Jump to content
Българският форум за музиканти

Atrium

новаци
  • Мнения

    38
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Atrium

  • Рожден ден 12/20/1987

Previous Fields

  • Инструмент
    VSTs and samples; bass

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Пловдив
  • Interests
    psychedelics; mind trips; observing and analyzing the world around me; foreign cultures and languages; nature; travelling; snowboarding; extreme stuff

Atrium's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Братле, забравих да те питам - какви пари ти излезе всичко? В крайна сметка по-офертно ли е, отколкото да си купиш manufactured нисък клас? П.П. Разгледах снимките - има завършен вид и като цяло изглежда много добре направено. Само за фотограф малко не те бива, ама ти е простено, ако бокса звучи така добре, както изглежда.
  2. Atrium

    Предложете бас

    ...И сега половината басисти у форумО че ти скочат, че Stagg са по-скоро тупалки за килими, отколкото басове, евентуално ше стане караница и после Викс ше сложи ключ на темата, случвало се е милион и един пъти.. Не ме разбирай погрешно, аз самият свиря със Stagg (и на мен ми е първи инструмент), дори също като теб мисля, че не е лош инструмент за начинаещи. Както са си го казали Знаещите - получаваш толкова, за колкото плащаш. Плащаш малко - получаваш малко. После с лека ръка го продаваш и сменяш за нещо, което ти пасва най-добре като инструмент. ...Същите тези Знаещи, за да казват, че Stagg не са най-добрият избор, значи има защо. Затова приятелски съвет - не казвай, че Stagg са НАЙ-доброто за начинаещ басист. Най-малкото - предполагам, че не си пробвал кой знае колко други басове, за да можеш да изкажеш наистина обективно мнение. Пък и някоя караница ще си спестиш. За да не съм съвсем у офтопикО - ако не бях толкова нетърпелив, като си взимах басчето и бях огледал и проучил повече.. абе все си мисля, че и аз щях да се спра на Cort. И все пак, за завършек - много доволен съм си от Stagg-чето, наистина не е кой знае какво, има си забележки тук-там, но ми служи вярно. И дизайнът му много радва.
  3. Точно лютиер си се нарича. Има, разбира се. http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=45998&st=0 <-- Виж тази тема, мисля, че може да ти е от полза.
  4. Спамера в мен нещо възнегодува, че тази тема е чак на 5-та страница.. Scorpions - Wind of Change Много добре влиза.
  5. Честито! Следях с интерес темата и това, което видях на снимката във Фукнята, ми хареса доста. Наистина изглежда добре, приемам думата ти че така и звучи. Чакам да видя и по-детайлни снимки. Пък може и някое записче да направиш.. Давай смело с 4х10! Накрая кой знае, може и работилничка да си отвориш..
  6. Хохо.. ако ще почваме с философските теми.. в Говорилнята вече има една за дежа-вю-то, мисля, че можем да се вмъкнем с една дискусийка "минало, настояще и бъдеще - реалност или фиктивни понятия" Извън рамките на шегата - прав си, реалността е друга сега. Но не гледай само от лошата страна на нещата. Дигитализацията може и да убива живата, "истинската" музика, но.. от друга страна предоставя много нови възможности. А дали всичко ще е изкуствено или не.. мисля зависи най-вече от самите нас.
  7. Atrium

    Съвет за начинаещ?

    Няма никакъв смисъл да "започва" с акустична китара, ако иска да свири на бас. Да си взима бас и да почва да опъва кабелите! Не, че и от акустичната китара няма да има ползи, де. Няма да е зле обаче първо да хване някой бас и да подрънчи малко, да види наистина ли му харесва толкова и дали е готов да хвърли пари за инструмент.
  8. Въобще не е в бъдещето... Не само е в настоящето, даже си "закъснял". Ако проучиш малко нещата, съвсем ще се уплашиш. http://www.youtube.com/watch?v=yJQNbpGRm6U <-- Вземи това за пример. Изгледай го цялото и виж колко сериозно се приема всичко. Разгледай и Related Videos. Ще се шашнеш. Само още един пример. Като напишеш само guitar в търсачката на youtube, първите предположения, които ти вади са... guitar hero. Епизода на South Park не е поглед в бъдещето, а гавра със сегашното положение. Иначе е много як наистина. Изкефи ме хероиновата игра.
  9. Опитах се да не гледам на изказването ти като басист, а като музикант (аматьор). Е, не знам до колко успях, признавам. Във всеки случай, не съм се засягал лично и.. no hard feelings, знаеш. Прав си, имаме доста различни възгледи за нещата. Наистина няма смисъл да спорим повече. Успехи и на теб! Stone, на мен определено ми е интересна посоката, която пое този разговор. Ще се радвам да прочета още мнения по темата, особено твои и на Angelina. Ама от чисто любопитство, така, та можете да не ме взимате под особено внимание...
  10. Глупости, приятелю, не се заяждам.. Повярвай, щеше да е много осезаемо, ако бях решил да се караме.. А "политическите нотки" не са отправени към теб, нямаха общо с това, което казах лично на теб. Бяха просто моя си констатация. Сега нека кажа няколко неща по това, което си написал. Отново ще се опитам да запазя учтив тон. Имам някаква представа от какво се състои музикалното образование. И все пак, не мисля, че солфежът, хармонията, полифонията и историята на музиката, колкото и години да си ги изучавал, биха ти помогнали да се научиш да свириш на музикален инструмент, който не си пипвал досега. Просто не виждам връзката... Тези неща биха ти помогнали в теоретичното разбиране на нещата, при композиране с този инструмент и т.н., но за практическото, физическо научаване... на техника, стил и т.н.... Съжалявам, но ще ти е доста трудно да ме убедиш, че за три дена си научил пръстите на двете си ръце на това, на което другите басисти ги учат с години. И тъй като все пак една от философиите в живота ми е, че няма невъзможни неща... Ако наистина си успял да постигнеш това - свалям ти шапка, щото си егати неземния талант и се оттеглям в ъгъла. Дискусията е приключена. Ама нещо не ми се вярва особено, ако трябва да съм честен. Със здраве!
  11. ^ Не искам да прозвучи като заяждане, но.. Как може музикант, професионален при това, да каже, че се е "научил да свири" на муз. инструмент за три дена? С цялото ми уважение, но.. за тези три дена може да си се научил да свириш бас партиите на няколко песни, колкото за записите в Балкантон, но не мисля, че е редно да кажеш, че си се "научил да свириш на бас." Мисля, че е крайно време да се разбере, че няма "лесни" инструменти... Басът изисква много много време и отдаденост, за да се овладее напълно и да се извади на показ пълният му потенциал.. Всъщност, с всички инструменти е така. Виждам, че си осъзнал това... за цигулката, щом казваш, че още не се приемаш за много добър цигулар... А приемаш ли се за много добър басист? А по темата - забелязал съм, между другото, че наистина само хората с промити от комунизма мозъци (или ако не трябва да съм толкова краен - тип "кон с капаци") вярват в тази глупост за музицирането от най-ранна възраст. (Angelinа тънко подметна тезата) ...За да не събудя някакви полемики сега, да уточня - имам предвид свиренето на муз. инструмент по принцип. Ясно е иначе, че ако бленуваш професионални успехи в цигуларството, ама си осъзнал това на 30 години, няма да имаш същите шансове, които би имал, ако беше почнал уроци 20 години по-рано, примерно. И забележете, все пак казвам СЪЩИТЕ шансове, не НИКАКВИ шансове. Мисля, че с много желание и упоритост... всичко е възможно (...каза невероятният мързел ) ...А с огромна горчивина мога да споделя какво съм чувал по свой адрес... Как родителите ми се ядосваха защо съм си хвърлил парите на вятъра за бас, при положение, че вече съм на 19 г. и видиш ли къде ли съм тръгнал тепърва с музика да се занимавам, каква е тая прищявка... Как колеги, които са подочували, че се занимавам с музика са спорили с мен как лъжа, щото (пак) видиш ли ако наистина съм се занимавал с музика, сега нямало да бачкам нощем по складове и заводи, а да си изкарвам парите със свирене (иди им обяснявай, че това не е от най-лесните за постигане неща, особено когато си в България, долюбваш всякакви по-алтернативни и новаторски виждания в музиката и недолюбваш чалгата) ... Не знам дали човека, дето е питал това изобщо следи още темата, но ако да - давай смело, приятелю, както ти казаха и останалите. Свири, щом ти се свири! П.П. Защо тая тема е в раздел "Други муз. инструменти"? Тук не се обсъжда музикален инструмент, за който няма раздел... По-скоро е за Говорилнята, колкото и да не ми се струва хубаво да седи редом до дискусии по тъпотии като Music Idol... П.П.П. Това заглавие на темата ми бърка в червата...
  12. Atrium

    Колани

    ^ И аз не я бях чел, благодаря, че я почисти от праха. Аз съм също с Dunlop, с кожени закачалки; Nikifena е казал, че има такъв преди.... 3 години... Моят е черен, с много готина Triball декорация по цялата дължина, на цвят Aqua, което всъщност много отива с лилавия цвят на баса ми.
  13. Това е нечовешко... Никога не съм чувал такъв 13-годишен глас... Наистина уникално... Пфф, поклон.. Stone Free е прав, интересно е как растежа ще се отрази на гласа му... Егати, не спирам да го слушам и всеки път ме побиват тръпки.. И тъпото е, че казва, че идиотчетата от училище го тормозели.. как може вее.....
  14. Atrium

    Фукня

    ^ Благодаря за информацията, само да се опарича малко и ще се похваля и аз с едно такова тунерче, че и на мен ми трябва.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.