Jump to content
Българският форум за музиканти

ciriljhonson

Members
 • Content Count

  844
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  58

ciriljhonson last won the day on December 31 2020

ciriljhonson had the most liked content!

Community Reputation

1,570 Excellent

About ciriljhonson

 • Rank
  Пристрастен

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София

Recent Profile Visitors

3,417 profile views
 1. Именно, и там някъде е включен комфорта! Никой не говори през какво излиза звука, а как. Удобният, добре подържан и правилно настроен инструмент е разковничето.
 2. Направих си го навремето от месинг, поставяш желана шкурка и дерзаеш. Сега разбира се имам набор от подходящи пили и др., но това е друга тема. Знаеш ли, радвам се когато някой иска сам да се справи с дадена задача и проблем, но се дразня когато не го довършва до край, поради куп измислени причини и доводи. Дали има смисъл да са полирани или не, аз не мога да те убедя. Пълно е обаче с "тъпаци", които с желание плащат за това, а всеки уважаващ себе си лютиер, няма да допусне финиш и предаване на инструмент, без тази процедура.
 3. Няма смисъл освен, гладко бендване, още по нисък екшън, прецизна интонация, усещане за жена , иначе е пълна глупост! Ето ти идея за ръчно правен инструмент за радиус на позицията/прагчето. С него ще можеш и да полираш. Иначе, в магазините за муценски работи, има едни гъбички са полиране на нокти! Вършат чудна работа.
 4. ciriljhonson

  Проблем с лупър

  Има USB, пробвай да го ресетнеш софтуерно. Другото е, че някой модели имат на дъното най-обикновена мемори карта от типа на SD Scan. Свали я и я форматирай.
 5. Здравейте! Има ли в България човек/сервиз, който може да диагностицира, ремонтира и реставрира електронни клавишни инструменти? Става въпрос за един Crumar Organaizer T2. Хубав ретро инструмент, особенно за любителите на органите. Всяка информация ще ми бъде от полза. Благодаря!
 6. Прекрасно написано от великият Валери Петров! Така си беше... ДВАМИНА Видях как стояха двамина другари пред щанда със двете електрокитари. Китарите бяха със жици и копчета, другарите бяха по джинсове с джобчета. Китарите бяха червено лакирани, другарите бяха съвсем препарирани и тъй пред тезгяха втрещени стояха, притиснали скули, в мечта и уплаха: че двете китари ще са техни след време; че друг ще превари преди тях да ги вземе! И отсам, от другарите, и оттам, от китарите течеше един диалог без слова и беше тъй тъжно, тъй тъжно това, че заети с покупки на легла и юргани, ний отсъждахме строго: „Какви хулигани!”, и не виждахме как, взели свойте китарки, с пуловер на шията, в блузите ярки, те пробиват тавана и литват в небето, високо, високо, там нейде, където бог Армстронг им казва с прегракнал глас: - Хайде бе! Де сте! Не можем без вас!
 7. ciriljhonson

  3ply Pickguard Blank

  Никъде, има метализирани пластмаси от два слоя, търси по фирмите с лазерно рязане.
 8. В ЦУМ, жените зад щанда, не даваха да се пипат китарите, за да не се разстроят.
 9. Пробвай да зададеш въпроса си тук: https://www.sandacite.bg/forum/
 10. Извинявай, но хайде да започнем от там, така че да ни дадеш ПЪЛНАТА информация от етикета, ако разбира се има такава... Имам чувството, че това е захранване от осемдесетте години на двайсти век. Една от причините да се модват ефекти от онова време е именно в захранванията. ACA или PSA "The ACA adaptor was made for the original Boss compact pedals back in 1977. The supply produces 12v's of "unregulated" DC power even though the pedals were designed to run off 9v's of DC power (like a 9v battery). This meant that the Boss designers implemented some internal circuitry in their pedals to drop the voltage down from the 12vDC that the supply produced to the 9vDC that the circuit needed. It's important to note that this circuitry only impacts the power supply input and not the battery snap. "
 11. 1.Вид и състояние на механиката. 2.Състояние на демпфери и чукчета. 3.Състояние на пинове и струни. 4.Състояние на резонаторна дъска и лира. 5.Състояние на клавиатура. Може да се окаже, че определеният от вас бюджет е достатъчен, но може и да е твърде оскъден. Транспорта ви е най-малкото перо. За 2000лв. мога да ви насоча към място с напълно реставрирани и поддържани пиана с гаранция.
 12. Прозрачно самозалепващо се фолио, в лаковете се съдържат разтворители и може да размият маркера. ...или нищо не прави. Зависи от мястото на полагане, но перманентен маркер върху китара се трие много трудно.
 13. ciriljhonson

  Помощ за Boss GT-3

  Системата от рейки или зъбчатки никога не покрива пълният ход на потенциометъра. Поиграй си и направи да започне да затваря така, че накрая да остане мааалко ход, след като е затворил сигнала от потенциометъра .
 14. ciriljhonson

  Бутикови и хай-енд педали

  https://www.youtube.com/watch?v=yEZ0yzswOt4&t=725s
 15. Имам само два, ако ти вършат работа, пиши.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.