Jump to content
Българският форум за музиканти

Harvester Of Sorrow

Members
  • Мнения

    484
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Harvester Of Sorrow

  1. Много тънки струни за до и започнаха да мърдат от строя, знам. Не се притеснявай. Ще пробвам пак като сложа по-дебели
  2. Просвирвам някои от рифовете на бандата ми. Китарата е Schecter SGR C-1, който купих наскоро. По принцип свирим в ре, но реших да стана брутален и я свалих в до Надявам се да ви хареса!
  3. Кавър на една моя любима банда. Звукът е малко кофти и има грешки, но все пак да си мина и аз по реда
  4. Аз лично съм фен на пасивните, дори обмислям да си сложа dimebucker на едната китара, а на другата EMG HZ
  5. Harvester Of Sorrow

    Гриф?

    Въпрос на личен избор е, зависи и от големината на ръката ти. Предполагам с тесен гриф ще ти е по-лесно в началото. От друга страна обаче ако ползваш китара с по-широк гриф после ще ти бъде по-лесно ако решиш да свириш на електрическа. Предполагам че колегите от форума ще ме подкрепят
  6. Един почти аналогичен въпрос: От стандартен комплект деветки в Ми мога ли да мина на Ре с комплект 11-ки без да пипам тръс рода? Става въпрос отново за стринг тру бридж.
  7. Предполагам има музикални магазини. Досега аз не съм виждал магазин, в който да не работи поне един китарист.
  8. Можеш като за начало да кажеш какъв тип бридж имаш и смяташ ли да променяш строя.
  9. Нещо българско към темата: Първият и последният риф са страшни, а и бандата като цяло.
  10. Разцъкай примерно Ebay, доста често излизат някои нелоши стари японски китари.
  11. Имаш късмет че си с Флойд и можеш да си развиеш счупената част от ръчката. Иначе ваденето на счупеното парче от фендърското тремоло на старата ми китара беше истинска мъка. Свалях си тремолото и го носих на стругар.
  12. Защо не провериш по малките музикални магазини? Преди три-четири години счупих ръчката на една китара и намерих нова за 25 кинта.
  13. Вече официално споделям за закупуването на Schecter SGR C-1
  14. Всичко е до вкус, музикална насоченост и стил на свирене.
  15. При пренасянето и се е случила случка, затова във вторник ще ми докарат същата, но мога да се пиша за горд собственик на Schecter SGR C-1. Неочаквано за мен китара, която струва три пъти по-малко от Джаксъна ми е почти на същото ниво и като удобство, и като звук, и като изработка!
  16. За твърдостта зависи от вкуса и стила на свирене. Някои хора харесват китарата им да е малко по-твърда
  17. Можем да помогнем, но трябва да дадеш малко повече информация. Какво искаш да свириш, какъв опит имаш и за какви ценови параметри става въпрос. На мен лично тази комбинация лес пол и тремоло винаги ми е била странна и не бих си взел такава китара.
  18. Мога да ви препоръчам серията SGR на Шектър. Поне за мен това е най-добрата китара в този ценови клас. Заслужава си парите и дори на мен ми хареса повече от Omen серията.
  19. Мисля че комплект 11-ки ще е по-добрия вариант, но ти си знаеш. Десетките може да са ти малко мекички и тремолото може да хлътне, а и на мен не ми звучат достатъчно плътно за ре. Аз минах от десетки в ми на 11-ки в ре и трябваше да си връткам пружините. При теб мисля че ще трябва съвсем лека корекция, за шиша се съмнявам.
  20. Можеш и да споменеш за какъв стил става дума. Съгласен съм с колегата L.K за китарата за домашно свирене. Важното е да ти е удобна и да си сигурен че подхожда на нещата, които искаш да свириш - някак си няма да върви да свириш блус на BC Rich или дет метъл на Gretsch. Затова не обръщай внимание само на цената. Разгледай китарите и свирни по малко на тези, които си си харесал. И имай едно на ум за нещо по-сериозно след време. Както се казва тъп метълист --> китара --> банда. Не обиждам никого, аз съм същия. Важното е жица да има
  21. Можеш да видиш и Vester, на пръв поглед изглеждат доста добре.
  22. Имам акустична - AD 810. Много хубав тон и много удобен гриф. Не очаквах да е толкова добра за скромните двеста лева, с които я купих.
  23. Има и вероятност струните да не са захванати както трябва на мостчето, но май това отпада като вариант щом китарата стои настроена.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.