Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Фендер и техните прблеми
Българският форум за музиканти > Свободно време > Говорилня
fLiSk
Имам си аз едно Стратокастерче... Обаче то таковата си има проблем... След 1вата година както си съхне дървото парчето над thruss rode - a се раздува. Пиша аз на мейла който намирам в интернет ... Ни вест, ни кост... Два месеца вече и отгоре! Минавам през местния сервиз и ми се казва

- О, много е скъп ремонта...

- Нали имам гаранция за фабрични дефекти?

- Имаш ама само в магазина в който си го купил, разходи се до Милано...

Ей страхотни са... Инструментите им може и да имат зверски звук обаче качеството на материалите и гаранцията ги надминават стократно sad.gif

Та така, някой да има идея къде по дяволите ще ми отговорят адекватно? Имейл, телефон, нещо? Защото досега само ми се казва "Ами до една година грифа няма да става за нищо, продай я набързо и си вземи нова..."
fLiSk
А да, ако реша да я ремонтират - това значело смяна на грифа. Цена - колкото един мексикански Фендер горе долу... Честито на печелившите...
TONY
жалко готин беше страта
дано го оправиш
Spaz
Цитат(fLiSk @ Feb 17 2006, 04:24 PM)
А да, ако реша да я ремонтират - това значело смяна на грифа. Цена - колкото един мексикански Фендер горе долу... Честито на печелившите...

1 евро? с 3 нули?
fLiSk
Едно евро с 3 нули са амеркиканските... искат ми 100 000 форинта което е 400 евро
stratocaster
трябва да се примириш. знам за човек с такъв подобен проблем - пукна се да праща мейли на всевъзможните им там адреси - нищо
ето затова преди време написах че не бих си взел мексикански фендер - естествено към мен полетяха обувки
не казвам че всички са така - просто вероятността да дефектира е много по-голяма smile.gif
пробвай някой БГ майстор....няма да излезе скъпо според мен
fLiSk
Бе той моя е Американски, затова казвам че само грифа ще ми излезе колкото мексито... Ама хе ги и Хамериканските са супер явно wink.gif С Фендер дотук... явно за тях няма такова животно като клиент ...
stratocaster
флиск, братле извинявай - живеех със заблудата че твоя е мексикански. случва се
щом с УСА фендер стават такива работи....да не говорим за.........

curssing.gif curssing.gif curssing.gif curssing.gif curssing.gif curssing.gif curssing.gif curssing.gif
TONY
аз мисля че такъв проблем може да се случи с всяка марка
то е като лотария - купуваш китара и тръпнеш 2 години -няма ли да изметне грифа
а после пак има вероятност това да се случи -но е по малка
а ако съвсем не може да се оправи
Уормут и Карвин - предлагат резервни грифове
Pinky
[quote=TONY,Feb 18 2006, 09:51 AM] Уормут и Карвин - предлагат резервни грифове [/quote]
Да не говорим, че не знам човек с Карвин, който се е оплакал от техен продукт, независимо дали говорим за китара или микрофон, примерно.
Колкото до Фендер, обаче - виж, хора със случаи като този на fLiSk познавам много. И всичките накрая, като видят, че нищо не става с мейли, гаранции и такива неща, си ходят при български майстор. И наистина, както се каза нейде отгоре - излиза евтино.
Между другото, вижте кво се говори навсякъде:
[quote]Carvin is, in fact, the Fender of people who know what quality means.[/quote]
[quote]Fender is a well known trade mark, but a Carvin does me for all Fenders in the world.[/quote]
[quote]When I was starting, I wanted a Fender very badly, because, you know, everybody's talking - Fender this, Fender that, so I bought myself a Strat, and I thought to myself - that's it, I'm equipped for life. But 2 years later I saw a Carvin DC 727. When I saved enough money to buy it, I played at home that very evening and I realised - NOW I am equipped for life. By the way, the Carvin is still as good as new. The Fender is long gone.[/quote]
И това не са някакви извадки от рекламен материал, това са мнения на такива като нас в западните форуми.
pacman
Въпросът обаче не е в това дали ремонтът ще му излезе евтино еди-къде си, а че Фендер са длъжни да оправят дефекта без пари- щом е в гаранция (уж доживотна smile.gif ) и щом вината е в тях (фабричен дефект)!
Pinky
Цитат(pacman @ Feb 18 2006, 11:32 AM)
Въпросът обаче не е в това дали ремонтът ще му излезе евтино еди-къде си, а че Фендер са длъжни да оправят дефекта без пари- щом е в гаранция (уж доживотна smile.gif ) и щом вината е в тях (фабричен дефект)!

Ами именно. Но не съм чул на някой в Бг да му оправят от Фендер точно този проблем (че като се замисля - и който и да е друг, в крайна сметка).
fLiSk
Ами отиди и потърси кой ще ти оправи Карвин smile.gif Аз изобщо не знам откъде дойде това сравнение Карвин - Фендер, когато двете марки нямат нищо общо като китари...

Освен това точно в момента не става дума за Бг а за Унгария, а преди това ставаше дума за Германия. При положение че тук е така не виждам смисъл да питам в Бг.
pacman
fender [‡fend›] - n - I. "шайка безмозъчни типове, първите, които ще бъдат изправени пред стената, когато дойде революцията"
Lord Of Darkness
Цитат(pacman @ Feb 18 2006, 01:01 PM)
fender [‡fend›] - n - I. "шайка безмозъчни типове, първите, които ще бъдат изправени пред стената, когато дойде революцията"

Подкрепям !!!
Dark Skywalker
Цитат(fLiSk @ Feb 17 2006, 04:15 PM)
Пиша аз на мейла който намирам в интернет ... Ни вест, ни кост... Два месеца вече и отгоре!

Не те познавам и разбираемо не бих могъл да знам какво е нивото на твоя английски, както и какво е съдържанието и качеството на писмото ти до Fender, но за съжаление съм видял твърде много лошо формулирани и неграмотно написани запитвания по електронната поща, на които повечето фирми не биха обърнали никакво внимание, понеже звучат като съставени от някой 12-годишен. Във форума преди време беше пусната тема с описание на проблем, включващ кореспонденция с Fender и след като прочетох текстовете, които са били изпратени на производителя, се хванах за главата.

Ако искаш и ти се занимава, пусни текста на писмото тук, за да го пипнем и да опитаме пак да го изпратим "както трябва". Ако имаш необходимите гаранционни документи, си в правото си да искаш от Fender безплатна поправка, но пък те вероятно ще искат да покриеш разходите по изпращането на инструмента до някой от техните сервизи.
pacman
Цитат(Dark Skywalker @ Feb 18 2006, 03:42 PM)
но пък те вероятно ще искат да покриеш разходите по изпращането на инструмента до някой от техните сервизи.

Да- за съжаление точно това пише в условията на доживотната им гаранция. Мога да си представя колко ще струва изпращането на грифа до US (да не говорим за цялата китара unsure.gif )
fLiSk
1во, сервизи има из цяла Европа...

Hello,

My name is Kaloyan Dzhondzhorov. I am from Bulgaria.

Nearly one year ago I purchased an U.S. Stratocaster from Milano, Italy. Currently, however I noticed a small defect on it. In the back of the neck, between frets 6 and 9 the wood part that covers the thrust rode is at slightly different level than the other part of the neck. In the other parts the match is perfect. It is not a big defect, indeed it is not noticable by looking, but it is felt by touch. It does not create problems when playing, however, now that I know that is there it annoys me. Therefore I wanted to ask if there is a Fender Service where I could bring the guitar for this small defect to be removed. I currently live in Hannover (at least until Christmas) could you advice me on where to go and what the procedure is to remove this small defect.

Best regards and thank you in advance,

Kaloyan

Съмнявам се че нивото на английския е прекалено лошо да ти кажа... Последния мейл не беше с толкова учтив тон, но те сами си го изпросиха...
Vlado_Abroad
Флиск,
Имам много неща да добавя по тази тема.Но като за начало два съвета/въпроса.След като го купи Фендер-а,регистрира ли гаранциата и китарата с Фендер?Като прати първия си и-мейл до тях включи ли името на магазина в Милано и серийния номер на китарата и на коя дата е купена?

Владо
fLiSk
Имам регистрационна потребителска карта да smile.gif Но не в 1вия мейл не съмм включил номера
Dark Skywalker
Цитат(fLiSk @ Feb 18 2006, 03:54 PM)
It does not create problems when playing, however, now that I know that is there it annoys me.

Да, наистина нивото на английския не е проблем в случая. Както го виждам аз, ти сам пишеш, че 1) дефекта си го забелязал сега, т.е. по презумпция го е имало отначало и ти не си го видял при покупката, а не че се е появил след известно време и 2) той не причинява проблеми при свирене. Първото може и да не е така (т.е. бабуната да се е появила в последствие и да е нямало как да я забележиш при покупката), но от написаното до Fender просто това не става ясно. Както и да е, това не е големият проблем. Кой те би през пръстите да обясняваш, че нямаш проблем при положение, че явно имаш такъв -- кривината те дразни и разсейва и не можеш да свириш пълноценно?

Мога да се обзаложа, че някъде из ситните букви на гаранционните условия пише нещо точно по този въпрос, а именно, че производителят не носи отговорност за дефекти в изработката, които не влияят върху звученето на инструмента и вероятно заради това не получаваш отговор.

Ако аз бях писал писмото, щях да изложа фактите по следния начин:
1. Закупих инструмент ХХХ, произведен от вашата фирма, от магазин YYY на дата ZZ.ZZ.ZZZZ с фактура 000000000000.
2. След закупуването на инструмента установих, че между 6-то и 9-то прагче има производствен дефект -- еди какъв си [следва подробно описание]. Този дефект ми пречи да свиря пълноценно.
3. Намирам се еди-къде си, моля да ме насочите към близък до мен сервиз, където този дефект в изработката да бъде коригиран в рамките на гаранцията на инструмента.

Забележи разликите между моята теза и твоята, въпреки че и двете касаят един въпрос -- аз не размишлявам дали имам проблем или не, а ги информирам, че имам проблем, след което не ги питам дали имат сервиз наблизо или не, а изисквам да ми дадат координатите на най-близкия сервиз, за да се оправи дефектът.

Понеже спомена и тона на второто ти писмо, искам да обърна (не само на теб, а и на всеки, на когото би се наложило да комуникира с производител по подобен повод) внимание на нещо много важно -- винаги, винаги, ВИНАГИ бъди учтив и спокоен, когато общуваш със service support-а. Човекът отсреща със сигурност не е произвел дефектния инструмент и със сигурност не ти го е продал, но също толкова категорично е сигурно, че той може да ти помогне или просто да те игнорира. (А ако беше българин, сигурно да те оте%е с думите "Ми да си гледАл, кат' си пазарувАл ве, лешпер!" biggrin.gif)

Ако мислиш, че коментарите ми по писмото ти са уместни, коригирай запитването си и го изпрати по факс, като приложиш цитираните документи -- има шанс заявката да попадне при друг човек и да си решиш проблема.

P.S. Докато съм писал този пост, по темата се е обадил и Vlado_Abroad, поради което някои от нещата, написани от мен и него, се припокриват...
fLiSk
Аз знам че са уместни smile.gif Това беше първото ми писмо (използвах го като пример за английския) и тогава така ми беше казано. Не от лютиер. В последствие Пакман я прегледа а сега и хората в сервиза на Фендер тук. Последвалите имейли отразиха нещата както вече ги знам... Освен това никога не са груби. Има разлика меду това да не си учтив и да си критичен. Просто им казах, че според мен отношението им е крайно неправилно и че лично аз няма повече да си купувам каквото и да е с тяхната марка.
Vlado_Abroad
Цитат(fLiSk @ Feb 18 2006, 04:59 PM)
Аз знам че са уместни smile.gif Това беше първото ми писмо (използвах го като пример за английския) и тогава така ми беше казано. Не от лютиер. В последствие Пакман я прегледа а сега и хората в сервиза на Фендер тук. Последвалите имейли отразиха нещата както вече ги знам... Освен това никога не са груби. Има разлика меду това да не си учтив и да си критичен. Просто им казах, че според мен отношението им е крайно неправилно и че лично аз няма повече да си купувам каквото и да е с тяхната марка.

Имаш ли касовата бележка от магазина в Милано?Като последен вариант аз бих пробвал да звънна на съпорт номера им тука в Щатите,като на телефона сложи някой с добър говорен английски,ако можеш.Така сега като се поразровихх попаднах на това от Фендерскиа сайт:

FENDER LIMITED WARRANTY CONDITIONS!!!

Ок,значи според тях първо трябва да контактуваш магазина,където си я купил,което "мейкс сенс" 'дет се вика.Притеснява ме обаче да не ти го сложат по точка 3 от тази гаранция.

Владо
fLiSk
Значи аз това с американския номер го мислих. Само че сега е уикенд. Иначе говоримия ми английски е дет са вика "fluent" biggrin.gif Ще се опита като последен вариант де... А иначе по точка 3 не виждам как могат да ми го турат като вече 3ма лютиера ми казаха че това е от качеството на материала.
Dark Skywalker
Гаранционните условия, които Владо е дал, важат за инструменти, продадени в САЩ и Канада. В същия документ пише, че гаранционните условия за продадените в други страни продукти на Fender могат да се различават от цитираните. Не те карам да се отказваш да се бориш, но те подготвям за евентуалния отговор, който ще получиш, а той е да планираш пътуване до Милано... unsure.gif
fLiSk
Тъй, най - накрая намерих мейл, на който се получава отговор. При това адекватен.
За малкия шрифт бяхте прави, имало условия че ако се изнесе от Европейския Съюз ( както каза Пакман... минаваш границата и изведнъж в България урагани, чести смени на температурите от - 50 до + 20 градуса и глутници побеснели дървояди) гаранцията оттичала. Въпреки това май повече се притесняват от това дали няма да научат доста хора за "качеството" и "обслужването" отколкото от гаранционните условия. Та така де, сега ще ми назначат среща с местния лютиер (при който вече бях и той си каза че е от качеството на дървото). Та така, може би ще е хепи енд...
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.