Jump to content
Българският форум за музиканти

Vynyl Sky

Members
  • Мнения

    121
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Profile Information

  • Gender
    Male

Vynyl Sky's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Да, бе, мен, знам какво можеше преди. Проблемът е, че това, в което се опитвате да ме убедите е, че форумът толерира загубата на ценно време и огромното количество заядлив и безплоден спам, който се бълва ежедневно в теми като този бисер?!?!? http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=67569 3 страници с глупости, които пораждат лавинообразно други такива, вместо за това време да пресвириш някоя песен или скала. А премахването на този спам е основната цел. И това, че докато си скубем косите как, тъй като, понеже, евентуално, надали някой би могъл да бъде излъган, допускаме и ръкопляскаме на самозвани разбирачи и заядливите спамери. Е, точно те са тези, които стоят цял ден пред компа и губят времето на останалите.
  2. Отговор свежарка, признавам. Някак си се опитваш да убедиш себе си, че времето, което ще загубиш в теми като тези по долу е оправдано?!?!?! http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=67588
  3. Да, това го разбирам напълно. Проблемът би се решил със задължителен линк към магазина и евентуално, с актуална снимка.
  4. Пояснение: това не е моя "гениална" идея. Взаимствам я от един западен форум, където тази ситема действа много добре. И тъй като "форум" е термин, който се свързва с идеята за демокрация, си мисля, че всички форумници ще могат да го решат. Ето, накратко каква е идеята: 1. Да има промяна в секцията Купувам-Продавам 2. Правилото за 1 обява седмично да остане 3. Всеки да може да update-ва обявата си, така че тя да излиза на първа страница 4. Забранява се писането в чужди обяви 5. Контакти и договаряния стават само на ЛС 6. За Продавам се въвежда даването на задължителен линк към продукта, така че ясно да се види цената му нов в магазина (ако не се произвежда и продава вече има google и harmony central с планина от инфо за цената и качеството му) Цел: > С т.4 и т.5 се премахва огромното количество спам и ненужни бръщолевения от типа Успех с продажбата! или Къв си ти, бе, аз шси го зема от магазино, па!, които за съжаление се бълват в 99% от случайте. Така се концентрира вниманието върху продукта и се разтоварва работата на модс > С т.3 се улеснява следенето на дадена тема. Няма да прехвърлям страници и страници, за да открия нещо. Времето е пари, а щом нещо е на първа страница, значи е актуално. Т.2 предпазва от задръстване с инфо. Минус: > може някой новак да бъде подлъган от "стар" шмекер. За мен това е вярно само на теория и на практика е възможно в много изолиран случай. Но за по-голяма сигурност, се въвежда т.6. В крайна сметка, има раздел Рейтинг и опция Докладвай, с които става ясно кой е шмекер и кой не е. Не би трябвало 1% евентуална вероятност да спира промяната, ЗА която аз гласувам, а вие? Благодаря за отделеното време!
  5. Хей, благодаря за отделеното време! Нямах впредвид и-бей, а друг форум, който е абсолютно сходен като раздели с този и нещата там функционират добре. Дори са разделени на подсекции: Усилватели, Инструменти и Ефекти/Мултиефекти. Купувам-продавам си е подфроум с подправила, а форумът си е форум и толкоз. В смисъл, нашият форум си е велик и е безспорно фактор на родния муз. небосклон, но не сме открили топлата вода, за да я пазим така ревностно. Има доза резон в това, което казваш, Кольо, ама все си мисля, че за да се види дали едно нещо действа по-добре или по-зле, трябва да се пробва. Ако се направи промяна тя няма да е до веки веков и винаги ще може да се върне предишния вариант, нали? Защо се притеснявате толкова? Пробва се, действа - евала! Не действа - боклука. И пак казвам, това с ментарджийте е вярно само на теория. Балъци няма вече и този, който иска да метне, си остава непродаден. Нищо не пречи да се въведе правило продавача да дава линк, на който да се споменава цената на артикула в магазина (thomann.de, например, цяла Европа се води по него, а ние встрани да стоим?!?) или хармони-централ, където се обсъждат и неща, които ги няма в магазина. Който не дава линк, се реже. А с даден линк, на всекиго става ясно, що за стока е продаваната и дали цената е ментарджийска или е добра. А пък със задължителна снимка вече всички притеснения отиват на вятъра...
  6. Само като идея... и е нещо, което видях в западен муз. форум, в който имам акаунт. Действа изключително добре: Остава ограничението за една обява седмично, за да не се задръстват нешата. Но всеки има право да ъпдейтва обявата си и тя да излиза на първа страница. На всеки се забранява да пише в обявата на другия, а контактите и договорките стават само на ЛС. Впечатленията в секция Рейтинг. Плюсове: Времето е ценно и няма да е необходимо да прехвърлям 5-6, че и повече страници назад, за да открия нещо. Щом е на първа страница, значи е актуално. И е интересно да се следи бързо какво е последното предложение на продавача-купувача. Огромното количество спам и безмислени перчения изчезват. Пести се от нашето време и е огромно разтоварване на модс. Единственият минус е само на теория: някой ще тръгне да продава менте и няма кой да го възпре. Ето, точно тук е проблема, който осмисля тази промяна. Първо, няма балъци в днешно време и винаги по-младите могат да бъдат препращани с информационен заглавен пост към сайтове като harmony-central.com, където ще могат да консултират цени и качество. По-скоро "разбирачите" и заядливковците са в изобилие и това е начина да бъде неутрализирано огромното количество ненужни приказки. В смисъл, това не е някакво си хрумване, прилага се и действа безпроблемно, доколкото виждам. Успех!
  7. Ресурси се намират, мерак бол. Прагматизмът спира обаче... Аз лично, ако търсех подобни неща, шях да си взема на старо някой от рак вариантите на Digitech, например, които не се прозвеждат вече, но изпадат от време на време. (Наскоро един колега пусна такъв, RP-20 - ката, която продадох е сходна също). Digitech-a e със супер качество, лампи и цена, която е далеч под 2000 лева. Бодни го в едно непретенциозно комбо от типа на VMB и Axe-Fx отива на бунището на историята. За какво говорим?!?!?! Хей, ами че едно Mesa Boogie струва толкова?!?!?!?!
  8. My precious! Съвсем случайно попаднах на тези тема, беше ми убягнала, но след като прочетох всичко, бих казал, че форума стигна своя връх. НЕСЪМНЕНО! Пълно е с бисери в добрия смисъл на думата, ама няма начин - то самия ефект си е бисер, а лафа на Данчо и Wolfheart отива директно в подписа ми. Като се замисля колко хора обединява този КАМЪК, пък като се сетя и кога беше на мода... май малко сме поостарели, а?... Здраве да има!
  9. Е, то, тук вече нещата са субективни, за един една цена rules, за друг - друга. Според мен, за по-старите модели цена около 750-850 евро е напълно оправдана за нашите географски ширини (ако инструмента е запазен, разбира се). И винаги бих предпочел да дам тези пари за улегнало дърво от 80-те или 90-те години, когато високото качество беше закон, а комерсиалния елемент винаги стоеше на заден план. Сега - 2600 лева за нещо, което ще ми мине живота, докато изчакам да зазвучи както трябва, а и няма гаранция, че ще стане. Но, да... гледни точки.
  10. Евала! Аз имам две S-ки и са ми супер любими, точно защото звука е масивен, вида е секси, е теглото, като детска играчка. Въобще, който се е сетил да ги конструира, е направил малка революция, според мен. Ibanez S rule!
  11. Mojotone BV-30H Американският вариант на Celestion g12-30H. Велико произведение и голямо откритие за мен, което заслужава да бъде изтъкнато. Звучи като добре разсвирен и балансиран Celestion и то още от първите акорди (което на елементарен език иде да каже, че няма гадни високи, типични за неразсвирен говорител; и звучи супер балансирано като се понацепи). Да не говорим, че е Made in USA, а не китайска тенекия. И не на последно място, цената - китайските Celestion-и струват повече.
  12. Що, тези научи ли ги вече? Евалата! Пробай тогаз Shawn Lane и малко индийски фолклор. Теглото - подобаващо; жасс, ко туй, бе? Аха, щом e от на Запад, значи бива, хей! Не идиянски, а индийски, бре... от другата страна на кълбото така... Ама, не тоя фолклор, ами другия, бе... чакай, те индийците нали са цигани..., ето ти пак Факултето, баце... Евтимка, честно да ти кажа не знам от къде да започна. Може би най-важното на първоначален етап е: > да се освободиш от предразсъдъци за това кой е българин, кой турчин, какво е чалга и какво не е българския рок напън с вонещи кубинки. > задължително е да имаш тамбура или друг фолклорен инструмент и да кълвеш здраво на него. Така обработваш похвати, пръстовки и фрази. > книги като Тамбура на Краси Желязков са много полезни > "крадвай" фрази оттук-оттам Време и постоянство трябват.
  13. Ами, да, българин е, ако името му, пък и на много други като него да не е типично. Моля! Евтимка, приятелю, постнах линковете преди има-няма половин час. Кога успя да научиш всичко, че за още се интересуваш?!?! Само в една фраза има материал за седмици напред. Как успя, бре?!?!?! А като цяло, скрития смисъл на тази тема е, че "просветлението" (както колегата fLisk каза) е срито тук, в родния ни дом, наречен Балканите и тук е мястото, къдeто можем да го намерим. Така си мисля...
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.