Jump to content
Българският форум за музиканти

Slacoth

Members
  • Мнения

    1225
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    4

Всичко публикувано от Slacoth

  1. Здравейте, впечатли ме нещо и прецених, че този раздел "Забавна простотия" е най-правилното място да го споделя. Откъс от условията за участие в популярен радио конкурс организиран от още по-популярно радио: А!?
  2. Процесора е много хубав и според мен си заслужава парите.
  3. @ p.kostov Честита китара, много е красива. Не исках да опонирам на никого, но тази снимка коментирана по-горе в темата изобразява правилно настроен флойд роус: - успоредно разположено седло позволяващо достатъчно ход и в двете посоки; - оптимално позиционирани болтчета за фино заключване позволяващи добавъчна настройка при заключен нът; - нищо не се "жули" в корпуса на китарата, защото първо милиметър опън с лоста е почти полутон повишаване на тона и освен това за разлика от тремоло системите, при флойдовете седлото си има легло в което да влиза; Другото го е казал jorog.
  4. @Sl1pkno7 Що не си вземеш един транзисторен PARK by Marshall G10 MKII. Все още се намират по 50 лева. Това е мини усилвател от старо поколение, с 6 инчов говорител и много напомпан вграден кривоч. После като си купиш истински усилвател, това можеш да си го оставиш и да не се занимаваш да го препродаваш. Тия моделинг усилватели наистина са отвратителни. Дори и Fender G15 да вземеш пак е по-добре от моделинг комбо.
  5. Slacoth

    Boss ME-25 DVD

    Дколкото си спомням се попьлваше номера на продукта отзад на стикера и населено място. Тя самата версия е поорязана, но с този процесор това не е проблем защото са се постарали много хората и за записи е перфектната машина.
  6. Slacoth

    Boss ME-25 DVD

    Колеги, имам процесор за китара Boss ME-25. Изгубил сьм си диска Boss ME-25 DVD и рьководството. На него освен драйверите, които мога да си сваля легално от сайта на призводителя има безплатен софтуер за запис и много бекинг тракове. Искам да се сдобия отново с такьв диск.Рьководството сьм го научил и го има за изтегляне, но и него не отказвам, ако не ви е необходимо.Основно ми трябва двд-то. Мога да го купя, да ми го запишете на празно двд или каквото предложите. Ще си поема и таксата за доставка по куриер. Ако някой от вас има вьпросния диск и желание да ми сьдейства моля да ми пише. Ето това е диска долу в ляво.
  7. Я подай маса и на суитча за адаптерите и ще звукне. Не виждаш ли, че се е скъсала оплетката? Другите два адаптера би следвало да са скачени на маса с въпросната оплетка още в кухините под адаптерите.
  8. Има модели на бустер ефекти, които са лампови и пуснати отпред помпат гейна, а добавени преди стъпалото работят повече като линейни и дигат нивото.Използвайки такъв ефект, се освобождаваме от скруполите, че "нарушаваме" ламповия чейн, но на практика, ако адаптерите предлагат динамика и силен аутпут не мисля, че се губи съществен сигнал дори и с транзисторно звено пред ампа.
  9. Като чета май съм закъснял със съвета, но аз на твое място бих разширил последния отвор за хъмбъкер. Трипозиционния ключ пак ще си ти влезе в употреба. Друга идея - може да си вградиш един бустер, има доста схеми онлайн. Между другото за мен това е най-сполучливия модел от всички електрически бг-китари. Кофтито е, че нямаш място да добавиш 22 позиция без да сменяш фретборд. Аз бих оставил грифа в натурален цвят. Успех.
  10. Ей, големи хора сте! Престанете да се държите всички, като ощипани девици. Винаги, когато съм допускал същата грешка после ме е било яд.
  11. В спесификацията на китарата ти пише, че праговете са Jumbo, обаче не е упоменат материала и предвид това, както и цената на инструмента съм склонен да предположа, че става въпрос за Jumbo 6100, а не за Stainless Steel Jumbo. Това едва ли означава, че са изработени от месинг, но все пак предполага едно по-бързо износване, защото самия профил на Jumbo frets е по-изтънен при зоната на допир със струните и предвид по-мекия материал е нормално да се получи такъв резултат. Но, както те посъветваха хората преди мен, след като няма бръждене и глухи тонове, може да се надяваш че износването върви по-равномерно и да не мислиш за смяна. Също така китарите Cort са изработени от по-компромисен материал, което личи още при липсата на тегло, така че подобна инвестиция от друга страна не е оправдана. Дано съм бил полезен.
  12. Ако наистина е ламинат няма да е удачен избор, особено за акустичен инструмент. Всичките уверения за нови технологии не са друго освен бъркане в джоба.
  13. Честито, много маняшка машинка е това! Аз също съм фен на марката, макар че да си призная цените им са излишно завишени, а и тарикатския дизай е в противовез със сивите кутии и грозните копчета. И за да не съм офтопик - последно си купих това за да захраня Blackstar-а.
  14. Slacoth

    EMG Active 81/85 switch

    Последните ми наблюдения са следните. Първо да кажа, че напоследък пускам китарата веднъж на 2-3 дни за по 20-30 минути. През почивните дни имах възможност по-често да посягам към китарата и устатових следното нещо. В събота сутринта ситуацията беше обичайната - включвам кабела бриджа работи, нека се включи след повторното му прецъкване - говорим за части от секундата.Май тогава пуснах и темата. Към обяд обаче пак я включвах и всичко си заработи от раз.Така беше и привечер, а също и в неделя. Даже в неделя преди да ръчна кабела нарочно първо смених ключа на нек позиция и всичко пак си беше ок. Батерията още не съм я сменил с по-хубава. Явно (дано не кажа някоя глупост) бобината на адаптера се разрежда, когато не се ползва над определен брой часове. Не мисля, че има проблем с него, защото си работи много чисто и вади чудесен звук. Все пак ще взема една по-добра батерия, няма да се излагам пред китарата. Благодаря за съветите.
  15. Честито! Хубава е китарата, но лично мен епито от видеото ме кефи повече.
  16. Slacoth

    EMG Active 81/85 switch

    Да, фабричната батерия беше някаква готина, но я изхабих бързо, защото не се сетих да вадя жака, когато не свиря. Ключето е ок, в него няма какво друго да се счупи освен да препуква или да не зацепва, а както казах в това отношение си е наред. Ще купя някаква по-скъпа, предполагам алкална и ще пиша, ако ви е интересно дали е изчезнал проблема.
  17. Slacoth

    EMG Active 81/85 switch

    Ами все си мисля, че ако ключа имаше проблеми, щеше да препуква, да пръщи, най-малкото да се повтаря проблема не само първия път. Така че не е от това, а и китарата е нова.Трябва да купя някаква батерия, която не е 80 стотинки и предполагам че ще се оправи проблема. Просто не си спомням дали с оригиналната батерия беше така, и затова пуснах темата.
  18. Slacoth

    EMG Active 81/85 switch

    ^Да кажем, че съм умерен маняк и без да проявявам компромис съм доволен от това, с което разполагам. По темата - EMG Active 81/85 слагат на много модели китари: Schecter, Jackson, ESP никой ли не може да ми каже дали при него се наблюдава такъв проблем.То не ми е и проблем даже, но да речем любопитство.
  19. Slacoth

    EMG Active 81/85 switch

    Трябва да пробвам обратното - преди да ръчна жака в китарата ще сменя на нек адаптер. Ако тогава той заработи, а бриджа неще от първия път се получава сложно обратно пропорционално логическо уравнение. Сигурно е от батерията,. п.с. - Аз бях запален привърженик на EMG-HZ, но да знаеш тия са много добри адаптери, и не говорим само за бичкии. Звука е много чист и плътен и някак си хем равномерен, хем улавя силата на атаката при свирене.
  20. Slacoth

    EMG Active 81/85 switch

    Здравейте, от известно време ми прави впечатление следното: Адаптерите ми са EMG Active 81/85 и са си фабрични за модела Schecter Damien Elite 6, а въпроса ми е към хората запознати с тази комбинация адаптери. Като включа жака в китарата и пусна усилвателя бридж адаптера веднага е сработил и предава сигнал.Когато обаче превключа суича на нек адаптер звук няма.Трябва да върна суича веднъж назад и пак да го пусна след което адаптера веднага сработва и си предава без проблеми и шум.После мога постоянно да превключвам между двата проблеми няма. Това се получава всеки път след изключен жак, който както знаете се вади за да се пести батерия, когато не се свири.Иначе батерията е нова, но не съм я замервал преди да я сложа.Евтина е, но това не смятам че се отразява на звука.Не съм сигурен, но мисля, че с купешката батерия нямаше такъв проблем. Това едва ли е нормално.Гледах електрониката и е добре запоена, няма студени спойки и други видими проблеми, което не ме учуди, защото китарата си звучи супер. Дали е възможно да е от капацитета на батерията или пък пред нек адаптера се насища кондензатор или самата бобина?
  21. Slacoth

    Dunlop Wah 95q crybaby

    Значи, когато се освободи педала и се вдигне сам, след около 6 секунди звука преминава в пасивен режим, като настройките му не оказват влияние на звука до следващото му натискане, а блендата се променя в байпас режим. Хм..., това едва ли може лесно да се модифицира... Жалко, защото мислех да си купя именно този модел, но при това положение май ще се ориентирам към класик модела. Благодаря ти много за отговора.
  22. Slacoth

    Dunlop Wah 95q crybaby

    Здравейте, интересува ме бустера на Dunlop Wah 95q crybaby активен ли е самостоятелно или работи само когато е натиснат уа-уа педала. Казано по друг начин - може ли този педал да работи само като бустер.
  23. @ Annonnymоus Не става въпрос дали да се дропне китарния строй или да се свири в E, говоря за това че повече от 7 струни на ел.китара не мога да приема за нужно.Аз предпочитам да свиря в стандартен D строй със 6 струнна китара, но вече за B е по-добре да се ползва 7 струнен инструмент, като предимството му е и в различната дължина на мензурата. @ G.Varbanov Ако изключим мнението ми за приложението на 8,9 и т.н. струна, което си е абсолютно субективно, явно по другия въпрос сме на едно мнение, че 8 струнната китара от клипа е доста грозна, което се дължи основно на широкия фингърборд.Дори преди да и преброя струните мислех, че са поне 10. Трябва все пак да има и някаква елементарна естетика, а симетрията е ясно че се губи с тая "плаваща мензура" при това "ексцентрично" разположение на праговете.
  24. Горещо ви препоръчвам да изслушате тази пиеса, въпреки че е измислена и изсвирена само на скромните 6 струни, да не говорим за виолончелото което се включва в 2.50 минута , че е само с 4. ЦЪК Не се заяждам, не се обиждайте, просто си сравняваме критериите, надявам се добронамерено.
  25. Това момиче, като гледам вкуса му към музикалните инструменти, не знам как ще успее да си намери приятел. Относно китарата, музикалния стил и изпълнението, предпочитам да ви спестя мнението си.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.