Jump to content
Българският форум за музиканти

mynameis

Members
  • Мнения

    2
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    клавишни

mynameis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Благодаря за отговорите. На Роланд съм свирил, и в по-ниския клас /а и по принцип/ звуците просто не ми харесват. Звуците на Ямаха ми допадат много повече и.. е, аз просто съм фен на Ямаха, така че марката е ясна. Обичам да свиря "върху" миди-файловете, за човек, който свири сам, като изчистиш предварително пианата /а защо не и други инструменти/ например и ги удариш на живо си е все едно свириш в група /не "работя" в заведения като някои, които просто пускат "касетофона" и имитират свирене, изобщо с работата по заведения съм приключил преди повече от 10 години/. Понякога си правя собствени мидита или дообработвам някои, които са ми харесали в интернет /ползвам компютъра и разни програмки/. Доколкото разбирам за моите цели ще се ориентирам към Yamaha MM6, тъй като добрия звук не е за пренебрегване, чете мидита, а и секвенсера ме устройва, за правене на живо на собствени мидита. Лошото е, че питах в Динакорд и ми отговориха, че нямат в наличност нито една бройка на територията на БГ и не знаят кога ще имат, а с пазаруването онлайн не съм наясно и не съм пробвал. Отделно от това ми се щеще да "пипна" mm6-цата преди да я взема, все пак за мен парите не са малко, а старата свирка ще трябва да продам на загуба. Както и да е - още веднъж благодаря и желая творчески успехи и най-вече - радвайте се на добрата музика :)
  2. Колеги, от известно време съм решил да си сменя ямахата. До момента съм ползвал 4-5 ямахи, последната е DGX, и ако не бяха калпавите китарни ефекти /звучат прекалено синтезаторно/ другото ми харесваше /клавишите например са супер, не както се твърди из форума, освен това механиката е много-много здрава/. След дълго четене в интернет и разглеждане на демо-записи в You tube установих, че за моите цели /по-скоро любителско свирене в домашни условия - страшно се релаксира; рядко навън, по-скоро от време на време сред приятели/ най-подходящи са Yamaha S900 или Yamaha mm6. Демото на първия обаче е ужасно, звуците също, чак да не повярваш, като се има предвид какви пари струва. Това, с което ме съблазнява е вокодера, чувал съм един такъв на живо /на ямаха 9000/ и звучи убийствено. Демото на втория е убийствено, звуците - също, а и отзивите в една друга тема са повече от добри. Не е за пренебрегване, че цената на мм6 е около три пъти по-ниска. Ако някой е пробвал тези машинки - струва ли си s900? Имам и още един въпрос - не ми стана ясно мм6-цата просвирва ли миди-файлове, записани на USB, и по-скоро как звучат, защото в един руски сайт, подобен на нашия пишеше, че звуците са супер, но като просвирва миди-та звучи като "сотовой телефон". Благодаря предварително ако някой даде съвет, или поне помогне в моето "двоумение"
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.