Jump to content
Българският форум за музиканти

timeto

новаци
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    вече само слушам

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

timeto's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Само впечатление от изработка и външен вид. Впечатляващи са и не са скъпи. Не съм ги слушал, но съдейки по отзиви са си ОК. http://6moons.com/audioreviews/trafomatic/experience.html Аз бях по "бизнес" дела и срещи на изложението в Мюнхен (Trafomatic се представяха там) и нямах време да послушам много системи (за съжаление). Репутацията на Trafomatic е доста добра. За лично мнение би трябвало да имам добро познанство с конкретен продукт. В този случай нямам, но ей го къде е Сърбия... една приятна екскурзия и готово.
  2. Това е сайта на организаторите: http://www.highendsociety.de. Тук пък можете да видите добър репортаж за шоуто: http://www.6moons.com/industryfeatures/munich08/munich.html Разбира се това не е единственото в Европа, но за последните 2-3г. се очертава като най-сериозното и то целенасочено към звуковъзпроизвеждане. Дори можеше да се видят и чуят на "живо" групи, които използваха системи за домашна употреба при изпулненията си...
  3. Приятелю, въобще не се заяждам, напротив. Целта тук е освем ПРАВОТО на лично мнение (което не накърнявам), е и извесна доза полезност за читателите. За "реалната представа" се изкушавам да "намекна" че съм реален човек от "бизнеса с аудио/видео" и то от възможно най-високо ниво, но да не прозвучи комерсиално, щото този форум не е за това. Дори за колегите от Динакорд им е ясно какво е нивото на оспорваните колони, ако щеш дори Весо-Кокала (шефа на JBL за БГ.) би ти казал същото и за тази марка с изключение на К2 и "сестрите" и. Дори не можеш да си представиш колко реална представа имам за тези неща. Току що се върнах от Мюнхен. Там се провежда най-голямото HIGH-END шоу в Европа. Е ще те черпя ако поне намериш името на "Вегите" сред участниците. Повярвай, там е елита. Та дори и началните истински фирми като похвалените от мен "Мордани". Макар че лично за мен са си едно добро, но все пак мнооого начално ниво. Желая ти успех и по-малко субективност, колкото и да е утопично това. Ясно е че нямаш опит, ама поне интернет е безплатен за информация, но по-добре иди в истински шоурум и слушай... пък може и да се видим там някъде. Успех пп. Прочети все пак предния ми пп. (послепис)
  4. Здравейте, MORDAUNT SHORT всъщност е супер извесна марка и то с доста дълга история. Поне се радвам че сте се изкефили на добър звук. Разбира се марката е от средно ниво, когато говорим за "хай-енд звучене". Въпреки това си е съвсем истинска крачка в правилната посока. В нашата мила родина все още си живеем в тотално информационно затъмнение. Carwin Vega или дори JBL са един доста "смешен" вариант за хай-енд или дори хай-фи. Само че както сме в затъмнение, така и устата на некомпетентни хора е голяма, та се получава една странна симбиоза от претенции, за жалост вървящи пред и манипулиращи искренните начинаещи в сериозната аудиофилия. MORDAUNT SHORT е начално ниво, но е пъти по-добре от горепосочените марки, особенно Carwin Vega. Абе ходете да слушате и не робувайте на клишета, пък ако можете да се абстрахирате от собствената си субективност би било супер. Успех. пп. За да бъда коректен, всяка стока си има подходящо приложение, така че явно нехаресваните от мен марки са си добри, когато се поставят на подходящото място като употреба.
  5. Нещо линка, който сложих не показва модела за който говоря. Това е ATC SCM 11. Избира се от малките снимки отгоре. Сори.
  6. http://vbstudio-bg.com/hifi/products.php?s...1=1&lang=bg Ето това имах пред вид за "безкомпромисност" в началните нива. Който не е слушал нещо на ATC, доста е пропуснал. Широколентов говорител+лампи е много добре, но.... Да не се повтарям, ама винаги става въпрос за система в акустична среда и тип музика. Коментираната система: Широколентов говорител+лампи, не е пълна и ей така на теория звучи доста жанрово ограничена. Няма панацея в аудиофилията, а само добре подбрана и оптимизирана система. Ама карай да върви, всеки си е прав за себе си. Правете опити - прослушвания, това поне е безплатно и ако попаднете на отзивчиви и компетентни консултанти си е приятно изживяване. Успех!
  7. Струва ми се, че е редно да се прави принципна разлика, когато говорим за слушане в домашна среда на CD-та и др. източници, студийна работа, а още повече концертни изпълнения и то в различни условия... на открито, закрито и т.н. Просто се замислете за органа, като източник на звук, който се конструира и настройва за съответното пространство, т.е. цялата зала+органа и всичко останало е музикален инструмент. Слушал съм всякакви системи от "космическа" величина. Един прост извод: Най-добрите, просто се доближават най-много до "истината", но само толкова. Другото е илюзия. JBL за 1300 (не се заяждам)?! Да, разбира се човек би трябвало да изпитва удоволствие и от "малкото", но да говорим за hi-fi, или още повече за прецизност, натуралност, неутралност, тонален баланс, скорост, прозрачност, сцена и др. е несериозно. Слушайте колкото е възможно повече и сравнявайте с "живи" инструменти, или освен ако не сте вие тонрежисора на тавата и знаете какво и как сте записали, тогава е лесно.
  8. Наистина под 2000лв. тонколони за слушане на музика в стерео конфигурация е трудно да изпълнят основните "изисквания" за целта. Не трябва да се поценяват и другите компоненти в общата система. В крайна сметка ние слушаме сбор от: собствените си физически, емоционални и интелектуални ограничения и възможности + помещението с неговите особенности + цялата система с баланса на изграждащите я компоненти + вида и жанра на любимите ни произведения + а дори и донякаде "манипулираното" ни мнение и критерии за звук Положението в никакъв случай не е "отчайващо", напротив разходката из "големия избор" си е едно приятно изживяване. Добавям към списъка още един адрес. Само ще спомена че там има ATC. Повечето сериозни звукозаписни компании записват с техника на тази фирма, а дори и SONY SACD studio. www.vbstudio-bg.com това е в Лозенец, близо до Химическия факултет. Успех
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.