Jump to content
Българският форум за музиканти

0pti

новаци
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно 0pti

  • Рожден ден 08/12/1989

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Contact Methods

  • AIM
    basitypiqnick
  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male

0pti's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравей, тея акорди аз ги свиря само с показалеца и кутрето, например ако е F5 с показалеца(първи пръст) 6та струна 1во прагче и с кутрето (четвърти пръст) 5та струна 3то прагче. Металика свирят по същия начин а не правят малко баре с кутрето така звука на акорда е по тежък.
  2. 0pti

    Big Block Floyd Rose

    Виж ю-тюб какво има да каже по въпроса всичко е описано... кое, как, защо.
  3. Здравейте, както се казва и самата тема по струните на китарата ми тече ток, съвсем слабо, даже през повечето време не се осеща, но проблема не е в това. Когато започна да свиря, при допир на струните се получава едно смущение в звука - леко пукане което е особено забележимо през чистия канал. Ако някой може да ми помогне да реша този проблем бих бил благодарен.
  4. Момчета, може ли някой да ми препоръча добър лютиер в Плевен ? Благодаря предварително.
  5. 0pti

    за репетиции

    Че искам, искам. То общо взето става въпрос за кубе Маршал от MG серията 30 ватово. Мисля да си купя такова обаче в една друга тема видях коментар, че 30 вата са малко за репетиция и затова реших да питам, а ако се сещате за някакво друго кубе горе долу на такава цена (около 500 лева) съм отворен за предложения.
  6. 0pti

    за репетиции

    Момчета тъпичък ми е въпроса, но досега не съм се сблъсквал с това и незнам, та реших да питам. Може ли на малко кубе, например 30 ватово, да се използва изхода който е за слушалки за да се свърже към по-мощен усилвател с по-мощни колони, а кубето да се използва само за ефектите и така да се ходи на репетиция или на концерт, и ако може това ще наруши ли качеството на звука ?
  7. Бате, за музиката която казваш, че ще свириш според мен този стартов комплект на Ibanez е идеален, а и щом си начинаещ според мен метални струни ще са много по добре ( е малко повечко ще те болят пръстите отначало ама ще свикнеш ). Айде успех с покупката.
  8. 0pti

    Въпрос

    Леле... Железни доводи извади, на клиповете така свирят, викаш, и нищо им няма... Ти нали не мислиш, че музиката, която чуваш в клиповете са я изсвирили по време на снимките? За разнообразие, може да потърсиш някое клипче как записват в студиото и да видиш дали и там свирят така. Естествено, ако целта е да изглеждаш гъзарски - няма проблем да ти виси до коленете, ама магията се разваля в момента, в който се опиташ да изсвириш нещо в такава неудобна позиция. Ае говоря за клипове, а за живи изпълнения. Погледни някой клип на Металика и обърни внимание на това как Джеймс държи китарата си, и на китката му.
  9. 0pti

    Въпрос

    Става съпрос за положението на палеца на лявата ръка ( на тази която шари по грифа ) при свирене прав на електрическа китара.
  10. 0pti

    Въпрос

    Запознат ли си с класическата стойка на тялото и разположението на китарата при свирене ? По принцип, на какъвто и вид китара да свириш, спазвай следното - горният праг на грифа би трябвало да е на едно ниво с рамото ти. При това положение, палецът и китката си застават естествено на място . Все пак сподели на какъв тип китара свириш ... Става въпрос за електрическа китара, а относно това че колана ми бил смъкнат немисля че е от това защото е на съмщото ниво като на повечето китаристи от клиповете а при тях не го има този проблем с китката .
  11. 0pti

    Въпрос

    Напоследък се сблъсквам с един проблем при свиренето на китара когато съм прав и се надявам някой с повече опит да ми помогне да го разреша. Проблема е с позиционирането на палеца, ако си поставям палеца както съм свикнал когато свиря седнал, китката ми се изкривява прекалено много и след известно време започва да ме боли, а когато си изправя китката незнам как да си поставя палеца и общо взето немога да изсвиря нищо като хората. Ако някой може да ми даде съвет какво да правя ще съм много благодарен. Благодаря предварително.
  12. Благодаря за съветите в момента нямам с какво да снимам китарата но струните наистина не са сложени както трябва като ги сменя пак ще се постарая повечко ... а има ли някакво значение дали съм сложил две пружини на тремолото или три щото гледах разни туториали в ютюб за сетъпване на такива тремолота и всичките бяха с по 3 пружини
  13. Хора искам да се допитам до вас относно един проблем който възникнас китарата ми... тоест не че възникна а си го имаше откакто си я купих. Та става дума за Ibanez GRG 170 DX а проблема е че се разстройва. Като почна да правя бендове или пък нещо с тремолото китарата много бързо излиза от строй не особено брутално но все пак ме дразни и се чудя дали няма начин това да се оправи. Поразпитах в един сервиз за музикални инструменти и ми казаха че проблема е в ключовете и една смяна би оправила нещата... но все пак реших да питам и тук. Ако някой може да ми помогне бих бил много благодарен.
  14. 0pti

    проблем :(

    Конкретните отговори на проблема ти са: 1. Китарата или има проблем, или няма проблем. 2. Ако китарата има проблем, носиш я на лютиер с комплект нови струни. 3. Ако китарата няма проблем, научаваш се да си слагаш струните като хората, да използваш слуха си и се научаваш да си я поддържаш в състояние, в което свири вярно дълго време. Това, което ти казаха горе, че китарата се разстройва на 2-3 песни е абсолютно невярно, ако китарата е наред и е поддържана. По-скоро бих казал, че дори китарата да няма заключване никъде, тя би свирила вярно поне час-два преди да се наложи някой ключ да се врътне малко и да се донастрои на слух - така, както си свириш. Аз все още не съм и сменял струните свиря с тези, с които си я взех. На по-малко от месец е самата китарка, поне аз от тогава я имам в магазина незнам колко време е стояла, а струните и са D'Addario XL nickel wound мисля че това са прилични струни.
  15. 0pti

    проблем :(

    Ами тремолото почти не го използвам или го използвам съвсем съвсем лекичко.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.