Jump to content
Българският форум за музиканти

Evtim Djerekarov

VIP listed
 • Content Count

  8,191
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  55

Evtim Djerekarov last won the day on April 24 2018

Evtim Djerekarov had the most liked content!

Community Reputation

1,925 Excellent

1 Follower

About Evtim Djerekarov

 • Rank
  Юзрод Небесен
 • Birthday 07/18/1985

Previous Fields

 • Инструмент
  GUITAR, PIANO, VOCAL

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  238751747
 • Skype
  evtim.djerekarov

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sofiata
 • Interests
  Циклене(не на паркет), муика, електроника, програмиране

Recent Profile Visitors

6,798 profile views
 1. Evtim Djerekarov

  Тема за слушалки

  Поръчах си едни Superlux HD681 EVO, и като пристигнат, ще напиша, как ми звучат. Иначе, попреслушвам от време на време слушалки. Например, с времето забелязах, че моите JTS HP-535 са малко прекалено басови (което компенсирам с пипане на еквилайзер), и като цяло, някак леко по-сухо звучащи, макар, че да смятам, че звучат в общи линии ОК, макар и малко стерилно. Четох преди време ревюта за тях, в които толкова много хора казваха, че "може би им трябва малко повече бас". Не знам колко още бас им трябва, обаче определено имат в излишък. А с какви уши слушат тия хора, не знам. Имах възможност, да чуя Superlux HD-669, които макар, да звучат прилично, според мен, имат една особена грубост и отчетливост във по-ниските високи честоти и високите среди. Пробвах също томанските слушалки T.Bone HD200, и никак не останах очарован от тях. Ако трябва да съм честен, телефонните ми тапички Canyon за 10 лв. звучат по-добре от тях. И то доста . Може би малко ще ви изненадам с това мнение, но най-много ми харесаха като звук измежду споменатите, слушалките Roland RH-5, който са иначе по-скоро предназначени за електрически пиана. При слушане на музика, тези слушалки звучат прекрасно балансирано, без много силни баси, или прекалено натъртени (или липсващи) високи или среди. Изобщо - хареса ми, според мен имат много приятна, неутрална и неуморителна звукова картина. PS: Хах, JTS HP-535 се търгуват май-май, като T.Bone HD880: https://www.thomann.de/gb/the_tbone_hd880.htm PS2: Усещам, как ще се започне едно правене на слушалкови предусилватели в скоро време. С ОУ, дискретни, лампови, с дълбока, с плитка ООВ....
 2. Evtim Djerekarov

  Има ли рок барче в Люлин?

  Пхахах... рок бар в Люлин . Всъщност не знам, може и да има, но не съм виждал, въпреки, че живея предимно там от години. По едно време имаше нещо като бар на един от мотоклубовете близо до 27-мо училище, в едни едноетажни постройки до високите блокове. Но не беше нощно заведение. Чух, че някъде около колелото на 8-цата било имало някакъв пъб в новите сгради. Но не помня точно къде беше. Най-близкото до Люлин, което знам, е Voodoo-то на Цар Симеон. Степният вълк (steppenwolf bar) на сточна гара, макар да е блус заведение, е доста добро. Ако не ти дойдат в повече историите на редовните посетители във Voodoo-то, става - бичат металийка. По принцип, в крайните панелни комплекси барове почти няма. Първо защото в старите блокове, първия етаж си е жилищен, а под него са ниски вкопани мазета, второ, защото там, където има ново строителство, то е оформено в гъсто застроени карета, през които би минал само при крайна необходимост, камо ли някой да пробва да отвори бар. Трето, защото пазарите и търговските центрове от миналото се управляват от местни мутро-велможи, които си строят пазарчета, ресторанти, будки, магазини и баничарнички. Тук-таме - чалкотечка. Да има, за народа. Та... май рок заведенията са предимно в центъра, също около Изток, Гео Милев, Иван Вазов и подобни квартали.
 3. Evtim Djerekarov

  Ремонт, кубе (Fender Rumble 150)

  Какво не му работи, не се включва, не се чува нещо? Питам, защото този усилвател има особености - модул с импулсно захранване и Class D усилвател.
 4. http://guitar-gear.ru/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=24469 Ако е изгоряло DSP-то, май нямаш шанс, но можеш, да провериш захранванията, като за начало.
 5. Влизаш ли от време на време?

 6. Не е много сигурно, но последното беше доооооста отдавна. Иначе, и сега от време на време в MMG (магазинът е вече в София, на ул. Перник), се провеждат различни семинари и мастър класове, но главно по китара / музикална теория. Не е лошо, да се направи нещо подобно, първо защото вече има доста нови технологии и второ - защото сега магазинът е много по зареден откъм екземпляри за демонстрация.
 7. Evtim Djerekarov

  Кафеджии има ли?

  ^ Смених ги с нови, които купих от комбината. С тях мелачката работи добре. Чрез смазване с подходяща неотровна грес, направих мелачката по-малко шумна, но пак си е малко багер. Забелязвам, че както е нормално за по-домашна и по-високооборотна мелачка, и тази понякога хвърля малко количество по-фин "прах", но като изключим това, зърното е с доста по - консистентна едрина отколкото едновремешната ми ръчна дискова мелачка. Вероятно, с по-висок клас мелачка ще е още малко по-добре, но съм доста доволен - никое предварително мляно кафе не е било толкова вкусно. Сега дори магазински кафета на зърна от сорта на Tchibo Milano Style, Черни Лаваци 100% арабика, ILLY и подобни, са по-вкусни и ароматни, отколкото бяха Domani и Columbus преди, когато ми ги мелеха в магазина.
 8. По принцип, хъмбъкерите са с шишове и винтчета от желязо или желязосъдържащи сплави. Винтчетата се продават от различни сплави - човек може да пробва. Колкото до навиването - ръчното навиване се получава малко по-малко плътно от машинното, но пък се получава по-малък паразитен капацитет, което означава повече високи честоти и по - бистър тон. Ако пък човек иска по-мътен тон, а е навил напълно бобината, може винаги да свърже някакъв кондензатор паралелно на адаптера, за да намали количеството високи честоти. Изобщо - няма страшно, не е и толкова сложно - иска просто експерименти. По принцип, изработката на няколко самиздат адаптера, често води до по-добър резултат отколкото купуването и продаването на множество скъпи и хвалени адаптери. Обяснението е просто - правите пробите на китарата, на която ще свирите и когато правите своите избори, се уповавате на собствения си вкус. Същото е, като да си направите свои бленди на процесор или симулатор, вместо да свирите с чужди пресети. Най-лесно е, да намерите overwound парафинирани бобини, и с нагряване, да размотавате от тях, докато си улучите своя компромис output level / бистрота, докато подменяте винтчета и магнити.
 9. Най-голямата пречка, която виждам, е да махнеш съществуващите шишове. Не знам, дали може да стане без нагряване и без да повредиш бобината. Аз бих потърсил в ибей готови заготовки за адаптери или най-добре ако могат да се намерят бобини без шишове. По възможност overwound бобини, за да може само да понагряваш с въздух парафина и да размотаваш, докато се избистрят достатъчно за китарата, която имаш. В краен случай, можеш да купиш проводник със сечение 0.06 мм и да понавиваш.
 10. Evtim Djerekarov

  Кафеджии има ли?

  ^ О не, една червена едновремешна малка домашна Бразилия с дискове. По-нисък клас е, но все пак е дискова мелачка. Откакто я взех, не съм купувал мляно кафе, освен по изключение. Няма нищо общо просто.
 11. Evtim Djerekarov

  Кафеджии има ли?

  Момци и евентуално девойки - днес пробвах Kenya AA+ в Домани и макар, че е МАЛКО киселичко, съм силно вЧепетлен - наистина прекрасен букет от аромати, сякаш вярно плодови, при това, май от моносорт, което е изключително. След него, Вивачето ми се стори някак по-обикновено. Следващия път, ще си взема от Кенията, да видя, как ще стане вкъщи на Класик-а. ^ Кое кафе от ЛИДЛ те разочарова - Dallmayr или онова "био" кафето? Може би половин година и повече (откакто взех мелачка от blr и й турих нови дискове) пробвам да пия магазински кафета на зърна и вече си имам нещо като лична класация, като това, което наистина си става, май засега е само среднопеченото ILLY на зърна, имам нелоши впечатления и от черната Lavazza, дето е 100% арабика. Чиботата там, Милано и Сицилия стайл, не ме впечатлиха, Кимбо-то 100% арабика като че ли все пак става за пиене уж. Не че съм пробвал всички кафета на пазара, но като цяло, според мен, ILLY-то е класи над тях. Вярно, че е към 80 лева килото. И все пак, бутиковите кафета, които пием, мисля, че са поне едно стъпало по-горе, ако не и две-три.
 12. Evtim Djerekarov

  Нова година - нов амп!

  Правите вие разни чудеса тука... Често казано, засега, поради неголямото излишество от семпли, най-много ме впечатляват кутиите. Как я правите тази сглобка по ъглите? На ръка ли изрязвате "зъбите" или с някакви CNC фрези? Изобщо, можете ли да споделите нещо за кутиоправенето, че ще ми се наложи скоро, или да дадете линк, ако вече е писано?
 13. Evtim Djerekarov

  Кафеджии има ли?

  Малко встрани от (доста интересните) дискусии, които се водят в последните страници: Вчера взех, поради мързел, това каче от магазина: https://coffeemall.bg/kafe-santos-cafe-emotion-zyrna-1kg-p559.html Леко по-кисело е, но не прекалено. Иначе, съм изненадан - доста е добро. Има си и аромат, пуска кафяв каймак, както трябва. Ако ви се експериментира - купувайте!
 14. Evtim Djerekarov

  Забавна простотия

  Ето откъде е: http://reynaers-rock-tramplin.zrockradio.bg/termsandconditions Кръчмарското отношение вече е разбираемо.
 15. Evtim Djerekarov

  Домашно Hi Gain ампче

  Ампчето изглежда много симпаТЕтично. Сигурно и така ще звучи. Само една овча мисъл - не ми се занимава, да разгадавам схемата на захранването по снимка, но предполагам си се погрижил, да няма резистор, върху който да имаш пад на напрежение, по-голям от 100, 100 и малко волта. Ако не си - по-добре го направи, чрез последователно свързване на два или повече еднакви резистора. Аз на рейтингите от 200 - 250 волта на RW6MF много не им вярвавм, а и когато човек прави нещо надеждно, е добре, да не пести именно стотинките.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.