Jump to content
Българският форум за музиканти

Evtim Djerekarov

VIP listed
 • Content Count

  8,236
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  72

Evtim Djerekarov last won the day on November 23

Evtim Djerekarov had the most liked content!

Community Reputation

1,988 Excellent

1 Follower

About Evtim Djerekarov

Previous Fields

 • Инструмент
  GUITAR, PIANO, VOCAL

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  238751747
 • Skype
  evtim.djerekarov

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sofiata
 • Interests
  Циклене(не на паркет), муика, електроника, програмиране

Recent Profile Visitors

7,517 profile views
 1. Някъде през 2007-ма имаше един доста смешен клип - свирене на глупости на фона на Tender Surrender на Steve Vai. Който беше правил клипчето доста се беше постарал, за да заблуди зрителя, че Vai наистина свири това, което се чува. Резултатът беше покъртително смешен, особено като погледа човек 1-2 минути. Сега обаче клипът го няма. Дали някой пази негово копие?
 2. Evtim Djerekarov

  Форумна среща след пет години

  Някак съм я пропуснал аз таз работа.
 3. Чудя се, ако не вземат наистина да затворят и местата за хранене, дали да не си уговорим една среща след 5-годишно затишие, всеки да каже, жив ли е, умрял ли е, какво прави. Пък и да се почерпим. Може и по-натам, че нали има ограничения за масите сега. Просто като идея го подмятам. Само с форумна агитация, не знам, дали ще стане, може би ще трябва и телефонно кандардисване на познатите съфорумци.
 4. Аз не разбрах във времето - сменя ли оригиналния метален блок на тремолото или си остана с оригиналния?
 5. Evtim Djerekarov

  А вие сложихте ли вино за празниците?

  Хмм, не знам дали хлебната мая е удачно решение, но ще видите като го пробвате. Иначе, рецептата звучи много приказно. Много ми е интересно какъв ще е крайният резултат, ще следя с интерес!
 6. Тази година реших да възобновя традицията, да правя домашно вино за празниците. Тъй като процесът се извършва в коридора на майка ми в Люлин, реших най-накрая да именувам така получаващата се домашна "изба". Процесът е прост. Тази година гроздето беше много сладко (26% захарност), което гарантира висок градус без добавяне на захар. Реших да смеся мавруд, каберне, мерло и хамбургски мискет, тъй като всичкото грозде беше хубаво на сергията, на която го намерих. Държах гроздовата мъст около 8-9 дни в голям бидон, след което изцедих сока в стъкленици, а след седмица откалих веднъж, за да не взима неблагоприятни аромати от калта на дъното. Сложих печен дъб вътре. Така се получават 50-ина шишета вино за празниците (и да останат 10-на за догодина, като поостарее). Не сулфитирам виното и не добавям каквато и да е химия, освен бентонит за бистрител преди бутилиране. Малко е рисковано, но е естествено. Вие правите ли си домашно вино? Помня, че имаше дискусия за ракийки в една тема, но за вино май не е имало. А как го правите? Ето малко снимки на моето:
 7. Може да пробваш, да ги разпишеш на таблатури на GuitarPro.
 8. Evtim Djerekarov

  Кой какви струни предпочита?

  Със струните единствено има възможност нашите търговци да купуват по някаква причина преоценени. Това е единствената възможна конспирация.
 9. Evtim Djerekarov

  Вицове за музиканти!

  С тоя микрофон, в голяма беля ще се вкараш, брат...
 10. Evtim Djerekarov

  Кой какви струни предпочита?

  А бе да ти кажа, аз пих Bushmills, Black Bush и естествено доста бири Guiness (наливни и в кенчета) в Дъблин, и като си ги купя тука, никаква разлика не забелязвам. Та може би само при Jameson има конспирация. Ама то не знам, дали не е марка на Pernod Ricard.
 11. Evtim Djerekarov

  Избор на нов усилвател до 800 лв.

  E, всеки от нас първо го посъветва скромно (като обем на съвета), но после се разви дискусия за мощността. А поне според мен, на нива на мощността тип телевизор, нищо вкъщи не звучи по-добре от хубава PC симулация с добра звукова карта и мониторни колони. Също така, имаше мнения против Катаната, а моите впечатления от нея са доста положителни. Сетих се и за VMB, които са изцяло лампови, пък и бюджетни. Доскоро имаше в MMG едно TinyTerror колие, доколкото помня. Едно е сигурно - грехота е, да не пробваш поне няколко неща, преди да си избереш.
 12. Evtim Djerekarov

  Избор на нов усилвател до 800 лв.

  Много встрани от целта на темата, но ако ще свириш вкъщи, не е ли добре, да си имаш една нелоша домашна звукова карта от рода на Focusrite Scarlett 2i2 / 2i4 за предпочитане 3rd gen. и комплект прилични студийни мониторни колони. Това ще ти позволи вкъщи да получиш доста качествен звук от популярните софтуери за китара, като същевременно ще можеш да чуеш доста по-добре музиката, когато я слушаш. При това, ще можеш да свириш на каквото ниво си искаш. Да, не е китарен амп, но със сигурност е добра домашна инвестиция. Защото ако ще е моделиране, едва ли на пазара има нещо с по-голяма изчислителна мощ от едно PC.
 13. Evtim Djerekarov

  Избор на нов усилвател до 800 лв.

  Може би някои хора малко ще ми сипят, но аз никога не бих избягал и от варианта да се обадя на Владо Балев (носещи марката VMB) , да видя какви неща е направил в този бюджет и да ги пробвам. В MMG може да има дори негови неща на старо за доста добри пари. Както знаем, Владо не обича много да експериментира със съвременни high-gain схеми, само че прави доста прилични и здрави усилватели от по-класически тип.
 14. Evtim Djerekarov

  Избор на нов усилвател до 800 лв.

  Аз онзиден свирих с катана - струва ми се, че не е усилвател за метъл бичкия, обаче за чисти китари, крънч и овердрайв поне на мен ми звучи много добре. Разбира се, доста по-оборудван ще си, ако му купиш и пералиерата, но тя не е особено евтина. Лампов усилвател е много добре, ако ти се сменят лампи и ти стигат няколкото възможни тона, на които е способен без допълнителни педалчета. Някои хора, обичат да се затрупват с ефекти. Според мен това е съвсем излишно, но всеки си знае. Катаната е от хубавите моделиращи усилватели, според мен, способна е на доооста прилични и разнообразни звуци, със ефекти даже.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.