Jump to content
Българският форум за музиканти

Evtim Djerekarov

VIP listed
  • Мнения

    8187
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    55

Evtim Djerekarov last won the day on Април 24 2018

Evtim Djerekarov had the most liked content!

Обществена Репутация

1925 Excellent

1 Последовател

Относно Evtim Djerekarov

  • Ранг
    Юзрод Небесен
  • Рожден ден 18.07.1985

Previous Fields

  • Инструмент
    GUITAR, PIANO, VOCAL

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    238751747
  • Skype
    evtim.djerekarov

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Sofiata
  • Interests
    Циклене(не на паркет), муика, електроника, програмиране

Последни посетители

6695 профилни разглеждания
  1. Evtim Djerekarov

    Кафеджии има ли?

    ^ Смених ги с нови, които купих от комбината. С тях мелачката работи добре. Чрез смазване с подходяща неотровна грес, направих мелачката по-малко шумна, но пак си е малко багер. Забелязвам, че както е нормално за по-домашна и по-високооборотна мелачка, и тази понякога хвърля малко количество по-фин "прах", но като изключим това, зърното е с доста по - консистентна едрина отколкото едновремешната ми ръчна дискова мелачка. Вероятно, с по-висок клас мелачка ще е още малко по-добре, но съм доста доволен - никое предварително мляно кафе не е било толкова вкусно. Сега дори магазински кафета на зърна от сорта на Tchibo Milano Style, Черни Лаваци 100% арабика, ILLY и подобни, са по-вкусни и ароматни, отколкото бяха Domani и Columbus преди, когато ми ги мелеха в магазина.
  2. По принцип, хъмбъкерите са с шишове и винтчета от желязо или желязосъдържащи сплави. Винтчетата се продават от различни сплави - човек може да пробва. Колкото до навиването - ръчното навиване се получава малко по-малко плътно от машинното, но пък се получава по-малък паразитен капацитет, което означава повече високи честоти и по - бистър тон. Ако пък човек иска по-мътен тон, а е навил напълно бобината, може винаги да свърже някакъв кондензатор паралелно на адаптера, за да намали количеството високи честоти. Изобщо - няма страшно, не е и толкова сложно - иска просто експерименти. По принцип, изработката на няколко самиздат адаптера, често води до по-добър резултат отколкото купуването и продаването на множество скъпи и хвалени адаптери. Обяснението е просто - правите пробите на китарата, на която ще свирите и когато правите своите избори, се уповавате на собствения си вкус. Същото е, като да си направите свои бленди на процесор или симулатор, вместо да свирите с чужди пресети. Най-лесно е, да намерите overwound парафинирани бобини, и с нагряване, да размотавате от тях, докато си улучите своя компромис output level / бистрота, докато подменяте винтчета и магнити.
  3. Най-голямата пречка, която виждам, е да махнеш съществуващите шишове. Не знам, дали може да стане без нагряване и без да повредиш бобината. Аз бих потърсил в ибей готови заготовки за адаптери или най-добре ако могат да се намерят бобини без шишове. По възможност overwound бобини, за да може само да понагряваш с въздух парафина и да размотаваш, докато се избистрят достатъчно за китарата, която имаш. В краен случай, можеш да купиш проводник със сечение 0.06 мм и да понавиваш.
  4. Evtim Djerekarov

    Кафеджии има ли?

    ^ О не, една червена едновремешна малка домашна Бразилия с дискове. По-нисък клас е, но все пак е дискова мелачка. Откакто я взех, не съм купувал мляно кафе, освен по изключение. Няма нищо общо просто.
  5. Evtim Djerekarov

    Кафеджии има ли?

    Момци и евентуално девойки - днес пробвах Kenya AA+ в Домани и макар, че е МАЛКО киселичко, съм силно вЧепетлен - наистина прекрасен букет от аромати, сякаш вярно плодови, при това, май от моносорт, което е изключително. След него, Вивачето ми се стори някак по-обикновено. Следващия път, ще си взема от Кенията, да видя, как ще стане вкъщи на Класик-а. ^ Кое кафе от ЛИДЛ те разочарова - Dallmayr или онова "био" кафето? Може би половин година и повече (откакто взех мелачка от blr и й турих нови дискове) пробвам да пия магазински кафета на зърна и вече си имам нещо като лична класация, като това, което наистина си става, май засега е само среднопеченото ILLY на зърна, имам нелоши впечатления и от черната Lavazza, дето е 100% арабика. Чиботата там, Милано и Сицилия стайл, не ме впечатлиха, Кимбо-то 100% арабика като че ли все пак става за пиене уж. Не че съм пробвал всички кафета на пазара, но като цяло, според мен, ILLY-то е класи над тях. Вярно, че е към 80 лева килото. И все пак, бутиковите кафета, които пием, мисля, че са поне едно стъпало по-горе, ако не и две-три.
  6. Evtim Djerekarov

    Нова година - нов амп!

    Правите вие разни чудеса тука... Често казано, засега, поради неголямото излишество от семпли, най-много ме впечатляват кутиите. Как я правите тази сглобка по ъглите? На ръка ли изрязвате "зъбите" или с някакви CNC фрези? Изобщо, можете ли да споделите нещо за кутиоправенето, че ще ми се наложи скоро, или да дадете линк, ако вече е писано?
  7. Evtim Djerekarov

    Кафеджии има ли?

    Малко встрани от (доста интересните) дискусии, които се водят в последните страници: Вчера взех, поради мързел, това каче от магазина: https://coffeemall.bg/kafe-santos-cafe-emotion-zyrna-1kg-p559.html Леко по-кисело е, но не прекалено. Иначе, съм изненадан - доста е добро. Има си и аромат, пуска кафяв каймак, както трябва. Ако ви се експериментира - купувайте!
  8. Evtim Djerekarov

    Забавна простотия

    Ето откъде е: http://reynaers-rock-tramplin.zrockradio.bg/termsandconditions Кръчмарското отношение вече е разбираемо.
  9. Evtim Djerekarov

    Домашно Hi Gain ампче

    Ампчето изглежда много симпаТЕтично. Сигурно и така ще звучи. Само една овча мисъл - не ми се занимава, да разгадавам схемата на захранването по снимка, но предполагам си се погрижил, да няма резистор, върху който да имаш пад на напрежение, по-голям от 100, 100 и малко волта. Ако не си - по-добре го направи, чрез последователно свързване на два или повече еднакви резистора. Аз на рейтингите от 200 - 250 волта на RW6MF много не им вярвавм, а и когато човек прави нещо надеждно, е добре, да не пести именно стотинките.
  10. Evtim Djerekarov

    Кафеджии има ли?

    Моят опит с магазините Aroma е със смесени чувства. Говоря за другия им магазин, който е на пазара "Димитър Петков". Понякога кафето им е аха-аха, почти Домани като качество, друг път, дори пряснопечените кафета, са толкова зле, че ги оставам, за като нямам друго кафе, докато не дойде момента, в който да установя, че са на 4-5 месеца, и не ги изхвърля. Не знам, на какво се дължи това - може би на неконсистентна суровина, може би на нееднакво печене. Една пекарна, трябва да може да поддържа качество, поне равно на пакетираните кафета на зърна, с марки като Tchibo, Illy и т.н., които не са върха на сладоледа, но поне, знаеш точно какво ще получиш. Съгласен съм напълно с казаното за Домани и Еспресо Виваче. Досега, както и да въртя и да суча, след известни паузи и проби, винаги се раждам, когато отново си взема едно Виваченце.
  11. Evtim Djerekarov

    * Крадени песни *

    ^ Той Светльо от Хиподил, и сега го пробутва това парче.....
  12. Звучи, като да има много приятен характер предусилвателя. Но може и да е от микрофона, а естествено, и от жена ти. Шум или брум, не може да се чуе на записа. Така или иначе, ако човек не разполага с някакви екстремно глухи помещения, поради фонови шумове, на практика при запис с микрофон, рядко може да се постигне динамичен диапазон над 60 децибела. Например, шума в началото и на опашката, е трудно да се прецени, дали е собствения шум на микрофона, на предусилвателя, или е фонов шум от помещение, компютър...
  13. Evtim Djerekarov

    Metallica - кой е най добрият им албум?

    Те първите 5 албума (като изключим известната прилика между Ride the lighting и Master of Puppets) са си различни вселени, с различен дух и коренно различен саунд. То това според мен им е най-ценното. Тези албуми са почти все едно на различни групи. Затова е трудно да се каже, кой е най-добър.
  14. Повечето усилватели имат нужда от някаква вентилация за охлаждане, което прави въпросът още по-въпросителен, така да се каже. В изключено състояние или при пренос - може, ако човек е толкова вманиачен. Иначе, периодично издухване на праха с компресор мисля, че няма да навреди. Поне компютрите, които събират много прах, ги почиства добре. Мисля, че въпросът е почти аналогичен на въпроса чанта-за-лаптоп.
  15. ^ Да ти кажа, миналата седмица сменях кондензатори на оригинален Fender Bassman 6G6-B от 1964 година, който някой едва ли би изхвърлил, а и той въпреки смяната на кондензаторите, си има някакъв брум, който между впрочем, както е обяснено в една техническа статия, е доста важен компонент от характерния звук за тези усилватели, заради интермодулационните изкривявания, които се получават между полезния сигнал и мрежовия брум. Споменавам ей така - защото е интересна информация, понеже сме свикнали винаги да гледаме на брума, като на нещо лошо. Ето я статията, която обяснява влиянието на мрежовия брум върху звука на усилвателя при клас AB лампово стъпало: https://www.ampbooks.com/mobile/classic-circuits/class-AB-ripple/
×

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.