Jump to content
Българският форум за музиканти

Girl_in_teapot

новаци
  • Мнения

    2
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Girl_in_teapot

  1. Явих се на кастингите за MA1, записах се за МА2, но не се явих. Не съжалявам, че не се замъкнах, сега си давам сметка, че изобщо не съм толкова добра, колкото са тези, които гледам
  2. Стана ми много интересна темата, макар към момента да не се занимавам с пеене. По-напред бе казано, че диафрагмата е мускул, както наистина си е, нейната роля е да "подпира" тона, тя е тази, чрез която се изтласква въздухът равномерно, за да може да се контролира разхода на въздух за фразата. Ако не се диша правилно, то ще има движение на раменете, защото плиткото дишане води до това. При диафрагменото се използват дробовете с целия им капацитет, което дава необходим запас и за най-дългите фрази. При добро дишане, поставяйки ръце отзад на кръста ще се усети, че има разширяване на пояса. Ако вдишаме и пеем на вокал, то при добро разпределение на въздушната струя и равномерното издишане, тонът започва сякаш да се върти като топка и става изключително силен. Тихото пеене също се извършва с много въздух, който обаче трябва да е с напрежение и добре подпрян.Не се издиша /по мое скромно мнение/ с бъразината, с която е вдишано, по простата причина, че трябва да се набави голямо количество въздух за дълга фраза примерно, че какво би се случило ако вдишваме баааавно, мисля, че дъхът трябва да се взима в темпото на самото изпълнение, а вече колко време ще се ползва, това е отделен въпрос. Надявам се да съм била поне малко полезна. Ако имате забележки по написаното от мен - споделете!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.