Jump to content
Българският форум за музиканти

immortal__

Members
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно immortal__

  • Рожден ден 01/19/1990

Previous Fields

  • Инструмент
    Takamine EG363SC

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Шитленд
  • Interests
    Музика, Линукс и Убави какички...

immortal__'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Идеята ми е да се записвам докато свиря, защото доста често ми се случва да изсвиря нещо готино и докато взема телефона и вече съм го забравил.. Сега докато свиря записвам с микрофона ми за скайп.. ма се сещате кво лайно е. Та реших да направя нещо по-хай-енд. А и за момента не ми е зор за никакъв мастеринг или студийни обработки. Напълно достатъчно ми е в Ardour или audacity по един трак китара и един - барабани.. като нали си обясних проблема по-горе.. Ще пробвам тия неща дет ми ги казахте.. Мерси! А за тоя СМ57 жизнено важно ли е да поизгърча усилвателя?
  2. Здравейте, колеги Може ли някой да ми обясни (по-простичко) как става тоя номер.. Значи имам Laney VC15-110, Vox Tonelab LE и тия дни чакам да дойде едно SM57.. Основно свиря върху бекинг тракове от тубата и идеята ми е да го бодна (Шуре-то) пред амп-а, да го вържа със звуковата карта (замислям се върху M-Audio FireWire Solo) и да записвам от усилвателя директно.. щото си мисля, че ако вържа процесора с компютъра ще загубя характера на laney-то. Сетих се обаче, че ако бекинг трака свири, микрофона ще записва и него.. а аз неща. Бекинга през слушалки ли трябва да го слушам? И ако го слушам през слушалки, ще си чувам ли китарата ? ...нали все пак живея в апартамент и не мога да се усилвам много-много. Как сте го направили при вас?
  3. Здравеите, Решил съм да се захвана с изработка на amp Hiwatt DR-103.. Намерил съм схемите от сайта (http://www.hiwatt.com/data/tech_info.html) и всичко точно, обаче остава основния проблем с трафовете.. Понеже нови струват 150$ на парче, въпроса ми е - към кой мога да се обърна за качествено навиване.. и някой има ли идея с какви параметри трябва да са (понеже в нета не намерих никакви характеристики). Благодаря!
  4. Започнах на скоро да си купувам Martin Acoustic SP Light 12-54 или другия вариант - D'Addario Acoustic EXP16 light
  5. Забравих да кажа че докато свиря се чува идеално.. проблема е само при запис..
  6. Привет на всички, Значи имам електро-акустична китара, вързана директно с компютъра..Проблема е че като използвам вградената електроника ми се струва че басовите струни се чуват прекалено тихо.. Направих 2-а семпъла, единя - с вградената електрона и втори - с обиковен микрофон микрофон.. Ето линкове : http://dox.bg/files/dw?a=d06fdcf05f http://dox.bg/files/dw?a=529dc949ea И конкретно въпроса ми е : Аз ли си въобразявам или наистина басите се чуват слабо.. И защо евентуално.. Благодаря!
  7. Здравейте, Интересува ме, някой ако може да ми даде съвет, къде мога да дам 2-а hi-fi говорителя за пренавиване, някъде тук в София.. Четох че ако се пренавият читаво, и този който ги пренавива знае всъщност какво прави, резултата би трябвало да е повече от добър.. Поздрави!
  8. Здравейте! Търся учител по акустична китара(рок/блус стил) в района на Овча Купел по възможност.. Благодаря!
  9. Изобщо не е шега работа http://www.guildguitars.com http://en.wikipedia.org/wiki/Guild_Guitar_Company
  10. Алоха на сичкото народ..Ето че и моя щастлив ден дойде и красавицата ми пристигна.. Takamine EG363SC Ето и малко снимки.. тоооплиии прессснииии.... Малиии само като я гледам и ми иде да и покина струните
  11. Ето това е моя идеал за звук.. Хубаво дърво, хубава кака.. кога ли ще сабера и аз пари за такова PRS...
  12. Благодаря за ползената информация.. в крайна сметка реших да се поразходя из магазините и да разгледам какво се предлага, и евентуално ако не си харесам нищо ще се ориентирам към УК магазини.. макар че там е малко кофти щото както казвате все пак трябва да я пробвам как е на усещане.. И synchu всъщност да.. 1вото нещо което ме грабва в една китара е външния вид след това е звученето Благодаря още веднъж..
  13. Здравейте, значи рових си се аз и случайно изскочи една китара в която се влюбих а именно Alvarez MD6104.. И питам аз човека колко ще струва да я изпрати (щото пишеше worldwide), и той ме уби с думите че през тяхната поща USPS практака немогла да мине поради голямия си обем.. Както ми каза и че ако си избера да го прати през куриер доставката излизала над 700$.. Та конкретно въпроса ми е има ли някои идея как може да стане номера с доставката, защото не познавам никои в САЩ а и по-рано в форума четох за някакви бусчета дето предлагали такъв вид услуги.. Така и така съм пуснал тая тема да питам и още нещо.. Значи твърдо съм решил да си купя нова акустична китара и ако не стане номера с Алви-то съм се прял на следните изделия : Epiphone EJ-200 произведена в Корея (Самик) и Yamaha CPX5 понеже несъм пипал нито едната нито другата, да се допитам.. Благодаря предварително..
  14. За цеееелата колегия... Yngwie Malmsteen - Brothers..
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.