Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Метъли: внимавайте!
Българският форум за музиканти > Свободно време > Говорилня
Orion
http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1260568
a12345678903
Е на гледай Slayer Цък
Това със 75 градуса не го виждам как ще стане, да си виждал някой да си "мята главата" на 90 градуса ?
Rage
За ко ми е тоа мозък бре. rocker.gif
a12345678903
Цитат(Rage @ Dec 22 2008, 10:21 PM) *
За ко ми е тоа мозък бре. rocker.gif

дай още един черен дроб. punk_guitar.gif
sasog
Ами да, във филма за Пантера, който въртяха по VH1 Aнселмо обясняваше, че получил травма на шиен прешлен от тръскането на глава по концерти и прибегнал до хероина, за да успокои болката...
Въпреки че ако съдя по себе си, може би главомятането наистина довежда до мозъчни увреждания smile.gif
SviStyle
Споко бе.То в статията пише точно кои са рисковите групи.Може да си куфеете на всичко, само избягваите Металика, Мотърхед и Мегадет punk.gif
_-BlackDragon-_
^ и без това никой не ги слуша тях, така че няма опасност. tongue.gif green_angel.gif

Цитат
Обичайният дет метъл ритъм от 146 такта в минута или повече, комбиниран с мятането на глава в дъги от поне 45 градуса би могло да причини "леки наранявания на главата и врата".

Евала на тоя дето го е писал, не знаех, че 146 BPM (beats per minute) се превежда "такта в минута". biggrin.gif
DYLGIQ
Аз па точно на тия групи куфея...Мда, навремето като си прослушвахме новия китарист го напихме с одеколон "Тройной" и го карахме да свири Battery на Металика в концертно темпо, докато куфее на макс. Май мозъците ни още тогава са си били достатъчно болни, не ще да е от куфеенето.
edgecrusher
М'дам! И аз от дълго време съм мъртъв именно по тази причина hysterical.gif
marvin the martian
Цитат(_-BlackDragon-_ @ Dec 22 2008, 11:12 PM) *
Евала на тоя дето го е писал, не знаех, че 146 BPM (beats per minute) се превежда "такта в минута". biggrin.gif

Ако беше учил малко повече английски, щеше да знаеш, че beat означава и това... wink.gif

Край... спирам да слушам по-тежка музика, понеже не ми се ще да почна да се придвиждам пермаментно на четири колела.
Baby Thomas
Дай сорс, където пише, че beat = такт. Щото не ми се вярва да е така... wink.gif
Mephistofel
/Offtopic

^ Извадка от SA Dictionary:

II. 1. удар/биене на барабан

2. туптене, тупкане, пулсиране

3. муз. такт, тактуване, даване на такт, силно изразен ритъм

4. обход, участък/район на подвижен пост, лов. район на ловуване, прен. обхват, обсег

smile.gif
kitaratapesho
^Кофти превод в речника. Beat се използва за "метрично време" (първо време в такта, трето време в такта), а за такт се използва "measure". Знам, че сега ще ме оборят поне 30 души от малки и големи паланки, които никога не са виждали дори и картичка от англоезична държава (това се случи последният път, когато коментирахме музикалните термини на английски). Отбелязвам за протокола - това са думите и техните значения, които американците и англичаните използват. Няма да споря с никой - който иска, да си ползва beat със значението "такт". При малко повече музикална култура ( smile.gif ) или поне няколкоминутно ползване на метроном ( smile.gif ), щеше да е ясно на всеки, че beat per minute (bpm) не измерва тактове, а метрични времена. Ако някой смята, че са тактове, нека ми разясни какъв размер са те, каква им е основната пулсация и т.н. Благодаря за вниманието.

Весели празници,

Петър
Mephistofel
^ Просто давах пример с първото ми попаднало средство. smile.gif

Изобщо нямам намерение да бъда въвличан в спор, където нямам намерение да държа страна и изобщо да се занимавам. smile.gif
lizardman
^Ти не гледай ко пише там.tongue.gif Какво ще рече 146 такта в минута? С какъв размер са тия тактове? Може да са 1/1, което ще рече, че метрономът ще удари 146 пъти в минутата, но може да са 1/4, т.е. метрономът ще удари четири пъти по-млако, може да са и 1/16 tongue.gif. Че се побират 146 такта в една минута - това не дава никаква смислена информация. Но 146 удара в минута е друго нещо - това е темпо. При най-вероятен размер от 4/4 и удар на метронома на всяка четвъртинка получаваме около 36 такта в минутата. А цъкането на метронома следва пулсацията на музиката, по която от своя страна всеки си тактува - може и с куфеене. Но всичко това е условно, все пак.

Засега немам проблем с главата. Но ако се появи, ще търсим развитие на техниката (в нежелана посока, за съжалениеsad.gif ).

Опа, то ме изпреварили. Нека smile.gif .
kolio_k
А и няма смисъл в случая, защото Китаратапешо е напълно прав smile.gif
Mephistofel
^ Аз не виждам някой да твърди обратното. smile.gif
James Hetfield
Цитат
... или да преминат към по-лек стил като музиката на Майкъл Болтън, Селин Дион

Следващата стъпка е трудов договр на площад "Македония" или в "Спартакус"...
Evtim Djerekarov
Цитат(a12345678903 @ Dec 22 2008, 10:29 PM) *
дай още един черен дроб. punk_guitar.gif

....Което ме подсеща за...
-Пушим повече, за да ми стане белия дроб черен, та да моем да пием повече!!!
Zero Tolerance
Какво е решението? Феновете на метъл музиката биха могли да носят медицинска яка на врата, когато "танцуват"...

Пфахаххаххахаххаха girl_cray2.gif girl_cray2.gif girl_cray2.gif girl_cray2.gif girl_cray2.gif girl_cray2.gif girl_cray2.gif girl_cray2.gif

"мятането като заек, ударен от електрошок"

НЕ! НЕ МОГА!!!

Леле господи , 12 часа е ,какво ли си мислят съседите в момента се мятам в пристъпи на истеричен смях girl_cray2.gif girl_cray2.gif girl_cray2.gif
Wheels_of_Fire
Опасно си е куфеенето..особено като си удариш някъде главата докато куфееш rolleyes.gif
topicsux.gif
BASSSKO
...и не само
> ъхъ<
Додо
^Човече и аз обичам да куфея, ама тия направо разбиват biggrin.gif:D!
faflu
Цитат(SviStyle @ Dec 22 2008, 11:04 PM) *
Споко бе.То в статията пише точно кои са рисковите групи.Може да си куфеете на всичко, само избягваите Металика, Мотърхед и Мегадет punk.gif

Аз малко със закъснение ама да се включа...

Ми остава да куфеем на Мейдън, Меноуър и Машин Хед... hysterical.gif
Heartman
То и яденето е опасно ,може да се задавиш и да пукнеш.Мхм и тва да слушаме пениСелин Дион и Майкъл Болтов направо ме разби.Ше си куфеем докато остане нещо от кофата!

Like This Just
death-thrasher
хора, то аз съм си и така достатъчно прост и се гордея с това. умен не ми трябва да ставам щото от много ум се полудява. smile.gif))))))))
NeonGod
хъъъъъъъъ значи повече никво слушане на Slayer и Testament и др такива банди минавам на кънтри green_angel.gif
LOE
хаха, клатенето на глави още ли е модерно бе? то верно че има музика на която друго не може да се прави, ама напоследък се вкараха доста танци в метъла, не е като едно време, клатиш главата като кон и мяташ ръце

като гледам бойните изкуства взимат фокус пред клатенето на глава
http://www.youtube.com/watch?v=HDWaq9SuSuk

щетите предполагам са по големи от тези при клатенето на глава хаха
Rock Forever
Бахти невръстиниците hysterical.gif Някой ако ми замята така ръце ще го гръмна,стига да имам с какво green_flying.gif Иначе до някъде тези превъртания малко напомнят на капоейра,но определено не е измислена за пого. Всичко друго ми се вижда твърде много филми и спотаена агресия. Дето викаше един приятел в даскало: " Ееех детската агресия до какво води " hysterical.gif green_angel.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.