Jump to content
Българският форум за музиканти

AXE

Members
 • Content Count

  2,346
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Good

About AXE

 • Rank
  Dream Chaser
 • Birthday 11/30/1984

Previous Fields

 • Инструмент
  Брадва

Contact Methods

 • AIM
  burningaxe
 • Website URL
  http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/profile.php?id=1197858711
 • ICQ
  252739765

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Mladost City ;)
 • Interests
  музика, метъл, компютри, китара, яки каки, психология...<br />Вдъхновения са ми James Hetfield, Cliff Burton, Jon Schaffer, Dimebag Darrell, Jamie Andreas и други :)

Recent Profile Visitors

2,100 profile views
 1. Да поясня, че май не съм обяснил добре: Аз ще поръчам пластмасите (принтирани на 3Д принтер) и останалите части. И търся някой желаещ, който да се занимае със сглобяването, напасването, разпробиването, залепването и т.н. на всичките чарколяци
 2. Гайс Някой дали има желание да ми изработи тази джаджа срещу определено заплащане? Малко повече инфо за нещото - използва се да си закрепваш телефона на грифа и да си правиш клипчета от близо. Имаше Kickstarter кампания, която обаче не си достигна целта. Затова пичовете са направили подробна схема и инструкция как можеш да си го сглобиш сам. Има линк да си поръчаш 3D print на пластмасата + всички необходими части. Аз имам схемите (не ги пускам тук, защото се купуват и няма да е редно да ги разпространявам) и ще поръчам частите. Ще се договорим и за заплащането предварително. 3D принта обаче не е евтин, с доставките се оскъпяват още нещата, така че ще искам гаранция, че крайният продукт ще бачка. Та, ако някой проявява желание, ще му пратя схемите да ги разгледа.
 3. Ми както казах, предпочитам да е по-проста схемата, особено като ще давам пари за това И на мен ми се иска да чуя и пробвам, ама Harly Benton-a тука май няма къде Но пък може да обиколя магазините да видя дали пък случайно нямат нещо подходящо. Иначе писах и мейл на Томан да ми кажат кое става за мойте цели.
 4. Така! По ред на номерата @Baby Thomas - кажи поне какъв да не си взимам. А за телефона - за Win Mobile така и не намерих читав безплатен метроном. Пък и честно казано не ме кефи особено идеята. Искам да е нещо простичко, да му вкарам два кабела, да натисна едно копче и да съм готов. @vihro - Ако става дума за този - изглежда много яко, ама сякаш е малко скъпичък за моите цели. @ciriljhonson - знам го това, вкъщи така си свиря. Но: Аз намерих два, които имат и вход и изход, при това с волюм. Този ме кефи! А този изглежда също да върши работа, но с тия масажи ми изглежда нещо несериозен
 5. Идеята ми е когато не съм си вкъщи, да мога лесно да си се упражнявам на слушалки. Единият вариант е метроном, който има изход за слушалки. От там вкарвам сигнала в MP3 In-а на AmPlug-a (не съм сигурен, ама се надявам да паснат нивата на сигналите) и от AmPlug-a в слушалките вече ми е смесен звука на китарата с тоя от метронома. Другия вариант е метроном с инструментален/линеен вход и изход за слушалки. Важното и в двата случая е метронома да се чува и в двата канала. Някой виждал ли е такова животно!?
 6. Здрасти, пич! Трябва ти ето това. Сметни си с 10ките за всяка струна какъв ти е опъна в Ми и след това си намери колко дебела трябва да е всяка струна, за да се запази същия опън в Ре. И споко - няма да ти се повреди грифа от 13ки в Ре, просто най-вероятно ще се наложи да се пренастрои с truss rod-a. P.S. А, те вече ти пуснали калкулатор. Карай
 7. AXE

  Перца от метеорит

  Ей, няма такива мрънкачи като нас! Хората са измислили нещо оригинално и тука се скъсаха всички да плюят. Сякаш някой ви бърка в джоба. Според мен идеята е яка! Ако бях милионер, щях да си купя едното
 8. Ми те са на има-няма месец и ги мажа всеки ден с Dunlop 65 - т.е. нови са. Като имам време, ще сложа едни Ernie Ball и ще пиша как е. Замслих се за физическото обяснение - верно от висок екшън може да се получи така, ама не е чак толко висок - малко над 2мм. е на 12то прагче. Но ако другите струни не помогнат, ще пробвам и това.
 9. Хм, странна работа! Сега мерих - долния край на струната се пада да е точно в хода на седлото и то даже леко в левия край. Т.е. на около 5мм. от сегашната му позиция. И 12то прагче не само, че не ми е ниско, ами е малко високо! Чисто физически не мога да си го обясня!!!
 10. На мен ми стига да е в рамките на хода на седлата (верно и че така им се викаше на тия работи ).
 11. Абе странна работа. Не мога да си настроя интонацията - Дръпнал съм "регулаторчетата" на мостчето възможно най-назад и 12то прагче на 6та и 3та все още е високо (не много, но все пак). Реших, че може би трябва да изпъна малко грифа, понеже по този начин дефакто се удължава малко дължината на грифа. Само че се оказа, че си е перфектно настроен и ако го изпъна, струните започват да плякат. И съм в шах. В момента съм сложил 9-49 в Ми, което смятам, че е нормално. Преди това бях с 10-52 в Ре и пак беше подобна работата. Чудя се дали може марката на струните да оказва влияние (Dunlop в случая, но това няма значение). Другия вариант е да са ми сложили мостчето прекалено близо до грифа, когато са правили китарата. Което би било доста груб дефект. За инфо - китарата е LTD FX 260, но не искам да правя антиреклама, а евентуално да разбера какъв е проблема. Идеи?
 12. за отговора и за П.П. Сега осъзнавам, че никът ти е..... блузон!
 13. И аз имам един въпрос - как стана толкоз добър? Всъщност въпроса е съвсем сериозен и не го приемай като четка П.П. Готина идея за тоя форум
 14. Виж тук. И се пише полОвина, нищо, че полУ-идиот се пише с У
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.