Jump to content
Българският форум за музиканти

RZArector

Members
  • Мнения

    127
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно RZArector

  • Рожден ден 05/26/1988

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.youtube.com/user/MrSvetoslavMironov

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Монтана

RZArector's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

6

Обществена Репутация

  1. Гледам, че колегата Yordan_Andonov e писал, че има Epi LP Standard, аз имам същата китара и преди време бях изправен пред същата дилема "да ъпгрейдвам или не" и ще се опитам да споделя малко опит с резултатите от смяната на адаптери. Попринцип стоковите й адаптери са наистина леко мътни, но като цяло впечатленията ми от тях не са никак лоши. Въпреки това ги смених с комплект хъмбъкери Gibson 498T / 490R, свалени от Гибсън Лес Пол. Разлика има! Понеже тогава свирех по-хард музика (да кажем най-вече Metallica) и бих казал, че 498Т e перфектния адаптер, ако ползваш повече дисторшън и не желаеш да слагаш активни адаптери. Много режещ и ясен звук, добре балансиран! От 490R (neck позиция) съм малко разочарован... идва прекалено басов някакси. На другата ми китара, която е евтино дръвце Squier пробвах да сложа Fender адаптер на бридж позиция - резултата бе плачебен в сравнение със стоковия адаптер! Незнам дали заради по-ниския аутпут на новия адаптер, но недъзите на използвания дървен материал и конструкция изпъкнаха! Така сам се убедих, че адаптерите не правят звука по-добър или поне не са от толкова решаващо значение. Имам чувството, че когато се касае за адаптери с по-висок аутпут разликата след това е по-осезаема по отношение на адаптерите. Само че с подобни "подобрения" трупаш опит, който е безценен! На ЛП-то с повече игра с еквалайзера сигурно бих догодил звука на стоковия адаптер да е като на 498Т, примерно, и обратно!
  2. Вече си взех китара, не е нито една от изброените горе. Модела е Yamaha F310P, пакет със стойка, тунер, калъф, струни (резервни, 10-ки???) и колан. Произведена е в Индонезия, януари 2014. Струните и колана за нищо не стават, но стойката, калъфа и тунера ми идват добре. Четох добри отзиви за този модел, а и се спрях на нея заради това, че ако трябва да си купя всички останали неща отделно, освен китарата, ще ми излезне сигурно още 100-120лв отгоре. Като звук ми се вижда прилична, недостатък е малко високия екшън на последните прагове и това, че горната дъска май не е от солидна дървесина. Не знам дали има някаква разлика в качеството/материала между китарата в пакет и тази, която си се продава само китара. Незнам какво ще кажете за избора ми Иначе, благодаря на всички за коментарите!
  3. Здравейте, от около пет-шест години свиря на електрическа китара и може да ви се стори странно, но никога не съм имал акустичнa, нито класическа. Принципно за електрическите китари имам някакви познания, но за акустичните що се отнася до марки, модели, спецификации - не! Сега обаче реших да си взема и акустична (с метални струни), тъй като в последно време взех да свиря доста неща, които попринцип са "unplugged" в оригинал, а с акустичния симулатор за ел. китара никак не ми харесва резултата, да не говоря че ми писна всеки път да разпъвам кабели. Бюджета, който съм предвидил е в порядъка на 200-400лв. Свиря само за удоволствие (в нас) и затова не мисля да давам повече. Спрял съм се на няколко марки - Epiphone, Fender и Tanglewood. За първата - имам едно ЛП - Епифон, от което съм доволен (като за парите си разбирасе), особено след като му сложих Гибсън адаптери. За кухарките им обаче незнам. Fender като марка винаги ми е било слабост, за акустичните им инструменти обаче не съм чувал особено добри отзиви. Имайки предвид, че са един от водещите производители не вярвам да са толкова зле. За Tanglewood нищо не знам, но пък като спецификации посочените модели може би най-ме удовлетворяват, пък и гледам че основно материала е махагон, на който съм привърженик (поне що се отнася до електрическите). Fender CD-60 - Dreadnought Steel String - имам леки съображения относно материала, от който е изработена спрямо останалите модели. Fender CD-60 CE - Dreadnought Cutaway Electro-acoustic Guitar (Sunburst) -малко повече пари е, но има и електроника, което може някой ден да се окаже предимство. Epiphone by Gibson AJ-220S Tanglewood Discovery Cutaway Tanglewood TW28 CLBK Cedar Top, Mahogany B&S, Black Не че не съм привърженик на максимата "първо иди и пробвай, пък тогава купувай", но мисля да си поръчам онлайн, понеже в моя град няма музикални магазини (като изключим "китарите" в Технополис) и нямам време да пътувам и да гледам и пробвам на място. Иначе въобще нямаше да пускам тая тема Ако някой има по-добро предложение от горните, ще се радвам да го сподели
  4. RZArector

    Les Paul копия

    пич, първо трябва да уточниш какъв стил музика ще свириш предимно. Защото както каза по-горе колегата, ЛП-то и Стратокастера са доста (даже бих казал много) различни китари като усещане и като звучене и ако ги пробваш в някой магазин сам ще се увериш! Аз лично имам и Страт и ЛП и когато си взех ЛП-то, първите дни ми беше доста странно като усещане, макар че сега свикнах и го ползвам предимно него. Попринцип Лес Пола има по-дебел гриф, по-тежък е, но ако на съответното ЛП копие сглобката му е като на Гибсъните (set-neck) и е добре направена (без луфтове) вероятно ще има малко повече състейн. Така че пробвай и двете китари задължително, прецени като звучене коя те удовлетворява повече, коя е по-удобна за теб и също имай предвид, че при евтините китари вероятността да попаднеш на недобра бройка е по-висока!
  5. на мен първата ми китара бе Affinity, черна с кленов фретборд. Ако се колебаеш между Bullet и Affinity, взимай Афинитито. А относно впечатленията, които имам от моя Affinity Strat: от китара за 350 лв (за колкото я бях взел моята преди няколко години) не очаквай да извади тон като US Фендер Страт. За колкото плащаш, толкова получаваш, попринцип . Аз от моята първа китара съм доволен. Догаждаше в общи линии специфичния звук, характерен за Стратокастер китарите, държи доста време без да се разстройва... абе като за тия пари става. Единственият й кусур беше, че прагчетата не бяха особено добре направени, но и аз просто при покупката не ги бях огледал, щото нищо не разбирах тогава. Но според мен ако китарата, или по-точно конкретната бройка, която си избрал няма някакви дефекти (защото те се срещат, а при китарите от нисък клас вероятността да попаднеш на недобра бройка е по-голям) си заслужава тия 350-400 лв, или там колкото са в момента. Междудругото Affinity имат супер нежен и удобен гриф Така, че пробвай, огледай задължително, сравни и прецени Но пак казвам, от китара нисък клас не очаквай чудеса!
  6. Проблемът е следния, смених един адаптери на моето ЛП, всичко мина привидно добре. Обаче спойката върху volume потенциометъра за нек адаптера не я бях направил добре и реших днес да повторя цялата процедура. Имах малко проблеми, със запояването, което продължи по-дълго от нормалното (поради нагоряла човка на поялника и липса на практика от моя страна в последно време). Наскоро бях чел, че продължителната работа с поялника може да "изпържи" потенциометрите и те да сдадат багажа. Какво забелязах след тази цялата мъчителна процедура. Потенциометърът започна да се върти изключително лесно. Много по-леко (необичайно лесно) от останалите потенциометри и от това, което беше преди. Включих китарата, изсвирих няколко акорда, поразвътях го и гледам че на тоя етап работи, но това което ме притеснява е да не ме предаде някой път, точно когато най-нетрябва. По-разбиращите какво мислите по-въпроса? Дали съм омазал работата и да търся нов, за да се застраховам превантивно или? ПС: потенциометъра е В500К, volume, китайски.
  7. моят "китарен парк" е доста скромен, но и аз ще се опитам да се впиша в темата: Китара 1: Epiphone Les Paul Standard - основно на нея свиря, и то предимно по-тежка музика (напр. Metallica) заради двойните адаптери, макар че почнах да се кефя и на чистия й тон, особено на комбинацията между бридж и нек адаптер. Също я използвам и когато свиря неща на Led Zeppelin, Guns и др. Китара 2: Squier Affinity Strat - това ми е първата китара, но на нея вече свиря по-рядко. С три единични адаптери е, в момента е със сменен бридж адаптер. Грифа е от клен, тялото попринцип трябва да е от елша, но е малко спорно. Иначе си догажда специфичния Стратокастер тон в общи линии. Към момента я ползвам предимно, когато свиря неща на Клептън, Хендрикс, Нирвана и Ред Хот. Ефекти: Boss DS-1 (само когато свиря Нирвана), Boss Metal Zone, Dunlop GCB-95 Wah. Планирам в бъдеще да се сдобия с още някой Лес Пол, понеже им станах голям фен, а и ми трябва и една китара, която да е в по-нискък строй. Същевременно ми се иска да допълня колекцията и с един Телекастер, понеже съм им фен, но това едва ли ще стане скоро
  8. ^ Нека не намесваме тук смяната на струни! Той нека си ги сваля, но за 15 мин. работа (за колкото спокойно може да си смени струните) невиждам или по точно никъде не съм писал, че трябва да пипа и грифа. Още повече, че има и хора, които предпочитат да премахват и съответно подменят струна по струна.
  9. на стратокастера попринцип цялата електроника е захваната за пикгарда, така че ще трябва да махнеш струните, иначе няма как да го свалиш. Аз когато правя разни манипулации по електрониката на моя Страт, първо отхлабвам тръс рода малко, махам струните, махам пикгарда правя, каквото правя и веднага след това си слагам обратно струни, настройвам тръс рода и така... т.е. не оставям китара продължително време без струни, особено ако шиша не е отхлабен достатъчно. Само ако пипаш тръс рода внимавай (особено при натягането му после), да не направиш беля Попринцип добре е да го завърташ поетапно, примерно с по 1/4 оборот... но за това вече е писано много
  10. вече почвам, да се ориентирам горе-долу какво ми трябва. За сега съм се ориентирал или към Seymour Duncan SH-4/SH-2 или ако ми изпаднат някакви Gibson адаптери, разбирасе и ако успея да събера повече пари. Въпросът ми е, в кои магазини в София (понеже ми е най-близо) внасят тези марки адаптери?
  11. ^ не, това че ще ми седят хубаво на китарата беше само образно казано, не че ми е наистина критерии при избора
  12. ciriljhonson, много си прав. Все пак ще се опитам да се огранича до 250 лв, защото на китара за 600 лв не върви да сложа адаптери, които струват колкото самата нея, примерно. Предполагам, че за тази сума все ще се изнамери, нещо което ще е по добро от стоковите адаптери. A някой пробвал ли е адаптери Wilkinson? Някакви мнения за тях? http://www.jhs.co.uk/wilkinson.html Има едни Zebra Coil, които ще ми седят хубаво на ЛП-то, но в нета няма много информация за тях, не са толкова популярна марка като Seymour Duncan примерно и съм малко предубеден. Fats, ако наистина имах пари за Гибсън, бих си взел веднага, но се съмнявам, че отделените тогава 750 лв щяха да ми стигнат за Гибсън Е вярно, че се бях стиснал малко, защото бях планирал да си взема Епифон от малко по-висок клас, и сега малко съжалявам за това. Не казвам обаче, че сегашната ми китара е лоша, напротив, струва си всяка дадена стотинка, но обикновено при ъпгрейдите на китарите от нисък клас се започва от често пъти от адаптерите.
  13. Наскоро се сдобих с един Epiphone Les Paul Standard-Ebony. Попринцип китарата е супер и си заслужава всеки похарчен лев, но както при повечето стокови адаптери, така и тук се набюдава едно мътнеене в звука. Стоковите адаптери се водят Alnico Classic Humbuckers. Първоначално бях хвърлил око на Les Paul Standard PlusTop Pro, които са с някакви Probuckers (3 и 4) адаптери (с опция за разделането им на сингли), но по стечение на обстоятелствата взех по-евтиния Standard (Ebony) модел, чиито алнико класик хъмбъкери според мненията, които чета в разни чужди форуми са малко по-мътно/по-недобре звучащи от Пробъкърите?! Сега, кой крив, кой прав, незнам, но при китарите от нисък и дори среден клас чудеса от стоковите адаптери рядко може да очакваш. Така или иначе ми останаха малко пари, тъй като предварително планирания бюджет за китара беше по-голям от стойността на покупката и смятам да направя един ъпгрейд на LP-то с нови, разбира се по-добри хъмбъкери. Бюджета, който мога да отделя е около 200лв (може и малко повече, ако е за нещо, за което наистина ще си заслужава да дам повече). Въпросите са ми следните: В рамките на посочения ценови диапазон мога ли да намеря някакви, по-добри адаптери? И ако да, ще се радвам да ми препоръчате марка/модел и приблизителна цена на нови. Някой ъпгрейдвал ли е този /или сходен/ модел на Епифон и има ли смисъл? Попринцип, стиловете, които свиря варират от блус до метъл, но основно се кефя на блус звученето (Клептън, Крийм и т.н.) и за мен този стил е приоритетен
  14. едно обаче е сигурно, ако има класация за най-грозна китара, тази би я оглавила . Подобно чудо на съвременната техника съм сигурен, че не би извадило приличен звук, още повече при факта, че на практика няма нито тяло, нито глава. Просто един гол гриф. А тия цилиндри са сигурно за да му е удобно, макар, че пак не виждам как може да ти е удобно с подобен инструмент.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.