Jump to content
Българският форум за музиканти

Ava

Members
  • Мнения

    78
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    DEAN

Profile Information

  • Location
    Sofia

Ava's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Обществена Репутация

  1. Moже да нямат фотоапарат. Аз хич не съм фен на снимките .. Откакто се роди дъщеря ми купих някакво куцо фото. Бях на 29 вече..
  2. Работата е там, че в чалгията всички песни си приличат до една. В другите стилове, дето свирим ние, дори и 5 % да има прилика от някой стил или не дай си Боже на песен, веднага ще наскача половината форум: -Оййй ,туй гепено ва! Туй прилича на еди си ко... В чужбина е пълно с шитава музика дори и на "великите" банди, но в скрапа се намират и бисерите... Тука няма и пари за експерименти. Няма и време, щото всеки работи.. Един вид трябва бест дебют, и дори и да се случи колко ще се задържиш.. Сещам се за "Уикеда" как хората(много хора) седяха дори в дъжда, кой с чадър, кой без чадър на концерт. Сега дали ще се случи. Колко групи като тях се появяват ПОСТОЯННО. Примери такива колкото щете... В чалгата никнат "кенефите" една след друга, и да замре някоя няма се разбере, нови 5 ще никнат. Да не говорим как "дебелаците" посещаваха известните банди навремето за да им кажат, че от тук нататък от всяка свирня дължат процент. Някой спряха да свирят други се покриха.. Дебелаците видяха, че не става. И си построиха чалга империи. Ем да ама мен са ме гонили мутри и знаете ли как се свири и пее след такова изживяване.. Фанах китара чак месеци след това пак. Ходих въоръжен сума време.фактори много. В тази тема трябва да се пита и : -Кога ще се възроди и нещо друго, ако умре чалгата? ИНАЧЕ когато няма вече пари в тези дето слушат, лансират, пласират, продуцират чалга, тогава и ще умре тя.
  3. Ava

    Koтешки концерт

    Няма оффтопик, няма измама . Мачока добре е наточил ноктите за концерта.. Koтешки концерт: http://www.vbox7.com/play:a824a6e4
  4. Аз предлагам просто да се ограничи въпросният човек защото и преди заради него беше 50 % заслугата да не ти изплува темата най-отпред като се ъпне.. А има нужда като е застаряла (вместо нова и нова през седмица или две).. Сега като си пишеш сам отговори се появява в "Нови коментари/постове" .И пак може да се види поне за малко. По-скоро трябва да се махнат всички ограничения и да се озъптят 10 човека дето не разбират от дума, намек ,натъртване, натвърдване и откровенно предупреждение.. Накрая лум балтията и да поразмишлява 1 седмица, две или повече защо аджеба така стана... Член съм на форума от начало, и несъзнателно даже без да ми е било за цел, доста добри наблюдения имам, че повечето хора 98% са доста разбрани и спазват тона и правилата..
  5. Ен може би да беше снимал... Аз не съм врачка . Принципно Рандъл са с кабел стандартен нещо като мъжко /женско , като захранване на компютър. Ако при тебе не е така сори. Отвори го и виж какъв е проблема, не е кой знае колко сложно.. 5 болта са на кръст.
  6. Oт всеки компютърен магазин си вземаш нов почти за без пари и точка. Това е.
  7. Бях чувал за 2000, 5000, 10 000 и 15 000 лв.
  8. Здравейте! Случаят е следния: Един колега от форума дълго време на беше ползвал "Флойд" и сега пак се е зарибил.. Аз му казах няколко пъти да не натяга шестограмите много ама.. Всички сме го правили това- или ще превърти или ще се скъса (2-то по-лошото станало) Работата е свършена и шестограма на снимката по-долу е откъснат (сочи го червена стрелчица..) ГЛАВАТА на болта я няма, а болта е вътре. Ако има някакво решение на проблема ще съм ви много благодарен за съвети и насочване към човек дето да реши проблема. Другото е че може и да купи цялото седълце и просто да го смени. Мислихме и вариант с разпробиване и слагане на по-широк болт ама тва си е "......... "(който каквато дума си реши да слага тука ) работа.. http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1594/13...NRS7A88KANX.JPG Пишете ми тука или на лично. Повече ме интересува реално решение на проблема отколкото просто съвети. Човека седи с почти нова и същевремено негодна за свирене китара.
  9. Aз съм за защото крадците като научат че има такива теми ще се замислят прди да крадат... Аз лично ще мога да видя че нещо е крадено и не бих го купил.. Освен това всеки нека е наясно че с такъв инстумент на сцена не може да се излезе защото хиляди ще знаят и все някой ще го познае.. Абе доста акъл се иска да си крадец, а ако имаш толкоз акъл нямаше да си крадец....
  10. Ava

    Ran Guitars

    Taкава тема за тези китари има от 100 години във форума...
  11. Кръти! Евалата! Супер яко! Аз се кефя на такива изпълнения. Радва ме, че няма нищо от типично Бг. саунда дет се върти по ефира. Аз слушам и свиря предимно метъл, тъй че смятай.... как съм се жертвал да пиша.
  12. Ето това е единствената смислена добавка към заключващ се нът, която да не е Флойд . Само слагате нови струни и "удрийййй" целия концерт само с една китара.. Това го споменаха и някои колеги по-нагоре, яка е екстрата да подонастроиш финно 1 път седмично само.Не да отключваш закючваш, аве измъчени работи. Държи бетрон. Така изглежда: http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1202/1123363584.JPG Иначе най-великата простотия за мен е китарите дето са с "Флойд", обаче промушваш струните с глевите при "Флойд-а". Е нема такова разстройване - поне при мене. Не е ли стегната с винтове в двата края една струна, забрави да не разстройва.
  13. И преди ви казах че тези струни не са кой знае какво ама на... Това пък с "рошенето" направо ме разби и мене да не говорим че скъсах струна още на 2-рия ден. Преди като писах в една тема че не са голямата работа тези струни и всички скочиха метър и половина от земята от място. Приемете факта че сте дали повече пари и неосъзнато се опитвате да защитите това свое действие(всеки човек е такъв спокс)... Но ето: 1 .Скъсване веднага. 2.Мъхове (които може би и скъсяват тона малко - замислете се),такива екстри като мъхове и най-долнопробните струни не ми предлагат. 3.Завишена безумно цена - по добре Джи Еич Ес,Ърни Бол,ДрЪндарио или даже Кобра. Хайде нападайте ме - ама е вярно. (Това не е антиреклама - лоша реклама няма.Сигурно даже ще се дигнат продажбите за да пробват хората "мъховете" Не забравяйте че мъхлясалото сиренье е най-скъпо и "вкусно" )
  14. @DYLGIQ баш така си е темпото - евалата и аз така бих го узъцал.. Идеята е яка . Аз бих се опитал да постигна по "стерилен звук "както казва един колега от форума,ама то това си е наука и дали може човек сам да го постигне е трудно да се каже. Просто всички неща да се "виждат" ,и да са едно до друго, не едно зад друго... пък де да знам и аз - вчера имахме дълга и тегава репетиция и може да съм малко глух днеска.Може само така да ми се струва. ...... Между другото кофтито на вдтъхновението(независимо дали за записа или за измислянето на музиката) е това, че винаги идва в най-кофти момента спрямо жената...
  15. Аве ,пичове ,кой пише текста на тази песен? За музиката ясно ,но текста кой го пише и "мелодията" на гласа - Фил или пак Дайм ? Не искам да отварям нова тема затова питам тука.. Порових доста из нета ама тц..
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.