Jump to content
Българският форум за музиканти

ivivdim

Members
  • Мнения

    132
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно ivivdim

  • Рожден ден 05/23/1974

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

ivivdim's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

0

Обществена Репутация

  1. Прегледах статиите - намирам ги за много полезни и най-вече насочващи мисленето в една вярна посокока. Аз от доста години ползвам комплекти с по-дебела 6-та струна (ако е по-тънка така ми се заклаща, че не можем да се намерим от време на време ). Така и така си се захванал за формулите, проблем ли ще ти е да провериш какво става с теншъна ако натиснем всички струни на изчисления от теб "верен" къстъм сет през средата (12-ти праг) - запазвали се коректната пропорция? Поздрави!
  2. Съвсем наскоро бях пред абсолютно същата дилема, бях пуснал и тема тук във форума. Взех си Зум-а - не твърдя, че това е най-добрия избор по-принцип, просто реших че това е най-добрият избор за мен, доволен съм. Имаше няколко доста негативни изказвания по адрес на марката, направо за момент се зачудих, как още не е фалирала тази фирма, но както и да е. Всъщност вероятността някой да познава добре и трите процесора и същевременно да има точно твоите изисквания към тях яко клони към нула, ще трябва сам да си решиш - няма как. Ако случайно си вземеш и ти G2.1Nu не пропускай да се похвалиш - можем да обменим саунди . Успех в избора!
  3. Благодаря на всички включили се в темата. С малко закъснение искам да се похваля с новата си придобивка - Zoom G2.1Nu. Ако някой се интересува от това процесорче с удоволствие ще му дам информация, иначе ще се въздържа да правя по-обстойно ревю, защото не смятам, че имам необходимия опит с други ефекти/процесори с които да го сравня. Зумчето ми харесва като звук, дизайн, компактност и удобство на настройка, чудесен ъпгрейд на GFX-707-цата която ползвах от доста додини. Възможността за смъкване и импорт на настройки от нет-а е удобна опция, а компютърният интерфейс за настройка на процесора е много добре измислен и не се сещам какво още може да се иска от него. С две думи - доволен съм и сега само остава да намеря време за свирене :metalist:
  4. И какво ти каза той? (освен разбира се ако не е някаква семейна тайна ) Иначе моите лични наблюдения са, че дори светилата на акустичната китара не се притесняват от въпросното "скърцане", та не мисля че трябва да му се обръща особено внимание.
  5. Първо - поздрави за ентусиазма! Искренно ти завиждам, че можеш да отделиш толкова време на китарата, защото за мен това е невъзможно . Иначе и аз бих те посъветвал да скриеш палеца зад грифа, че на моменти сякаш не 5-та а 1-ва струна наближаваше , а това краде доста от "обхвата" и скоростта на пръстите. Успех!
  6. ivivdim

    inside picking

    Не се притеснявай за пръстите - той ги мърда само първия път (предполагам за да подчертае посоката на перото). При по-високо темпо пръстите му са абсолютно неподвижни, тъй като са твърде бавни за такива скорости. Движението на перото е от китка и лакът - гарантирам !
  7. Проверих - имат го в Интернет магазина си - 369лв. Ще прочета малко повече, че честно казано нищо не съм чувал до сега за него.
  8. През нет-а ли е купен или от магазин и колко струва?
  9. @Rammkopf Мярнах го - за 250лв. Имаш ли наблюдения добра ли е тази машинка - вече имат по-нови модели и аз се заглеждах по PR-355?
  10. Да - като разцъквах в нет-а (включително тук във форума) срещнах и тях, проблемът е, че силно се съмнявам, че на място в магазина ще имам възможност да преценя, кой е по-добрия вариант. Тези машинки имат доста опции, а отделно от това едва ли ще ги намеря на едно място, за да им организирам "директни елиминации". Знам, че няма да е фатална грешка, който и от тях да избера, а и в крайна сметка става въпрос за домашно свирене, така че все ще реша нещо, но би ми била полезна информация от човек, който ги е ползвал и е видял някакви реални предимства/недостатъци, различни от описаното в техническата документация, която всеки може да прочете.
  11. Ако някой има личен опит с тези процесори (Zoom G2.1Nu, Boss ME-25), нека сподели кой му е допаднал повече, а ако в този ценови клас има някакви добри алтернативи, ще се радвам да чуя мненията ви. Благодаря предварително!
  12. Сега ако кажеш, че при тази цена на перцето все още се налага ползването на дясната ръка, направо им прави рекламация и го връщай...
  13. А, ти яко си го ударил на свирене щом толкова си занемарил правописа!..... - шегичка а всъщност може и правилно да си го написал, а просто на мен да ми бяга тази думичка
  14. ivivdim

    Malmsteen Jam

    Че Кольо свири много добре спор няма, а дали звукът, техниката, мелодиите и т.н. му са по-добри от тези на Малмстийн вече е друг въпрос, който за да избегнем някой безумен спор нека кажем че е въпрос на вкус. М/у другото оригиналът е изсвирен в далечната 1986г. когато Ингви е на около 23г. Иначе темата ме радва безкрайно защото не крия че съм заклет фен на шведа и ми е приятно да слушам днес неговата идея като фон на творческите опити на нашите съфорумци, някои от които действително са супер сполучливи.
  15. От опит смятам, че драмата на заучаването на техника различна от досегашната (както в твоя случай) е в това че трябва много търпение (поне в началото) за да не се гони по никакъв начин темпото с което само до преди 5 минути си свирил същото нещо по "стария" начин. В случая не е важна скоростта сама по себе си, а правилното усвояване на движението - спокойно и уверено. Сещам се като малък колко ми бяха смешни героите от разни филми с бойни изкуства в които те тренираха движенията си със скоростта на парализиран старец - сещаш се за какво говоря. Много по-късно осъзнах, че точно това е начина да се усвои едно движение максимално добре. Мисълта ми е да не се отказваш само защото нямаш бърз резултат - търпение му е майката...
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.