Jump to content
Българският форум за музиканти

Van Dim

Members
  • Мнения

    46
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Варна

Van Dim's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Обществена Репутация

  1. Здравейте, Относно уроците на български - пробай сайта на съфорумника Baby Thomas: http://babythomas.name/ Там ще намериш школите на Юлиян Марков. ^Да добавя към горния пост - Пръстите на ръцете трябва да свикнат със струните и ще отнеме време докато кожата загрубее и свикне с натиска от струните. Aко ръцете (която и да е) почнат да болят (по какъвто и да е начин) трябва да спреш да свириш, докато ти мине - понякога 1-2 дни. Ако не го направиш рискуваш или да си докараш пришки на пръстите - отнема около 1-2 седмици да се оправи, през което време НЯМА да можеш да свириш или някое заболяване на ставите, което отнема доста повече време. За начало трябва да свириш по-малко и да даваш време на ръцете да си отпочинат. Силно препоръчвам особено след като си начинаещ да правиш лека разгрявка и масаж на ръцете си преди свирене. Може да не изглежда така отстрани, но свиренето си е доста физически натоварващо и това помага. Последно, но най-важно - все пак се опитай да намериш време/финанси за учител - това ще ти спести МНОГО време и грешки и е най-доброто решение за повечето въпроси/проблеми, които си поставил. Успех в начинанието! Поздрави.
  2. Здравейте, http://support.fende...ual_English.pdf Ако това е усилвателят, отговорът е не. В упътването е описано какво точно и как да се включи. Поздрави.
  3. ^^^ Здравейте, Тези титаниевите за които говорите си ги бях взел на няколко пъти от Фактор-Варна и проблеми не съм имал (а не е като да жаля струните много-много) Общо по темата - поради факта че се потя много и обикновенните струни заминават много бързо моят личен избор са титаниевите на Ърни Бол (10-42 за EADGBA) и струните на Еликсир. Тонът е достатъчно добър за мене (и на моите китари- LP копие, суперстрат) За момента на Фендера си съм с Д'Адарио, и още не съм експериментирал с други струни там, въпреки че първоначалните струни (Фендер) ми звучаха малко по-добре. На акустичната ми - Еликсир поради гореизложените причини. DR съм пробвал от оцветените - синьо и черно и ми звучаха малко мътно и глухо но пък 11/10 точки за визия Доста други модели/марки съм пробвал но нищо не ме е впечатлявало особенно. Поздрави.
  4. ^Здравейте, http://forum.muzikan...oaa-eeoadhenoe/ Там има отговори на много зададени и незададени въпроси. Препоръчвам, преди да правиш каквото и да е друго, да прочетеш написаното там. Поздрави
  5. Здравейте, Притежавам UX1 и от него самия няма НИКАКЪВ допълнителен шум. Шумът при мене се получава от външни източници - конкретно в моя случай от калпавото зарядно на лаптоп-а ми. И при мене шумът се чува много по отявлено и досадно при хай-гейн симулациите. (за това с него само си зареждам батерията и си свиря с лаптоп на батерия и шумът става пренебрежим. Пробвай устройството в друг компютър с друга китара кабели и пр. за да си сигурен за от какво точно идва шума. Има естествено вероятност да си попаднал на калпава бройка, но Line6 като цяло си правят нещата качествено и симулациите им са на добро ниво (като за да си свириш в къщи). Ако шумът идва от твоят/а китара/компютър/кабел/ел-мрежа и т.н. ще си го имаш с който и да е интерфейс! Поздрави. П.П. Пробвай нойз гейт-а на фермата - може и да свърши някаква работа. П.П.П. Пробвай да си увеличиш латенцията чрез ползване на по-голям буфер или повече буфери. Пробвай 24 или 32 битов сигнал - има инструкции, които вървят с интерфейса за това как да се направи това. Ако компютърът ти е слабичък това може да е причина за клипването. Също така си тегли последните драйвери.
  6. Здравейте, След около един час престой в един музикален магазин и проби на около 20-ина китари си тръгнах оттам с това: Fender American Standard Stratocaster HSS. Извинявам се за качеството - с телефона на лошо осветление толкова. Поздрави на всички колеги с новите придобивки. Благородно завиждам за Гиби-то на visiondann... но що е време е пред нас да наваксаме П.П. Пробвах и сигничър-а на Yngwie Malmsteen. По-неудобно нещо не бях пипал досега (като изключим МНОГО евтини китари), ама сигурно има защо да си го е докарал така а и сигурно е и въпрос на свикване да се свири на него.
  7. Здравейте, ^http://http://www.thomann.de/gb/thomann_gigbag1_explorer.htm Това е около 30-40 лева. Не съм задълбавал, но предполагам има и други. Имаше някъде тема как се поръчва от Томан през Динакорд. Ако е за спорта, давай смело, но само поради факта, че не можеш да си го намериш за под 170 лв... Поздрави.
  8. Здравейте, Наскоро пристигнаха: Celestion Vintage 30: Electro Harmonix 6V6 matched quad: Определено има разлика дори и при ниските нива, на които свиря в къщи. В скоро време ще им бъде направен тест както трябва. Поздрави и честито на всички за новите придобивки!
  9. Здравейте, Както се вижда от линк-а, ефектите се произвеждат в Полша и можеш директно да си ги поръчаш от сайта. Конкретният ефект е 110 евро (не знам дали доставката е включена). По спомен от предишно вземане-даване с хора от Полша, нещата идват за около седмица. Тези ефекти ми изглеждат малко или много бутикови/редки и не ми се вярва да е толкова лесно да се намерят в България (ако не си късметлия) Поздрави.
  10. Здравей Прегледай това: http://forum.muzikan...eaai-oooidheae/ Също така от "забодените" теми в раздел китара има две - КЪМ НАЧИНАЕЩИТЕ КИТАРИСТИ и Информационна тема за раздел китара - почти със сигурност там ще има и още информация по питането ти а и по много други въпроси. Ако всичко това не помогне - запиши се как свириш и след това намери в youtube или другаде нещо наподобяващо това как искаш да звучиш за да можеш да получиш по-конкретни отговори. Поздрави П.П. Не ми е много ясно защо искаш да не ти е рязък тона на солото - то на солото това му е идеята, да изпъкне над останалите инструменти, ама твоя работа
  11. Здравей, Желателно е да уточниш какъв тип е китарата ти - по това което си написал подразбирам че е класическа. Снимки също доста биха могли да помогнат. Повече информация за китарата също - марка и модел. По възможност и информация за марката и модела струни които са били преди и след смяната. Преди имал ли си този проблем? Пак гадая, че струните сега ги сменяш за първи път? Не на последно място - защо се е наложило да сменяш ключовете? С информацията, предоставена досега можем само да гадаем. Въпреки това - когато се занимавах с класическа китара (преди доста години) имам спомени, че новите "пластмасови" струни им отнемаше известно време докато "улегнат" - ден, два. Т.е. след няколко пренастройвания всичко си ставаше тип-топ. Все пак има колеги от форума с повече опит с класическите китари които могат да дадат по-меродавно мнение. Поздрави.
  12. Здравейте, От 2 дена, благодарение на TONY, съм собственик на това: Crate GT-50 Stealth Първата ми "лампа" - вече няма връщане назад Да му мислят съседите! Поздрави.
  13. Van Dim

    добри марки

    Здравейте, За тази цена май само Стагг ще те оправи... Вместо да питаш в форума, обиколи магазините във Варна и виж какво се предлага. Когато аз търсих такава китара навсякъде бяха достатъчно любезни да ми дават да пробвам всичко (във Варна). В общи линии има 4 магазина - "неспоменавания", Левито, Динакорд и Фактор - навсякъде има акустични китари. Щом си начинаещ ще е добре като пробваш да вземеш с тебе някой по-напреднал с китарите и по-специално с акустичните като пробвате. За тези пари нещо кой знае какво няма да намериш ново, но не е зле да се замислиш и за нещо 2-ра ръка. Поздрави
  14. Здравей, Аз не робувам много-много на марки, за това просто ще цитирам мнение на съфорумник/ци, което четох преди време. Виж любимите ти групи (като звучене) с какви инструменти свирят - ще е нещо като Fender, Gibson, Ibanez, PRS, ESP и пр. Във интернет почти със сигурност има информация с какви точно модели китари свирят - обикновено на официалния сайт на бандата. Със модела почваш да търсиш из нет-а от какво е направена китарата - дървесина на грифа и тялото, адаптери и т.н. Със тази информация почваш да търсиш бюджетна марка - Stagg, Squier, Vintage, Epiphone и безброй други като гледаш поне дървото на тялото и грифа да са същите. След това зареден с тази информация тръгваш по магазините да търсиш. Много е важно да си избереш китара която - 1. Да ти е удобна; 2. Да ти харесва. да ти е кеф като я хванеш да свириш на нея. Щом и ма много магазини край тебе и избора няма да е труден. За пънк и метал - здължително китара с хъмбъкър на бридж-а. В общи линии това е - тръгвай да търсиш, в крайна сметка никой освен теб не може да избере ТВОЯТА китара. Поздрави.
  15. Здравейте, Като бивш собственик на въпросната китара бих казал - "...Всичко друго, което е на тази цена.". Определено беше един от най-лошите инструменти които съм притежавал. Без да навлизам в детайли - мисля, че имаше преди тема за тази китара, където писах малко по-подробно - китарата беше разочарование за мене почти във всички елементи, особено на цена от 430лв... не, благодаря. На старо и като нов инструмент може да се намери китара която е далеч по-добра от тази и както имаше мнения по-нагоре - плаща се за надписа на главата. Най-добре обиколи музикалните магазини където живееш (ако държиш на нов инструмент) и (ако можеш) без да се интересуваш от марката пробвай китарите, които са налични и са ти в бюджета. Само за пример - от моите китари най-много ми харесва да свиря на една, чиято марка в България почти никой не е чувал и не е най-скъпият ми инструмент. Успех в избора на инструмент и в последващото му ползване! Поздрави.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.