Jump to content
Българският форум за музиканти

ShadowMaster

Members
  • Мнения

    31
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

ShadowMaster's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Някой има ли телефон на човек който се занимава с това в Стара Загора?
  2. Здравейте, някой може ли да ми даде линк към разни джаз пиеси в pdf формат? Или съм прекалено голям оптимист? Ако няма такова нещо из интернет поне някой може ли да ми каже дали тази книжка съдържа дзас пиеси? http://www.helikon.bg/books/52/126381_milcho-leviev.-piesi-za-piano.html Мерси предварително. Търсих и нищо не излиза в гуугъл. Обикновено си намирам нещата.
  3. Пианото ти е произведено между 1961 и 1970 г.
  4. wiseman, за начинаещи като мен и теб 1 час на ден е повече от достатъчно поне сопред мен. Аз в началото се чудех какво да правя. Трябва да си изградиш техника на упражняване, да знаеш предварително над какво ще се упражняваш и да се концентрираш максимално. Аз се упражнявам минимум 1 час, всеки ден без изключение. Водя си дневник, за да следя какво съм правил и колко време съм отделял. За Януари месец съм прекарал пред пианото средно по 2 часа на ден. Повече от доволен съм от резултатите. 1 час ми стига да си свърша всичко, което имам като задачи, но ако не прекарам поне 2 часа пред пианото не съм доволен... Първо започвам с гами, примерно сол мажор от началото до края на пианото, после по същия начин децими, терци, сексти и после започвам нещата от школата едно по едно. Минавам всяко по 3-4 пъти и после ако остане време разучавам нещо, което е трудно за мен, за да си дам зор. (примерно в момента "свиря" един валс на Шопен) Взимам уроци 2 пъти на седмица, по 1 час всеки. Главната тема от Fur Elise научих още първите 2-3 дни, но не можех да я свиря (можех само нота по нота). Чак преди 2-3 седмици го пробвах отново и стана от невъзможно трудно към, почти много лесно За ядосването, случвало ми се е в началото, първата седмица, но това беше защото се опитвах да свиря неща, за които ми е прекалено рано. С всичко което ми е възложено като задачи за седмицата се справям без проблеми, защото е подбрано както трябва и не е нито прекалено трудно, нито пък лесно. Работим по една начална школа и сме до средата някъде. Ще напредваш ако имаш желание и постоянство. Аз дори нямам пиано вкъщи, а успявам да се упражнявам и да си свиря редовно.
  5. От състейн педала е, просто не съм го научил както трябва. Мерси за съветите.
  6. Не винаги. Днес на урока по пиано разбрах, че нищо не мога още Върнах се на земята. Има страшно много малки неща, които трябва да овладея. Много лошо, че чак сега почнах с пианото, но нищо ще стане постепенно...
  7. Правилно ли свиря? Четох за разни травми породени от неправилно разопложение на ръцете и т.н... Не изпитвам каквото и да било стягане или напрежение, не се изморявам. Но аз не свиря прекалено много. Средно по 2 часа на ден. Искам да съм сигурен, че правя всичко както трябва. http://www.youtube.com/watch?v=orNRGc8zxBg Не обръщайте внимание на непохватното свирене, рано ми е за Fur Elise. От 3 месеца свиря само, просто винаги съм искал да науча тази част и затова я пробвах
  8. Не знам как може да се забрави подобно нещо, но ако нямаш проблеми с ключ сол... тогава просто ги смятай. На фа ключ всичко е +2. Примерно до е МИ.
  9. Здравейте, от скоро взимам уроци по пиано и си купих един синтезатор, който не ми помага особено. Събота и неделя се упражнявам на акустично пиано, но през седмицата имам само този синтезатор, който след като съм свирил на пиано ми се струва като играчка. Има ли място в Пловдив където свободно може да се ползва пиано за по 1 час на ден през седмицата? Като бях в чужбина в университета имаше т.н. "practice rooms" и във всяка имаше пиано и то какви пиана... дето тук само мога да си мечтая да видя... както и да е, тези зали в университета се ползваха свободно и работеха 24 часа. Тук в някой университет/училище има ли нещо подобно? Или някъде другаде?
  10. Кавър на една песен от Silent Hill 2: http://www.youtube.com/watch?v=KGejv0RPBTw
  11. Благодаря. Другия път ще внимавам повече. Никога не успявам да наглася правилно нивото на звука
  12. Продължавам да експериментирам с различни стилове. Този път кънтри Дано съм го докарал. Както обикновено, направен е в домашни условия с микрофона за скайп. http://media.putfile.com/Ring-of-Fire-98-51
  13. Само че не се знае какво ще стане след като му мутира гласа.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.