Jump to content
Българският форум за музиканти

Evtim Djerekarov

VIP listed
 • Content Count

  8,190
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  55

Evtim Djerekarov last won the day on April 24 2018

Evtim Djerekarov had the most liked content!

Community Reputation

1,925 Excellent

1 Follower

About Evtim Djerekarov

 • Rank
  Юзрод Небесен
 • Birthday 07/18/1985

Previous Fields

 • Инструмент
  GUITAR, PIANO, VOCAL

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  238751747
 • Skype
  evtim.djerekarov

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sofiata
 • Interests
  Циклене(не на паркет), муика, електроника, програмиране

Recent Profile Visitors

6,754 profile views
 1. Evtim Djerekarov

  Ремонт, кубе (Fender Rumble 150)

  Какво не му работи, не се включва, не се чува нещо? Питам, защото този усилвател има особености - модул с импулсно захранване и Class D усилвател.
 2. http://guitar-gear.ru/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=24469 Ако е изгоряло DSP-то, май нямаш шанс, но можеш, да провериш захранванията, като за начало.
 3. Влизаш ли от време на време?

 4. Не е много сигурно, но последното беше доооооста отдавна. Иначе, и сега от време на време в MMG (магазинът е вече в София, на ул. Перник), се провеждат различни семинари и мастър класове, но главно по китара / музикална теория. Не е лошо, да се направи нещо подобно, първо защото вече има доста нови технологии и второ - защото сега магазинът е много по зареден откъм екземпляри за демонстрация.
 5. Evtim Djerekarov

  Кафеджии има ли?

  ^ Смених ги с нови, които купих от комбината. С тях мелачката работи добре. Чрез смазване с подходяща неотровна грес, направих мелачката по-малко шумна, но пак си е малко багер. Забелязвам, че както е нормално за по-домашна и по-високооборотна мелачка, и тази понякога хвърля малко количество по-фин "прах", но като изключим това, зърното е с доста по - консистентна едрина отколкото едновремешната ми ръчна дискова мелачка. Вероятно, с по-висок клас мелачка ще е още малко по-добре, но съм доста доволен - никое предварително мляно кафе не е било толкова вкусно. Сега дори магазински кафета на зърна от сорта на Tchibo Milano Style, Черни Лаваци 100% арабика, ILLY и подобни, са по-вкусни и ароматни, отколкото бяха Domani и Columbus преди, когато ми ги мелеха в магазина.
 6. По принцип, хъмбъкерите са с шишове и винтчета от желязо или желязосъдържащи сплави. Винтчетата се продават от различни сплави - човек може да пробва. Колкото до навиването - ръчното навиване се получава малко по-малко плътно от машинното, но пък се получава по-малък паразитен капацитет, което означава повече високи честоти и по - бистър тон. Ако пък човек иска по-мътен тон, а е навил напълно бобината, може винаги да свърже някакъв кондензатор паралелно на адаптера, за да намали количеството високи честоти. Изобщо - няма страшно, не е и толкова сложно - иска просто експерименти. По принцип, изработката на няколко самиздат адаптера, често води до по-добър резултат отколкото купуването и продаването на множество скъпи и хвалени адаптери. Обяснението е просто - правите пробите на китарата, на която ще свирите и когато правите своите избори, се уповавате на собствения си вкус. Същото е, като да си направите свои бленди на процесор или симулатор, вместо да свирите с чужди пресети. Най-лесно е, да намерите overwound парафинирани бобини, и с нагряване, да размотавате от тях, докато си улучите своя компромис output level / бистрота, докато подменяте винтчета и магнити.
 7. Най-голямата пречка, която виждам, е да махнеш съществуващите шишове. Не знам, дали може да стане без нагряване и без да повредиш бобината. Аз бих потърсил в ибей готови заготовки за адаптери или най-добре ако могат да се намерят бобини без шишове. По възможност overwound бобини, за да може само да понагряваш с въздух парафина и да размотаваш, докато се избистрят достатъчно за китарата, която имаш. В краен случай, можеш да купиш проводник със сечение 0.06 мм и да понавиваш.
 8. Evtim Djerekarov

  Кафеджии има ли?

  ^ О не, една червена едновремешна малка домашна Бразилия с дискове. По-нисък клас е, но все пак е дискова мелачка. Откакто я взех, не съм купувал мляно кафе, освен по изключение. Няма нищо общо просто.
 9. Evtim Djerekarov

  Кафеджии има ли?

  Момци и евентуално девойки - днес пробвах Kenya AA+ в Домани и макар, че е МАЛКО киселичко, съм силно вЧепетлен - наистина прекрасен букет от аромати, сякаш вярно плодови, при това, май от моносорт, което е изключително. След него, Вивачето ми се стори някак по-обикновено. Следващия път, ще си взема от Кенията, да видя, как ще стане вкъщи на Класик-а. ^ Кое кафе от ЛИДЛ те разочарова - Dallmayr или онова "био" кафето? Може би половин година и повече (откакто взех мелачка от blr и й турих нови дискове) пробвам да пия магазински кафета на зърна и вече си имам нещо като лична класация, като това, което наистина си става, май засега е само среднопеченото ILLY на зърна, имам нелоши впечатления и от черната Lavazza, дето е 100% арабика. Чиботата там, Милано и Сицилия стайл, не ме впечатлиха, Кимбо-то 100% арабика като че ли все пак става за пиене уж. Не че съм пробвал всички кафета на пазара, но като цяло, според мен, ILLY-то е класи над тях. Вярно, че е към 80 лева килото. И все пак, бутиковите кафета, които пием, мисля, че са поне едно стъпало по-горе, ако не и две-три.
 10. Evtim Djerekarov

  Нова година - нов амп!

  Правите вие разни чудеса тука... Често казано, засега, поради неголямото излишество от семпли, най-много ме впечатляват кутиите. Как я правите тази сглобка по ъглите? На ръка ли изрязвате "зъбите" или с някакви CNC фрези? Изобщо, можете ли да споделите нещо за кутиоправенето, че ще ми се наложи скоро, или да дадете линк, ако вече е писано?
 11. Evtim Djerekarov

  Кафеджии има ли?

  Малко встрани от (доста интересните) дискусии, които се водят в последните страници: Вчера взех, поради мързел, това каче от магазина: https://coffeemall.bg/kafe-santos-cafe-emotion-zyrna-1kg-p559.html Леко по-кисело е, но не прекалено. Иначе, съм изненадан - доста е добро. Има си и аромат, пуска кафяв каймак, както трябва. Ако ви се експериментира - купувайте!
 12. Evtim Djerekarov

  Забавна простотия

  Ето откъде е: http://reynaers-rock-tramplin.zrockradio.bg/termsandconditions Кръчмарското отношение вече е разбираемо.
 13. Evtim Djerekarov

  Домашно Hi Gain ампче

  Ампчето изглежда много симпаТЕтично. Сигурно и така ще звучи. Само една овча мисъл - не ми се занимава, да разгадавам схемата на захранването по снимка, но предполагам си се погрижил, да няма резистор, върху който да имаш пад на напрежение, по-голям от 100, 100 и малко волта. Ако не си - по-добре го направи, чрез последователно свързване на два или повече еднакви резистора. Аз на рейтингите от 200 - 250 волта на RW6MF много не им вярвавм, а и когато човек прави нещо надеждно, е добре, да не пести именно стотинките.
 14. Evtim Djerekarov

  Кафеджии има ли?

  Моят опит с магазините Aroma е със смесени чувства. Говоря за другия им магазин, който е на пазара "Димитър Петков". Понякога кафето им е аха-аха, почти Домани като качество, друг път, дори пряснопечените кафета, са толкова зле, че ги оставам, за като нямам друго кафе, докато не дойде момента, в който да установя, че са на 4-5 месеца, и не ги изхвърля. Не знам, на какво се дължи това - може би на неконсистентна суровина, може би на нееднакво печене. Една пекарна, трябва да може да поддържа качество, поне равно на пакетираните кафета на зърна, с марки като Tchibo, Illy и т.н., които не са върха на сладоледа, но поне, знаеш точно какво ще получиш. Съгласен съм напълно с казаното за Домани и Еспресо Виваче. Досега, както и да въртя и да суча, след известни паузи и проби, винаги се раждам, когато отново си взема едно Виваченце.
 15. Evtim Djerekarov

  * Крадени песни *

  ^ Той Светльо от Хиподил, и сега го пробутва това парче.....
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.