Jump to content
Българският форум за музиканти

kulov

Members
  • Мнения

    248
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    16

Всичко публикувано от kulov

  1. Споделям тук една група, заради която всъщност пуснах тази тема първоначално. https://www.facebook.com/groups/realisticbassgear От време на време излизат интересни работи. Ще се радвам, ако свърши работа на някой. От всичко прочетено, на мен по-скоро не ми се разправя
  2. Здравейте. Искам да направим информативна тема относно пазаруване на неща 2ра ръка от Англия от частни лица. Пазарът там е съвсем различен от нашия и често излизат истински съкровища за без пари. Инструменти, апаратура, всичко... Има ли колеги, които са с опит от подобни сделки и желаят да го споделят? Фирми, начин на поръчка и т.н. Как става цялата работа? Гледам примерно някаква фирма със сайт dostavka-anglia.com . Имат опция да се посочи адрес на техен офис в UК и продавачът да изпрати продукта до тях, а те да го транспортират до техен офис в България. Не съм ги ползвал и не знам читави ли са. И друго - след като вече не са в ЕС, какви са правилата за плащане на мито? Как примерно в митницата биха оценили 50-годишен японски инструмент, който видимо си е 50-годишен? Такива ми ти работи. Споделяйте информация и опит, моля. Поздрави на всички и хубав ден! P.S. Моля, колегите с правомощия да преместят темата в по-подходящ раздел, ако сметнат за нужно.
  3. На снежния човек жена му
  4. Godsmack, Good Day to Die 2010 Rammstein - Deutchland 2019 - някъде на 1:00 почва.
  5. Готово. Благодаря, Рафо!
  6. Здравейте. Няма да пускам нова тема. Интересува ме дали в платформата базар има предоставена възможност за ограничаване на достъпа на определени потребители до съдържание. Един вид блокиране. Примерно някой си позволява да ти пише глупости на ЛС и искаш въпросният повече да не те занимава със скромната си особа. Как става?
  7. Айде да вдигнем малко темата. Ето нещо от добрия стар Кулов и Polygon, специално за любителите на тежката музика. Песента е с антиполитическа насоченост, нека никой не се засяга от заглавието (освен ако не е политически деец). Плюя на такива като вас p.s. Басът е Yamaha RBX 775, ригът - глава хартке HA4000, кабинети Hartke 4х10 и 1х15.
  8. Това с четвъртата струна ми напомня нещо. Преди години ми се е случвало да скъсам струна на едно участие в друг град. Нямах резервна в себе си, но един познат спаси положението - извади нова струна Стаг. Еми, звучеше 3 нива по-слабо от всички останали. Не помня тогава какви съм ползвал, най-вероятно Ротосаунд. От тогава Стаг съм ги заклеймил. Вземи си нов комплект и работата заспива.
  9. kulov

    Know Your Bass Player

    Здравейте, попаднах на един интересен канал и реших да споделя. https://www.youtube.com/channel/UCwhJWjMaCFoVli0btjvKOsg Всяко от видеата описва в детайли любими басисти - оборудване, вкл. инструменти, ригове, педали, струни, че дори и характерни използвани техники на свирене, напр. във видеото за Стив Харис. Приятно гледане!
  10. @blr, а, ето къде били червените уоруици Звъннах в представителството на динакорд в Пловдив относно онези струни ямаха по-горе. "Във връзка с изчерпване на наличностите ли е тази промоция?", "Не, в системата ни излизат 84 комплекта", така че е възможно да са поотлежали някоя и друга година по складовете. @evernas, по същество си прав. В годините съм сменял десетки сетове. Почти всички са били стоманени, най-често ротосаунд. Но нали ти казвам, последния път не бях във възторг. Има и нещо друго, преди няколко дни взех нова тояга, никак нелош инструмент, но който е купувал нещо втора ръка е наясно, че обикновено струните, с които идва, са пълен леш. Наскоро се преместих и апаратурата ми се намира в друг град, тук засега свиря единствено акустично. Каквито и да взема, като ги сменя, няма да мога да преценя що за стока са. За 20-25 кинта няма да се разоря. Ще рискувам с ямахата.
  11. Здравейте, малко давам тласък на тази тема. Някой ползвал ли е такива https://www.musicworld.bg/bg/m_300000/i_8564/f_509/YAMAHA_GUITARS_H4030_Promo.html ? Стават ли за нещо? Свиря с пръсти, най-вече рок и метъл, чат пат и слап, но не основно. Преди съм ползвал най-вече ротосаунд, но последните, които бях взел нещо не ме накефиха. Нямаха плътност на звука от самото начало. Може и да съм писал някъде по-нагоре в темата, но категорично отхвърлям струни стаг и д'адарио. Случвало се е на някакъв гиг да скъсам струна (може би ре или ла), един пич извади същата струна стаг (неупотребявана). Сложихме я и свиреше няколко нива по-глухо от останалите струни. Пълен боклук. Д'адарио съм вземал последно може би 2015. Сложих ги и на следващия ден ги свалих и взех някакви други. Подобно на Ротосаунда по-горе, никаква плътност (само че по-зле от тях). Много хора похвалиха червените уоруици. Някой има ли пресни впечатления от тях? Ползвал съм такива около 2009-2010. Не бяха много лоши. Нещата се променят с годините, щем - не щем. Евентуално и откъде могат да се вземат (в Пловдив съм)?
  12. Колегата от форума demiurg е майстор на тези стилове: https://www.youtube.com/watch?v=G6u1bXUKKEU И аз чат пат пресвирвам, но съм бая зле. Пусни си го направо от 4:12, да не се мъчиш с цялото видео: https://www.youtube.com/watch?v=4D_Af2ovV3A При мен е 321 321 321 321 (3 ти е безименният, 2 - среден, 1 - показалец). Струва ми се че между тях няма 2, т.е. 321 2 321 2 321 2 321, но не мога да ти кажа със сигурност. По-скоро е първата конфигурация. Повече свирене му е майката. Няма да стане от днес за утре.
  13. kulov

    Uriah Heep Bass Covers

    Един тематичен July Morning няма ли да направиш?
  14. Пускано е преди време, само припомням: Младо семейство в панелен блок се занимават със секс, но жената е доста шумна. На заранта съседът им бай Иван прави забележка на мъжа: - Виж какво, не ви знам какво правите, но жена ти много вика! - И какво да направя? - Ами сложи й тиксо на устата! На следващата вечер младият мъж слага внимателно тиксо на устата на жена си и почва, като след първият тласък се провиква: - Бай Иване, така добре ли е? - Да! - отговаря бай Иван. И така този диалог се води след всяко движение. По едно време бай Иван се провиква: - Махни веднага тиксото ! - Защо бе, бай Иване, нали сега не вика жена ми! - А бе, тя не вика, ама целият блок мисли, че мен е@еш..
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.