Jump to content
Българският форум за музиканти

Evtim Djerekarov

VIP listed
 • Мнения

  8184
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Топ дни

  55

Evtim Djerekarov last won the day on Април 24

Evtim Djerekarov had the most liked content!

Обществена Репутация

1920 Excellent

1 Последовател

Относно Evtim Djerekarov

 • Ранг
  Юзрод Небесен
 • Рожден ден 18.07.1985

Previous Fields

 • Инструмент
  GUITAR, PIANO, VOCAL

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  238751747
 • Skype
  evtim.djerekarov

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sofiata
 • Interests
  Циклене(не на паркет), муика, електроника, програмиране

Последни посетители

6594 профилни разглеждания
 1. Evtim Djerekarov

  Кафеджии има ли?

  Малко встрани от (доста интересните) дискусии, които се водят в последните страници: Вчера взех, поради мързел, това каче от магазина: https://coffeemall.bg/kafe-santos-cafe-emotion-zyrna-1kg-p559.html Леко по-кисело е, но не прекалено. Иначе, съм изненадан - доста е добро. Има си и аромат, пуска кафяв каймак, както трябва. Ако ви се експериментира - купувайте!
 2. Evtim Djerekarov

  Забавна простотия

  Ето откъде е: http://reynaers-rock-tramplin.zrockradio.bg/termsandconditions Кръчмарското отношение вече е разбираемо.
 3. Evtim Djerekarov

  Домашно Hi Gain ампче

  Ампчето изглежда много симпаТЕтично. Сигурно и така ще звучи. Само една овча мисъл - не ми се занимава, да разгадавам схемата на захранването по снимка, но предполагам си се погрижил, да няма резистор, върху който да имаш пад на напрежение, по-голям от 100, 100 и малко волта. Ако не си - по-добре го направи, чрез последователно свързване на два или повече еднакви резистора. Аз на рейтингите от 200 - 250 волта на RW6MF много не им вярвавм, а и когато човек прави нещо надеждно, е добре, да не пести именно стотинките.
 4. Evtim Djerekarov

  Кафеджии има ли?

  Моят опит с магазините Aroma е със смесени чувства. Говоря за другия им магазин, който е на пазара "Димитър Петков". Понякога кафето им е аха-аха, почти Домани като качество, друг път, дори пряснопечените кафета, са толкова зле, че ги оставам, за като нямам друго кафе, докато не дойде момента, в който да установя, че са на 4-5 месеца, и не ги изхвърля. Не знам, на какво се дължи това - може би на неконсистентна суровина, може би на нееднакво печене. Една пекарна, трябва да може да поддържа качество, поне равно на пакетираните кафета на зърна, с марки като Tchibo, Illy и т.н., които не са върха на сладоледа, но поне, знаеш точно какво ще получиш. Съгласен съм напълно с казаното за Домани и Еспресо Виваче. Досега, както и да въртя и да суча, след известни паузи и проби, винаги се раждам, когато отново си взема едно Виваченце.
 5. Evtim Djerekarov

  * Крадени песни *

  ^ Той Светльо от Хиподил, и сега го пробутва това парче.....
 6. Звучи, като да има много приятен характер предусилвателя. Но може и да е от микрофона, а естествено, и от жена ти. Шум или брум, не може да се чуе на записа. Така или иначе, ако човек не разполага с някакви екстремно глухи помещения, поради фонови шумове, на практика при запис с микрофон, рядко може да се постигне динамичен диапазон над 60 децибела. Например, шума в началото и на опашката, е трудно да се прецени, дали е собствения шум на микрофона, на предусилвателя, или е фонов шум от помещение, компютър...
 7. Evtim Djerekarov

  Metallica - кой е най добрият им албум?

  Те първите 5 албума (като изключим известната прилика между Ride the lighting и Master of Puppets) са си различни вселени, с различен дух и коренно различен саунд. То това според мен им е най-ценното. Тези албуми са почти все едно на различни групи. Затова е трудно да се каже, кой е най-добър.
 8. Повечето усилватели имат нужда от някаква вентилация за охлаждане, което прави въпросът още по-въпросителен, така да се каже. В изключено състояние или при пренос - може, ако човек е толкова вманиачен. Иначе, периодично издухване на праха с компресор мисля, че няма да навреди. Поне компютрите, които събират много прах, ги почиства добре. Мисля, че въпросът е почти аналогичен на въпроса чанта-за-лаптоп.
 9. ^ Да ти кажа, миналата седмица сменях кондензатори на оригинален Fender Bassman 6G6-B от 1964 година, който някой едва ли би изхвърлил, а и той въпреки смяната на кондензаторите, си има някакъв брум, който между впрочем, както е обяснено в една техническа статия, е доста важен компонент от характерния звук за тези усилватели, заради интермодулационните изкривявания, които се получават между полезния сигнал и мрежовия брум. Споменавам ей така - защото е интересна информация, понеже сме свикнали винаги да гледаме на брума, като на нещо лошо. Ето я статията, която обяснява влиянието на мрежовия брум върху звука на усилвателя при клас AB лампово стъпало: https://www.ampbooks.com/mobile/classic-circuits/class-AB-ripple/
 10. Да, клипче е необходимо, понеже не може да се прецени, дали става дума за нормален брум или е нещо прекомерно. Може да се окаже, че имате смущаващи полета в помещението, или лоша инсталация. Но засега, това са само предположения.
 11. Evtim Djerekarov

  По-сериозно захранване за няколко Stomp-box

  Да са изолирани захранванията е необходимо не само заради ground loop-овете, ами също понеже някои цифрови ефекти много ошумяват захранването, и през него, тези шумове могат да се предадат на другите ефекти. Виждал съм и това да става, поради съпротивлението на самия захранващ проводник - като свържеш Daisy-chain-а с един ред на ефектите - няма проблем. Като ги вържеш в друг ред - примерно "цифров" шум се прослушва от ехото в овердрайва, през захранването.
 12. Как точно разбираш, че именно AUX IN вкарва шум и брум, а източникът не е от друго място? Ако брумът го има когато в AUX IN не е включено нищо, то не този вход е източникът. Ако от друга страна, допълнителен брум и шум има само когато включиш нещо там, то тогава вероятно източникът на брум е външният източник на сигнал, който включваш. Това може да бъде, заради некачествен източник, или поради проблеми със заземяването или филтрацията на захранването на източника (например, ако включиш там лаптоп, включен на захранване, вероятно ще имаш доста неприятни шумове). За другия проблем - най-добре направи демонстрационно клипче. И двата проблема, не звучат като нормални проблеми за нов усилвател. Но ако това ти е първи усилвател е възможно, всъщност да чуваш съвсем нормален брум. Ако намалиш GAIN-а докрай и изключиш входния кабел от усилвателя, пак ли има много брум? С каква китара го ползваш - единични или двойни адаптери? Само на overdrive канала ли има брум, или на чистия също? Усилването на брума от REVERB-а, може да е нормално, ако и без него има някакъв брум. Все пак самия реверб създава "ехо" на брума, което, като се смеси със "оригиналния" брум, леко го усилва.
 13. Evtim Djerekarov

  Бисер Рачев

  Да ти кажа, не съм го разпитвал. Той мисля, също членува тук, и ако иска, вероятно ще напише нещо за себе си. Но от гледната точка на наблюдател в реални условия, мога да каже, че е машина.
 14. Evtim Djerekarov

  Бисер Рачев

  Също не е лошо, да се обърне внимание, на така или иначе небезизвестният Ангел Димитров, който е много добър китарист и тамбурист. Като китарист, поради множеството влияния, включително тези от народната музика, стилът му е доста самобитен и забележителен, по начин, по който стилът на един западен китарист, не може да бъде. И понеже музиката е богатство, със своето голямо разнообразие, аз мисля, че не е добре, да пропускаме да забележим нашите музиканти. То темата малко завива в посока, много различна от заглавната, но все пак... Интересно и може би поучително е и нещо, свързано с Ангел, което ми е споделял барабанистът Цветан Георгиев преди години. Когато са свирили навън (не помня точно по какъв случай, но не ставаше дума за еднократно свирене, не знам, дали ставаше дума за концерти или някакви изложения), понеже Ангел е много добър китарист, е свирил най-различни неща в стила на различни известни китаристи. Хората, които минават покрай тях, не са се впечатлявали, когато се свири Малмстийн или някой друг от майсторите. Когато обаче Ангел засвирел нещо от неговата музика, с български народни влияния, това привличало моментално хората и предизвиквало в тях огромен интерес. Това за мен е доста красноречив пример, който обичам да давам, когато казвам, че не е добре, твърде много да се залита в имитаторство и идолопоклонничество, и че никой не иска да чуе Steve Vai №748390 или Randy Rhoads №478389.
 15. Evtim Djerekarov

  Бисер Рачев

  Ето, можеш да му прегледаш канала: Ето едно парче на групата, в която свири: Малко репетицио-джем техен:
×

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.