е истина. Вижте това. За съжаление има разминаване на звука и картината, ама само да се добие представа. Ако мислите, че имитира Хендрикс, грешка, Хендрикс го е имитирал него на времето.
  11. Buddy Guy!!! :wow: Не случайно явно Клептън го нарича "най-добрия китарист". Не съм виждал/чувал някой да усеща блус-рок китарарта на такова ниво. Дори двамата Джимита и Бек не. Те са се учили и инспирирали от него де.
  12. има специални изправители за музикански цели, които са и по-скъпи. нямам представа къде се продават, де.
  13. Да бе, ще е супер йако, ако има някой буутлег от тоя джем. Видео, тва онова. Или поне сникмки. Ще се радваме!
  14. И аз ползвам Тортекс .73, просто удобна работа и връхчето е точно толкова остро, колкото ми трябва. Дънлоп Дерлин 500 .96 е също супер перце, малко по-дебело и не гъвкаво. По темата: по левче.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.