Jump to content
Българският форум за музиканти

me6

Members
  • Мнения

    85
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от me6

  1. me6

    Cakewalk Sonar

    Имам проблем със Kontakt и повечето от заредените библиотеки. Когато заредя някоя от тях , свири нормално но след . като пусна Сонар 8.5 да възпроизвежда или да записва след това звука става много тих . И като я заредя отново се повтаря същата картина. Въпроса ми е , някой имал ли е подобен проблем и как го е решил.
  2. Искам да питам ако някой е ползвал това https://www.thomann.de/intl/bg/the_tracks_vm100_voltage_meter.htm , дали премахва шума по мрежата или е само токов разпределител със защита.
  3. Имам няколко във VST вариант , но за съжаление няма да мога да го ползвам , защото не разполагам с UA интерфейс. Благодаря , иначе е жесток този плъгин.
  4. Здравейте , интересувам се от този плъгин .Как и откъде мога да го поръчам.
  5. https://www.4shared.com/account/home.jsp#dir=MIa_MJ8s
  6. На тази снимчица съм показал къде съм навил изолирбанд , с разрешение от пожарната , енергото и форума откъдето го видях. Какво тече , как тече , ползване на фазомери и други такива пособия остават в историята. Все пак има и забавна страна , успех на всички , както се казва всичко е добре , като свършва добре.
  7. Човече как да не си докачлив. Имах проблем , никой нищо не ме посъветва. Реших си проблема и то по дискусии от други форуми И веднага се намериха 100 професора да ми обясняват кое било фаза , кое нула. Пък единия даже ми свърза фазата по Wi-fi . Къде бяха , когато исках съвет. Прегледай дискусията и виж дали някой обяснява нещо само мерене кой бил по по-най. Между другото тук само един ми е помогнал за едно DIGI 003 , за което съм му благодарен. Уж сме българи , пишем на български и не се разбираме , а си реших проблема от сайтове в , който ползвах гугала за превод. Това е трагедията тук . Ако някой има с какво да помогне да го направи , ако не знае или няма желание просто отминава.
  8. Оффффф , затварям темата проблема ми е решен.
  9. Ами колеги може и да имам неясна дикция но правописа ми е добър. Господин Ямаха , специално за вас се поствам сега. Сложили сте перфектна снимка на контакт " Шуко" - дори проверих в Гугала специално за Вас , дали се пише с "О" или с "У". Сега четете внимателно! Тази хубава червена стрелкичка , която сте поставили на пластинките за заземяване я плъзгате малко надолу между двата медни накрайника Пак специално за вас може и да не са медни но на снимката ви са такива. И си избирате единия ако сте левак левия , ако сте нормално ориентиран десния. И после го увивате с един път с изолирбанд и това краче да отиде във фазата на контакта. Ако и сега не сте разбрал , следващия път ще помоля някой детски педиатър да ви го поясни. Успех , виждам че фотото ви се удава !
  10. Ами изолирах не е точната дума , просто на щепсела който влиза в контакта на крачето, което контактува с фазата сложих изолирбанда. Трудно се пъхва така но свърши работа , само където не мога да си го обясня.
  11. Да споделя все пак се оправиха нещата , ако някой му дойде до главата. В двата разклонителя които ползвам изолирах с изолирбанд крачето което влиза във фазата и така се получиха нещата. Иначе инсталацията си беше ОК.
  12. Здравейте колеги , някой да се е сблъсквал с шум и брум на изхода на Таскам 1884. Включих един такъв и се оказа с голям шум. И питането е дали си е от самия модел.
  13. Здравейте колеги , струните на китарата ми бяха много стари но китарата беше вярна във целия си диапазон докъдето ми стигаха пръстите. Реших да ги сменя с нови D Addario наелонови . И китарата стана доста фалшива с тях . Възможно ли е струните да са с толкова ниско качество , при вярна китара takamine eg124c g series да звучи фалшиво. И какви струни си заслужава да ползвам за да съм сигурен в тях.
  14. me6

    Среден клас китари

    И аз имам лошо мнение за китарите среден клас в нашите магазини. Може дори да се порежеш от краищата на прагчетата , а един Такамин от близо 800лв така резонораше на няколко тона , че може да те хване морска болест от вибрацията.
  15. me6

    Среден клас китари

    Май не е от това всичко си е оригинално и непипано , но и при докосване на пиезото и леко почукване , звука е по-тих при 5 и 6 струна.
  16. me6

    Среден клас китари

    Аз пък скоро взех на старо тази китара Takamine EG124C G Series , лицето и гърба са от НАТО , май е щперплат някакъв. Убийствено вярна , обаче със тих тон далеч от мощния тон на Кремоната. Като се свърже с усилвател 5 и 6 струна са по тихи от останалите , така че трябва да се усилят басите и намалят среди и високи от еквилайзера за да се балансират донякъде. Не знам дали е от струните , че са стари. И надписа КИТАЙ , явно говори за новите Такамини.
  17. me6

    Среден клас китари

    Да тук е показано нагледно , само надписа , че е произведен в Китай е притеснителен. Въпреки , че китайците като народ мисля , че са по-дисциплинирани и отговорни в работата си от нас.
  18. Загледах се в един КОРТ CEC5 NAT кътуей ел. акустична китара . И дъното и страниците ми се струват , че са от шперплат или се лъжа. Някой запознат ли е с материала от който ги правят.
  19. me6

    Kremona Soloist Series F65C

    Да кажа какво съм чувал от човек работещ в Кремона. Добри са моделите Уестърн , с металните струни но класическите китари не са на това ниво. Аз лично имам кътъей модел от серия София за 570лв беше някъде и не съм доволен и сега за подарък съм решил да взема Washburn C64SCE , пък дано човека остане доволен.
  20. мерси все пак на всички , темата е приключена. Имаше полза.
  21. Прави сте си , за поста , не е му е мястото тук. А и чувство за хумор имате , обаче е вярно и това че 6-7 пъти ме е интересувало нещо и само 2 пъти съм получил съвет , който ми е помогнал. Успех !
  22. Няма обиждане тук, ама и на обезценяването му намерих цаката , взимам ги втора употреба на половин цена и ако ги продавам смъквам съвсем малко и понякога дори печеля. А компа иначе е с АМД процесор 6 ядрен , дъното не му помня точното название с 8гб рам . Видеокартата е GEFORSE GT 420 /128 bit. Звуковата карта е от контролера ДИГИ 003 . Микрофона е хубав но не знам дали е добър за студиини записи , NEUMANN KMS 104 , за в къщи мисля да е достатъчно.
  23. Ами компа е за инсърт като включване , но работи и като входен такъв пред китара , изпробвах го проста за играчка и всички и компрессора работеше и гейна най вече нищо че не се слага ама ако е за работа работи. Компа е Samsos s .com. A от виртуалните ВСТ та , и аз слагам EQ преди компресора , но в някои случай може и да е обратното.
  24. Да за лампите пише , че и чисто нов да го вземеш трябва да ги смениш. И звука става определено по-добър. Напрежението вярно никой не го знае , освен да го е замервал някой. Мисля , че прескочих начинаещата фаза за 15 г занимания. А въпроса е за ограничен бюджет да се изкара колкото може по-добър саунд. Не си правя илюзии , че качеството ще мине това на студиата. И затова задавам такива въпроси , да се съобразявам с опита на другите. Защото времето за музика ми е силно ограничено. Благодаря за мненията на всички.
  25. Интересува ме в домашни условия дали е добра инвестиция този преамп ProChannel II . Защото при всичките недостатъци на записа в къщи , това дали ще подобри качеството на сигнала. Или са пари на вятъра.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.