Jump to content
Българският форум за музиканти

rumpata1

новаци
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

rumpata1's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Така се рендосва винаги, та накрая дъската да е еднакво дебела навсякъде и с прави ъгли като излиза от щрайхмуса. Кагота трябва да се лепи нещо, после допълнително ги минавам на абрихт, поне след щрайхмуса остават неравности, който се виждат като прилепиш дъските една към други. Предполагам, че се дължи поне тая машина е затворена и колкото и да е чистена от едно рендосване остават дървесни частици, които като попадат между валовете и материала или се наслагват между главата и ножовете и дават леко отражение. А абрихта е открит и лесно се чисти.
  2. От година съм в една работилница, има няколко абрихта и на нито един не ставаше да се напаснат добре парчета за лепене. Веднъж дойде един човек и цял ден намества главата наедин абрихт, предполагам да е успоредна на плотовете. След няколко месеца груба експлоатация тя се разцентрова. Ножовете също трябва да се поставят успоредно. И да се затегнат! На теория щрайхмусът би трябвало да изкарва парчетата готови за лепене, обаче на практика почти винаги има пролуки. Аз го правя на абрихта, нареждам си парчетата на равно място, и започвам да минавам кант по кант, колкото е необходимо, докато не прилепнат плътно. На ремонтирания абрихт вече не е никакъв проблем да се напасват дъски с дължина по метър и половина.
  3. По въпроса за напасването на парчета, трябва да се минават на абрихт, който да е центрован. Иначе нито абрихт, още по-малко щрайхмус върши работа.
  4. rumpata1

    Ibanez Ds7

    Един приятел се прибира от Италия и ми каза, че ще ми вземе дисторшън, най-вероятно ibanez DS7. Аз не разбирам и ме интересува дали тоя дисторшън става за траш, дет и т.п. по-тежка музика. Иначе за 32,50 евро нов, като че ли е доста евтин.
  5. Здрасти. Още ли се занимаваш с изработка на дисторшъни? Интересува ме дисторшън за по-тежка музика. Пиши ми ако искаш направо на пощата - rumen_vu4kov@abv.bg
  6. Мерси, точно за това става въпорос.
  7. Здравейте. Някой може ли да ми даде линк, към място, където се обясняват символите, които се използват в ел. схеми. Кое какво е, демек.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.