Jump to content
Българският форум за музиканти

Akerfeldt

Members
  • Мнения

    213
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    3

Akerfeldt last won the day on Ноември 8 2015

Akerfeldt had the most liked content!

Относно Akerfeldt

  • Рожден ден 08/19/1981

Previous Fields

  • Инструмент
    увиснал

Contact Methods

  • ICQ
    0
  • Skype
    troll_project

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    43°20′N 25°36′E
  • Interests
    Death/Doom Metal

Akerfeldt's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

104

Обществена Репутация

  1. Извинявам се, но кои са новите корейски Ibanez, че съм попропуснал май?
  2. ^ Позволявам си съвсем мъничък оффтопик. Аз също знам за AXETEC, даже съм писал някога във форума за тях, но така и не схванах едно - къде ги правят? Ти знаеш ли?
  3. Аз не знам защо, но тоя LP Custom сребърния на Жоро много ми тежеше. Явно Гибсън не е за всеки.
  4. За мен няма логика от казаното в 1-вия пост на темата. Трябва бъз да пада от по-тежки струни, вместо да се увеличава. По-дебелата струна при същата настройка като по-тънката трепти наистина с по-малка амплитуда. therealbadmadafaka не се е объркал изобщо. Дебелата струна има по-голяма амплитуда само при по-нисък строй (затова и слагат по-дълги мензури на баритон китарите, за да се компенсира тази халтавина/амплитуда/нестабилен тон). Иначе има логика, де... да се поправя: Авторе, на какъвто и екшън да си, щом удариш СИЛНО, навярно ще ти бъзди Свири си нормално и се радвай на китарката.
  5. Здравейте! Миналата година ходих в Пловдив на концерт на KATATONIA. Звукът беше много добър. Китаристите и двамата свиреха с BOSS GT-10. Познавам творчеството на групата, знам как звучи студийно. На сцената ампове нямаше - само монитори. ... Какво искам да кажа - че който може да работи правилно с процесора, ще изкара с него онова, което търси. Има си музиканти, които създават музика с такива устройства и ги ползват както в студио, така и на лайв. Ако някой купи процесор и само сравнява симулациите - не е добро решение. Ако някой купи процесор заради ефектите в него, които му трябват за създаване на определен звук - да, решение е. При това добре работещо. Също за кавъри на най-разнородни групи няма как да събереш целия гиър на света и е по-подходящо да свириш с процесор, а не да купуваш 10 лампови глави. Не е важно кой с какво свири, важно е какво се случва накрая - има ли звук, който да допада и грабва или няма. Па нека и от стар радио шкаф да е с руски дистър отпред
  6. Е то това не е ли за слайд? Номерът е да държиш слайдът точно върху прагчето, а не по средата между две. Все едно свириш на фретлес инструмент.
  7. Четка за зъби също върши работа
  8. Екшънът е прекалено висок на 1-ва струна. Това не е акустична китара. Опитай със стандартен екшън 1.6/2.2 Аз лично свиря с доста по-нисък екшън. ПП: от грифа, за който казваш, че ти е настроен от лютиера за 9-42 вече и помен няма
  9. Синхронайзерът има само едно предимство (което не е ясно предимство ли е) - лесно минаваш от един строй в друг, щото нямаш заключване при нъта. Аз лично се съмнявам да държи добре в строй без заключващи се ключове. Навремето пробвах в София един модел, навярно същия, за който говориш и ти. Но не ми дадоха ръчката, че да я забия и да видя за какво иде реч.
  10. Тъй както е зададена темата, аз смятам, че транзисторът бие лампата. И друго, тя лампата ако е намалена си е почти като транзистор, само дето с ниско енергийно КПД
  11. 1.8/2.5 трябва да ти е добре за акустична.
  12. Хлабиномер/луфтомер -> 2лв от пазара. Не се шегувам! Аз от там имам. Височиномер -> Взимаш стара рулетка от тия с по-плоските ленти и си изрязваш. Върши повече от чудесна работа -> 0 лева 3-тото чудо вече трудно се намира. Но реално не ти трябва, освен ако не искаш да изправяш грифа, за да пилиш прагчета.
  13. @Telerig , стига скромности, много си добър, бате! Поклон за свирнята и китарата
  14. Ако не ти зъзне на свободна, струна недей го сменя. Принципно колкото по-ниско при нъта, толкова по-добре, стига да няма нещо дразнещо на свободна струна. Така изпилен нът се доближава до концепцията за нулево прагче. И понеже се заключва, има си подложки за нът, които може да се сложат под него. Ако не намираш, режи капачки от буркани
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.