Цитат(fLiSk @ Feb 18 2006, 03:54 PM)
It does not create problems when playing, however, now that I know that is there it annoys me.
Да, наистина нивото на английския не е проблем в случая. Както го виждам аз, ти сам пишеш, че 1) дефекта си го забелязал сега, т.е. по презумпция го е имало отначало и ти не си го видял при покупката, а не че се е появил след известно време и 2) той не причинява проблеми при свирене. Първото може и да не е така (т.е. бабуната да се е появила в последствие и да е нямало как да я забележиш при покупката), но от написаното до Fender просто това не става ясно. Както и да е, това не е големият проблем. Кой те би през пръстите да обясняваш, че нямаш проблем при положение, че явно имаш такъв -- кривината те дразни и разсейва и не можеш да свириш пълноценно?
Мога да се обзаложа, че някъде из ситните букви на гаранционните условия пише нещо точно по този въпрос, а именно, че производителят не носи отговорност за дефекти в изработката, които не влияят върху звученето на инструмента и вероятно заради това не получаваш отговор.
Ако аз бях писал писмото, щях да изложа фактите по следния начин:
1. Закупих инструмент ХХХ, произведен от вашата фирма, от магазин YYY на дата ZZ.ZZ.ZZZZ с фактура 000000000000.
2. След закупуването на инструмента установих, че между 6-то и 9-то прагче има производствен дефект -- еди какъв си [следва подробно описание]. Този дефект ми пречи да свиря пълноценно.
3. Намирам се еди-къде си, моля да ме насочите към близък до мен сервиз, където този дефект в изработката да бъде коригиран в рамките на гаранцията на инструмента.
Забележи разликите между моята теза и твоята, въпреки че и двете касаят един въпрос -- аз не размишлявам дали имам проблем или не, а ги информирам, че
имам проблем, след което не ги питам дали имат сервиз наблизо или не, а изисквам да ми дадат координатите на най-близкия сервиз, за да се оправи дефектът.
Понеже спомена и тона на второто ти писмо, искам да обърна (не само на теб, а и на всеки, на когото би се наложило да комуникира с производител по подобен повод) внимание на нещо много важно -- винаги, винаги, ВИНАГИ бъди учтив и спокоен, когато общуваш със service support-а. Човекът отсреща със сигурност не е произвел дефектния инструмент и със сигурност не ти го е продал, но също толкова категорично е сигурно, че той
може да ти помогне или просто да те игнорира. (А ако беше българин, сигурно да те оте%е с думите "Ми да си гледАл, кат' си пазарувАл ве, лешпер!"

)
Ако мислиш, че коментарите ми по писмото ти са уместни, коригирай запитването си и го изпрати по факс, като приложиш цитираните документи -- има шанс заявката да попадне при друг човек и да си решиш проблема.
P.S. Докато съм писал този пост, по темата се е обадил и Vlado_Abroad, поради което някои от нещата, написани от мен и него, се припокриват...