Jump to content
Българският форум за музиканти

metalhammer

VIP listed
 • Content Count

  1,604
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

metalhammer last won the day on December 11 2016

metalhammer had the most liked content!

Community Reputation

471 Excellent

About metalhammer

 • Rank
  Тежко пристрастен

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

3,094 profile views
 1. Бе да се предлагат VMB като алтернатива - ше взема да спра да пиша не само във темата ами и във форума ...
 2. Както се казва ако metalhammer e 5881 маняк, synchu е ел 34 маняк synchu и на мен el 34 ми отнесоха главата във оригинален Vintage JTM 45 ама после същия чифт ламби в каквото и да ги забучих нямаше нищо общо. То всичко е комплексно. Моjo-to на vintage техниката е ... абе не е за тая тема.
 3. Ако подходим чисто пазарно на ситуацията - не е финансово изгодно да правиш нещо което може да купиш като готово изделие - на цена по ниска от цената на сет сносни трафове + комплект лампи. Ако подходим максималистично към ситуацията - мисля, че веднага трябва да излезем от тази тема и да направим друга. И има един друг готин вариант -туикването, модването и ъпгрейд на машини които лесно и безболезнено позволяват това. 21 век сме на пазара има изделия които могат да сложат в малкия си джоб други таквиа изделия които струват 2 пъти повече от тях - но имат друга табелка. Посочените машини са и лесни за всякакви ъпгрейди - подмяната на някой неща по тях ги избутва на нивото на наистина претенд бутиковите и истинските бутикови изделия. Всяко нещо си има цена разбира са. Не на последно място - всеки сам трябва да извърви пътя с проба и грешка и то не става от днес за утре. Ако някой ми беше бутнал в ръцете американски страт със сингли и някое плекси със гринбеци - когато бях на 17 и свирехме в даскалото със милин камък орфей във вермона пулт и изпърдяни колони - едва ли щях да разбера какво е това ! Нямаше да имам никаква база за сравнение.
 4. В първоначалното задание има някой изисквания които на мен лично ми харесват: Клийнът да бъде с голям хедруум Според моя скромен опит и нещата на които свиря или съм имал време да тествам дългосрочно - така наречения чист хедруум аз съм го постигал главно в 2 направления: 1. Минимум 4 крайни лампи - задължително американски лампи (el 34 и подобни нямат търсения поне от мен хубав клиин) Като първи избор това е 5881 , минaваме през 6L6 GC и стигаме до 6550. (за мен и трите варианта изпълняват перфектно задачата). Второто нещо е качествено крайно стъпало, Hi End изходен трансформатор с голямо сечение на магнитопровода Задължително качествен дросел в захранването (това малко трето трафче на или под шасито) Тук мога да изброя няколко класически варианта: Vintage fender twin reverb Marshall 2203 with 6550 Soldano slo 100 Mesa dual recto модната с тример за Bias и 6L6 GC вкарани в нормален режим (не запушени фабрично супер хладни, дарк и мастерирани) 2.Второто направление е задължително повече говорители за предпочитане 4х12 или 2х 4 х12 Преди седмица тествах един китайски усилвател от реномирана марка но бъджет модел (произведен в Китай) които моднах за 5881 Комбо 1х12 с 2 крайни лампи. Сам по себе си въпреки, че има активен филтър в обратната връзка да подсилва стабилно ниските за да компенсира 1х12 опън бек - няма хедруум горкото. В момента в който беше включен в една 4х12 просто преобърна представите на околните че това е същия усилвател. Лично моя извод в резюме - повече американски лампи, качествен краен усилвател, прост ненатруфен преамп, много говорители... Относно изброения списък за избор очите ми виждат усилватели с el 84 - лампа която аз лично така и не можах да харесам затова и избягвам да коментирам - пристрастен съм. Виждам азиатски или хибридни усилватели. Виждам и хайгейн със 7 ecc83 !! предишните му братя никога не са имали хубав клиин с хедрум - не са проектирани за това - дори няма дросел... Подчертавам това са лични мои виждания - не искам да ги натрапвам на никой, всички те са въз основа на реален досег и свирене на изброените машини.
 5. ultramega нямах в предвид теб а Varbanov, нито пък съм искал да се заяждам с някой. Цената му като нов е елементрано да се намери - това е продукт който е продаван от Line 6 Дилърите има в бг са musicworld.bg примерно: http://img.musicworld.bg/pdf/s/1950000/Line6%20Price%20List.pdf С няколко еквилибристики - които половината форум ползват - цената е била еквивалентна на търсената в базара. Не искам да изпадам в подробности. Китайските усилватели са голямо хоби - това вече пък е съвсем друга тема, като се поамортизира имаш много малко варианти
 6. metalhammer

  Richie Kotzen и Tech21 Fly Rig&OMG overdrive

  Определено 269 $ са друга бира. Сори за лиричното отклонение
 7. Добре де хубаво му предлагате на човека Китайски усилвател 2 ръка на цената на нов ! Вие тествали ли сте го този амп за да го промотирате ? (За сведение аз съм го тествал)
 8. metalhammer

  Richie Kotzen и Tech21 Fly Rig&OMG overdrive

  Момчета опитвам се да споделям вашия ентусиазъм но 318 EUR не ми изглеждат никак малко ..
 9. metalhammer

  Zakk Wylde със собствена марка

  Мисля, че си сгрешил 8 със 9
 10. Някой има ли опит с тези говорители ? Съпоставка с някой класически Celestion ?
 11. metalhammer

  Marshall 100 watt time line

  JCM 900 5881 on board 1993 Marshall изпитват проблеми със набавянето на крайни лампи EL34. Европейските заводи спират производство на лампи изобщо. Решението което взимат е да предлагат усилвателите си със 5881 крайни лампи. Руските производители на лампи произвеждат 5881 през цялото си съществуване до ден днешен – количествата им са почти неизчерпаеми. 5881 по рождение е американска лампа и честотните и характеристики както и произвежданата мощност са доста различни в сравнение с EL34. JCM 900 се предлагат и с двата варианта крайни лампи. Конверсията между двата вида лампи е със замяна на определен брой компоненти и може да бъде извършена само от специалист. Повече по темата тук: http://forum.muzikant.org/topic/159145-conversion-from-el-34-to-5881/?hl=%2Bconversion+%2Bfrom+%2B5881 Усилвателите които заводски са произведени за 5881 имат стикер лого:
 12. metalhammer

  Marshall 100 watt time line

  http://forum.muzikant.org/topic/165597-marshall-silver-jubilee-vs-jcm-900/
 13. Silver Jubilee - диоди за клипинг и изцяло лампов сигнал! (дросел в захранването) JCM 900 освен клипинг диоди - изцяло солидстейт буфери през които минава основния сигнал - амплитудите и честотите са с други нива характерни за солидстейт апаратура, необратимо състояние !
 14. metalhammer

  Marshall 100 watt time line

  JCM 900 SL-X “Super Lead eXtended” 1993-1999 В началото на 90- те години пазара на китарните усилвателни е силно повлиян от бутиковите изцяло лампови Hi Gain решения с 4 Gain stages в преампа. Marshall създават изцяло нов all tube preamp с 4 Gain stages – добавена е още една предусилвателна лампа за целта. Клипинг диодната секция е премахната. Разликата мнежду MK III и JCM 900 SL-X е единствено новия преамп. Въпреки новия модерен all tube preamp – всичко останало е преизползвано от предишния модел – хибридната секция със солидстейт лууп и мастер буферите остават. Запазена е концепцията с 2 гейна – един след първия триод и втори след втория триод. Като единия е маркиран като Preamp Volume а втория като Gain Sensitivity. Лично според мен ако бяха преработили солидстейт луупа да се байпасва и мастера да е класически пасивен – този модел щеше да се превърне в култов. Но това не се случва. Този пост беше подготвен преди поста на Тони и не е редактиран изобщо от първоначалното си състояние.
 15. metalhammer

  Marshall 100 watt time line

  JCM900 Dual Reverb 4100 1990 -1999 JCM900 Dual Reverb 100W e логично продължение на JCM800 2210 Този модел като крайно стъпало и функции към него е еднакъв с 2100. Съществената разлика е, че е двуканален със отделни корекции за Gain и Volume за всеки канал. Като единия канал е с много повече бууст и драйв. Наличие на пружинен Reverb който се регулира с отделен потенциометър за всеки канал. Има наличен бутон за ръчно превключване на каналите. Футсуича е с 2 бутона – един за каналите и един за Reverb -а. Схемотехнически преампа на този модел е в много по голяма част солидстейт което го прави още по хибриден от 2100. Първата лампа е използвана като лампов буфер в преампа, втората лампа като буфер преди и след Reverb секцията (след Return и преди Мастер). В заключение макар и идентични на външен вид – схемотехнически много различен хибриден преамп което се отразява и на общата звукова картина.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.