Jump to content
Българският форум за музиканти

Maslarsky

новаци
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Maslarsky

  1. Maslarsky

    Midi To Usb

    Здравейте, съжалявам може би за не дотам компетентния въпрос, но ме интересува следното. Вместо да наливам пари за нов синтезатор или keyboard има ли вариант да използвам миди изхода на стария ми Roland имам само миди аут и с миди кабел да го свържа с ЮСБ-то на компютъра? Незнам дали има такъв кабел или трябва с преходници, както и не знам дали са скъпи. Та идеята ми е следната ако стане това свързване има ли вариант да използвам само клавиатурата от стария синтезатор като миди клавиатура, а да ползвам много хубави звуци (бленди) и стилове, като например мотифските на ямаха и какво трябва да се купи, специален емулатор или пък саунд карта или подходящ софтуеар? Въпросът е, че свиря в къщи харесва си ми клавиатурата на роланда, но искам по-качествени звуци, ще се радвам ако ми отговорите!
  2. То и аз да се представя, казвам се Иво от София на 27 - любител пианист!
  3. Благодаря на всички за информацията, като реших да си взема Корг. Проблемът е, че по магазините за електронна търговия продуктът върви около 1600 лева, но аз имам съображения относно сигурността на подобен род плащания. Искам да попитам- има ли магазини в страната или в околни близки държави, където цената да е сходна. Съгласен съм при разумен компромис да взема и продукт втора употреба.
  4. Здравей Стойко, нов съм тук, радвам се да се запозная с всички ВИ! В голяма безизходица се оказах. Тамън се навих за Корг ПА 50, има го за 1520лв, ама дочух, че са китайско производство, което силно ме притесни! Но в интерес на истината вади много добър звук, особено пианата, например като го сравня пианото на КОРГА с да кажем РОЛАНД EXR - 5s еми разликата е огромна. Та защо съм в безисходица: моите условия са следните, да е с добра клавиатора, може и да е 5 октави, това ще преглътна, задължително обаче ми трябва секвенсер, да чете лирикс, да има възможност да приема миди фаилове, тоест някаква памет или устройство, примерно флопи, какво установих: 1. Корга има всичко това което търся, но е произведен в Китай и е най-скъпия вариант, от тези, които изброих в началото; 2. DGX-вете - добра клавиатора, добри пиана, но няма носител или някакви флаш карти, които не се намират, няма и достатъчно стилове и само 4 писти 3. ММ6 - супер звук, ама си е синтезатор, няма колони, няма хитър петър, секвенсори, караокета, а аз търся тези неща. Моля дайте съвет с интерес чакам предложения за модели, а ако някой продава читава свирка с тези параметри може да се договорим. Благодаря предварително!
  5. Здравейте, прегледах форума и видях, че тук има доста разбиращи хора. Въпросът ми е следния, искам да си подменя клавира с някой до 1500 лева. Знам, че са малко, но имайте предвид, че макар и не начинаещ, аз си свиря за кеф, не по кръчми и т.н. Не искам и да е някоя детска играчка, имам ROland E14, но морално вече е много стар и ми трябва задължително външен носите флаш карта, дискета за мидита или вътрешна хард, или поне ЮСБ вход и изход. Като пооглеах пазара се спрях на следните модели. KORG PA 50, YAMAHA MM6, YAMAHA DGX 505, S500, моля за съвет, кое от тези машини да избера, който ги е пробвал и може ли да се намери нещо сностно като 2 ръка! Благодаря предварително!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.