Jump to content
Българският форум за музиканти

ciriljhonson

Members
 • Content Count

  836
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  52

ciriljhonson last won the day on June 22

ciriljhonson had the most liked content!

Community Reputation

1,558 Excellent

About ciriljhonson

 • Rank
  Пристрастен

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София

Recent Profile Visitors

3,198 profile views
 1. Пробвай да зададеш въпроса си тук: https://www.sandacite.bg/forum/
 2. Извинявай, но хайде да започнем от там, така че да ни дадеш ПЪЛНАТА информация от етикета, ако разбира се има такава... Имам чувството, че това е захранване от осемдесетте години на двайсти век. Една от причините да се модват ефекти от онова време е именно в захранванията. ACA или PSA "The ACA adaptor was made for the original Boss compact pedals back in 1977. The supply produces 12v's of "unregulated" DC power even though the pedals were designed to run off 9v's of DC power (like a 9v battery). This meant that the Boss designers implemented some internal circuitry in their pedals to drop the voltage down from the 12vDC that the supply produced to the 9vDC that the circuit needed. It's important to note that this circuitry only impacts the power supply input and not the battery snap. "
 3. 1.Вид и състояние на механиката. 2.Състояние на демпфери и чукчета. 3.Състояние на пинове и струни. 4.Състояние на резонаторна дъска и лира. 5.Състояние на клавиатура. Може да се окаже, че определеният от вас бюджет е достатъчен, но може и да е твърде оскъден. Транспорта ви е най-малкото перо. За 2000лв. мога да ви насоча към място с напълно реставрирани и поддържани пиана с гаранция.
 4. Прозрачно самозалепващо се фолио, в лаковете се съдържат разтворители и може да размият маркера. ...или нищо не прави. Зависи от мястото на полагане, но перманентен маркер върху китара се трие много трудно.
 5. ciriljhonson

  Помощ за Boss GT-3

  Системата от рейки или зъбчатки никога не покрива пълният ход на потенциометъра. Поиграй си и направи да започне да затваря така, че накрая да остане мааалко ход, след като е затворил сигнала от потенциометъра .
 6. ciriljhonson

  Бутикови и хай-енд педали

  https://www.youtube.com/watch?v=yEZ0yzswOt4&t=725s
 7. Имам само два, ако ти вършат работа, пиши.
 8. Колега на колко години сте? България е едно интересно и шарено място. Идея си нямаш колко като теб се борят за място под слънцето. Малцина го заслужават.... Другото е борба, работа, работа и пак работа. Желая ти успех!
 9. Nikolov_76 добра е китарата, или поне за парите които си платил. Наскоро работих върху едно теле на същата фирма и след цялостен сетъп и полиране на позициите, китарата запя. Можеш да помислиш за ъпгрейд на електрониката и адаптерите, но като цяло, си я бива. Със здраве да си я ползваш!
 10. Така е, но е много по удобно да набуташ дебел кабел и да го запоиш коректно, без студени спойки и разтопени пластмаси.
 11. Долният е за speaker cable, горният си е стандартен. Струва четири лева...
 12. Всичко става с ПРАВИЛНИТЕ инструменти. Мастар и пила от железарията, могат само да усложнят нещата. Не е скъпо, нито трудно, ако знаеш какво правиш, а лютиерите знаят...
 13. Дебелина на проводника, брой намотки, процентно съдържание на мед, вид на магнита (както си забелязал), всичко това определя характера на един адаптер. НО! Важно е и друго... Колко стегнато можеш да го надвиеш и колко равномерно, парафин, материалът на бобината, диаметър и дължина на магнита и още, и още... При посочените адаптери няма да можеш да подмениш магнитите без да нараниш/скъсаш проводника, което те праща в разходи и резултат със съмнително качество. Има обаче една книга на Jason Lollar казва се Winder Book, там има подробна информация, чертежи и др. необходими за построяването на адаптер. Ско си чак такъв мераклия, нищо не ти пречи да опиташ, туко виж си проимаме български производител на адаптери
 14. Това което си го намислил....няма да се получи. Причините са много. По добре си купи евтини алнико адаптери, щом толкова ти е мерака.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.