Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Басисти и автомобили! :)
Българският форум за музиканти > Свободно време > Говорилня
Страници: 1, 2, 3, 4, 5
sw1tched
^ Nice thumbs_up.gif
А като пълен noob да питам, защо има 4 педала?
Anakon
Сигурно е правена от басисти, затова 4 педала.

Китаристите ги правят с по 6 педала wink.gif

laugh.gif
Dylan_101
^^Хаха, най-често задаваният въпрос е това!
Това най-вляво е просто облегалка за левия крак.
CyberGene
Най-лявото не е педал, а опора, на която да ти отпочива левият крак, когато не го ползваш smile.gif

П.П. Баси едновременния отговор smile.gif
Басурендер
То си е тренажор...левия крак никога не почива.лумботи си там ..даже има с кардан за дисковете на Dream theather. То за това е най - голям...
CyberGene
Като бивш собственик на две японски коли и като редовен посетител във фен-клубовете на японските автомобили, трябва да отбележа, че и японските коли си се развалят колкото останалите, само че когато нещо такова стане, собствениците им се крият като партизани и не си признават, сакън да не излезе, че са се изложили, понеже най-голямата им гордост е, че уж сменяли само консумативи wink.gif Не че не е вярно, но просто голяма част от феновете на японските коли са сектанти (нещо като Линукс маниаците), които не биха си признали никога. Мога да извадя многобройни примери за отделни хора във форуми, които в една тема разправят как са сменяли само консумативи, а съответно може да се намерят техни теми в разделите за ремонти, в които описват различни проблеми, които имат smile.gif Здравината на една кола зависи най-вече от това как я поддържа собственикът й. Фрапантни случаи с мега-насрани японски коли има много, както и случаи на френски, италиански (и други "прочути" с проблемите си) коли, които не дават почти никакви проблеми след значителен пробег и експлоатация. Не че съм станал анти-японски настроен, няма такова нещо, просто започнах да гледам малко по-реалистично на нещата. Известен е предполагам на всички случаят с Мицубиши, които в средата на 90-те в продължение на години укриват фабрични дефекти в колите си, което след като се размирисва води и почти до фалит на компанията. Истиснките японски машини се правеха до средата на 90-те години, сега вече всички са един дол дренки и последното нещо, което се гони е издръжливост и здравина.

Освен всичко друго си мисля, че като един автомобилен маниак, бих предпочел една кола, която може да се разваля от време на време, но в която изпитваш истинския кеф от шофиране, вместо някаква кола, която никога няма да се развали, но която би се харесала само на пенсионер smile.gif

И накрая, супер ти е Лексуса! smile.gif Горната тирада не беше за заяждане, ами ей така - като настоящ собственик на испански голф (и бивш хейтър на голф), очаквах като се кача, колата дори да не може да запали smile.gif А тя не само че пали без грешка, ами и върви доста добре smile.gif Даже смея да твърдя - по-добре от някои японски коли с особено големи претенции smile.gif
vhcs
Bи Ем Дабълю икс файф, 3д, 218 охранени бавйериян хорс-а, 500 Nm еблив момент
кофтито е че на 210 приключва кефа crying.gif .. за разлика от предната ми кощина която беше чипосана до полуда и преливаше километража
Babyface Bob
Е, аз като половин басист имам и половин на колите, които вие представяте smile.gif :

Lancia Dedra 1.6 Mpi, 1997 г.

Сложил съм си една газова уредба разбира се - италианките са комфортни, но тежки (поне тези де! smile.gif ) и си похарчват!
Относително рентабилен варант на комфорт/качество/цена! Признавам и едно на Ланчата - много е удобна - за шофьора и за спътниците му, има си благинки всякакви smile.gif Разбира се капризничи окачването и лесно протича гарнитура на капака - майсторите твърдят, че двг-то е конструирано да работи на по-висока температура и това съсипвало корка smile.gif

Вкарвам целият си кеф, настроение и пари в това, което вече показах де, ама като ми е ново и сбъдната мечта, хайде ще прощавате :

P.S. Не ви цакам с топла бира smile.gif - снимката със заличеният номер на Ланчата беше, когато реших да я продавам! smile.gif все пак се вразумих smile.gif хах
kolio_k

Аз експлоатирам една такава машинка, непретенциозна и скучна, но има място като за амповете и китарите ми. Наистина никога не се разваля, но мисля ,че защото е на 35000км и май и раничко. Но на тема коли съм абсолютен балък, карам кофти и ме интересуват само колкото да отида от точка А до точка Б с някакво количество багаж smile.gif

п.п. Моята е по лява- 1.8
MDFk
А уеуе майко, май съм спал напоследък...

Честити ъпгрейди, нови коли, фарове green_angel.gif

Хвалете се..хвалете... аз само с нова бобина и съединител мога да се похваля....и сменено устройство(барабар с релсите, жилата и ел.мотора) за дясното ел-стъкло...заради 2 пластмасови щипки които се чупят често, но не се продават отделно(браво Фолкс, браво Ваген!). Иначе пак са 75 молеца теглещи Половер...
@Антонио - как можа да смениш решетката с такава без емблема...или с Фотошоп, да не те е срам green_angel.gif ( Peace brotha, все пак сме в един кюп).
@Рудибасс - Жоре, аз що си мисля че изпълването на километража идва от това че ти е тежък крака? Не че има на кой да не му е с Импреца, ама...
mexico
Аз пък от две години се придвижвам с това:

1,9 TDI ... надеждна и послушна кола thumbs_up.gif
Mephistofel
Искрене, нЕма да се пУашиш - смених я, защото повече ме кефи визията така. Пък и си имам емблема отзад, така и така повече ми зяпат задницата! hysterical.gif

Нови придобивки:

The AUTOTECH 270° Hydro is the best performing street legal camshaft available. Its idle characteristics have been refined to the point that it idles as if it were a stock cam (15 inches vacuum @ 900rpm). Yet, its full-range power lets you know that it is definitely not stock! Torque increases over stock appear as low as 2500 rpm, continuing without fail until over 6000 rpm. Power gains range from 7 to 9 horsepower depending on vehicle and its state of tune. The AUTOTECH Sport 270° Hydro Cam is ground on an OEM chill-hardened billet. SportTuned Valve Springs are not required, but are highly recommended for the best top-end performance. Fits all 1.8L and 2.0L liter engines up to 1995 with hydraulic lifters, including crossflow heads. Lifetime warranty.

Lift: 0.449"
Duration: 270° at 0.1mm check, 112° lobe center.

Реална сМинка:

Нямам търпение да го боцна, но утре заминавам командировка в чужбина и ще се върна след 20-ина дни - та тогава! Иначе си боцнах и кожен салон с подгряване, яко киселяк! Снимки - скоро! wink.gif
vhcs
ква таз назъбена тояжга ве антонио ? .... за ко туй ... ааааааа, усещам аз полъха на ниско прелитащ голф .... побеже не се виждат, само се помирисват - толкова са бързи green_flying.gif ... ехехехехе ... като привършиш с имплантацията драсни как се усеща
Mephistofel
Ще обадя, няма проблем. Сега се разбрах с един пич, който ги чува нещата да действаме другата седмица - настройката на това чудо е пипкава работа. smile.gif

Иначе, да се намираме на лафче:

http://video.kenblockracing.com/flash/smal...&autoplay=0

Направо се одървих, докато го гледах това! green_angel.gif
CyberGene
Ко напрай туй м'че ва! surprise.gif Съдра гумите, после кой ше ги плаща! А Субаруто нали е 4х4, как така дрифти? Сигурно са настроили диференциала да пуска отзад само...
Stone
Ебаси, тоя направо ми събра очите в ушите... surprise.gif
MDFk
Малииииииии... добро послание на симпатягите със Сегуей - преминете на Субару с 530 коня, за сте вие тези които кръжат около вас! thumbs_up.gif
vhcs
ето нещо по яко според мен (като техника ... тоя шофьор на субарото е баси изрода)

http://www.vbox7.com/play:954b09cc

стандартно Х5 с мноо як мотор - единствената модификация в окачването е 3см по-ниско и разбира се спирачната система, всичко друго е стандартно ... иии победител на 24 часа състезанието в Le Mans.

Та в едно стандартно Х5 хакате двигател който е над 3х по-мощен и кошницата лети .... и цепи мрака
circles
Да се набъркам и аз в темата smile.gif

Пазарувам и тия дена зимните гуми и чакам снега с нетърпение! metal.gif

Антонио, ускорението на Витарата е далече под това на твоята машина, но ела да се дърпаме извън асфалтовия път, например из Мало Бучиновите баири, да видим кой кого cheers.gif Мини през строежа сега на 23ти, да разправяш как са палавите островитянки... аз ще те черпавам за новия швед в семейството smile.gif

fLiSk
Абе момче, какво си направил бе !

Айде да не съм офтопик, ползвам ей това (към четвърт конска сила когато съм в добра форма biggrin.gif ):

circles
Флиск, много оф роуд твойте бе!!? tongue.gif

Към оранизационната част на форума:
Да вземем да си направим лепенки "музикант.орг" да ги налепим по колите а? smile.gif
Angermeans
Шведа си го бива, даже едно возене ме черпиха smile.gif
Mephistofel
Хаха, не, Сашо, мерси! С ново окачване съм - Koni Sport, жълтичко, с реглаж на височина и реглаж на твърдост на 4-те амортисьора, отделно. green_angel.gif
Пълзим много ниско, по корем, яко lowrider! Как ме виждаш по баирите? hysterical.gif

В "Строежа" съм на позиция, още повече - щом ще черпиш! green_flying.gif

Честито за шведа! wink.gif
vhcs
аз тая витара съм я мяркал ... ако не си бях продал G класата преди 2 седмици с удоволствие щях да приема едно дърпане по баирите - голям кеф е green_flying.gif ...
еххх тия голфаджии са неспасяеми ... въртят, сучат и само се чудят какво още може да се разтегне, раздуе, свали или чипоса ... ехеххехе .. не ви е лесно green_angel.gif green_flying.gif
Аз на моята съм търил само 1 спортен ауспух да ръмжи как си трябва - друго не ми трябва
MDFk
^Мани, мани, аз сега станах с едни 4 джанти по-голфаждия от преди...поради дефицита на железни, стари алуминки уж от Голф 3. Ама й тичкат, де.
А кога ли ще сложа и един VR6... rolleyes.gif

@Мефистофел - ай честито, ама се поспри малко, че след някой друг месец ще се похвалиш с ново купе от Бентли, и ще се чудиш как да го завинтиш на шасито. green_angel.gif
@circles - честито за крос-кънтрито! Много безаварийни километри по китните - вече зимни - баири. cheers.gif

едит: т'ва за стикерите на форума е идея, ама трябва да е muzikant.org die-hard drivers team. wink.gif_
Mephistofel
^ А, ок - тогава ще си трая за спортният изпускателен колектор (headers) OBX Racing 4-2-1, който чакам другия месец... green_angel.gif

Иначе стикерите са яка идея, някой да седне да нахвърля дизайн?

И нека да помечтаем малко:

http://www.ferrariworld.com/events/ss16m/v...r/eng/index.htm

П.П. Вече се работи по дизайн за стикери. wink.gif
niki123bg
^ Тея господа ме загубиха като клиент - едно че имали само 499 бройки, ами и не виждам къде ще се побере куфара с бас китарата, а човек понякога бърза за репетиция и му трябва по-сериозен автомобил за да стигне на време smile.gif

пс. Тоя голф, колкото и да го гиздиш, ферари няма да стане tongue.gif

псс. Аз на моята бракма се чудя как да и увелича просвета, че преди два месеца спуках картер излизайки от пресечката до вкъщи. Имам един съсед с новата C класа/AMG версия - направо му съчувствам всеки път като го видя как пълзи по въпросната пресечка за да не удари колата отдолу.
circles
Колеги, на 6-ти Декември сме на връх Безбог в Пирин с едни колеги да празнуваме, така.. студентски... Някой от вас ходил ли е там, по това време на годината?
Споделете инфо ако имате smile.gif

Адаш, ти си по висок от Витарата в момента ,така че и сега става.. стига да не ексремен оф роуд-а, Бавареца копа здраво girl_witch.gif Пусни да чуем някой запис със ENGL-a, ще е яко да се изкефим на як саунд!

MDFk мерси,а най-силното в колата е че събира 4х12... metal.gif

Антонио, ти си маниак братле! Яко голфа на самолет и бой по чалгаджийските тикви във всякакъв смисъл wallbash.gif Айде, как върви дизайна на стикерите, пиши ако има нужда да търся човек smile.gif
vanboy
Сички говорят за суперколи..та и аз да покажа моята-представям ви стария ръбест "Пасат"как издухва едно "Клио"дет се представяше доста добре там.Издухах и една тунингована "Астричка",както и една "Лагуна",едно "Фордче"...и се спрях,щот щях да издухам всичките green_flying.gif
http://media.putfile.com/auto-gong
MDFk
Цитат(Mephistofel @ Nov 25 2008, 10:31 AM) *
^ А, ок - тогава ще си трая за спортният изпускателен колектор (headers) OBX Racing 4-2-1, който чакам другия месец... green_angel.gif

Иначе стикерите са яка идея, някой да седне да нахвърля дизайн?
П.П. Вече се работи по дизайн за стикери. wink.gif

За какво да си траеш? Ние нищо не сме прочели, това е продукт на въображението... green_flying.gif
Дай аз, дай аз! excl.gif Или по-скоро и аз да направя някой дриг вариант, и после да гласуваме по стар обичай.
Mephistofel
Муахахахаха,е,нееее!!! Вижте на какво се натъкнах:

http://www.youtube.com/watch?v=dQmHs2rPJ24

Реклама на Volkswagen с участието на Sepultura! green_angel.gif
Mephistofel
По-горе се дивяхме на оня дивак Ken Block, обаче сега искам да ви представя нещо нашенско и родно:

http://upload.streetfire.net/video/E30-TIRE-EATER_203455.htm

Този младеж ми беше съученик в средното и както се убеждавате - и него не го слуша много главата... green_angel.gif
circles
Кой е тоя виден диогерин бе Антонио??

Иначе как върви дизайна на лепенките? happy.gif
edgecrusher
Май не е точно тук мястото, но днес се сдобих с ей тая каручка: Peugeot 306 LX Estate. Нищо особено като технически данни, но поне има достатъчно място за гиъра ми smile.gif

Parni_Valjak
И след 300 години, само VW !!! girl_cray2.gif girl_witch.gif thumbs_up.gif yahoo.gif
Честита Коледа на на всички!
Babyface Bob
Колеги, заменям Ланчата си за VW Passat 2nd generation, комби smile.gif
Доплащам, ако се налага.
Това не е обява толкова, колкото питане, ако някой има информация да се свържат две заинтересовани страни! smile.gif

Няма да изброявам характеристиките на Дедрата, за да не стане наистина обява smile.gif Има я на снимки в темата. Ако имате нещо предвид, моля на ЛС! И Биролеене от мен в някой караоке бар с повечко Зи Зи Топ в плейлистата! wink.gif wink.gif

Весели празници!
vanboy
Цитат(Babyface Bob @ Dec 24 2008, 08:28 PM) *
Колеги, заменям Ланчата си за VW Passat 2nd generation, комби smile.gif
Доплащам, ако се налага.
Това не е обява толкова, колкото питане, ако някой има информация да се свържат две заинтересовани страни! smile.gif

Няма да изброявам характеристиките на Дедрата, за да не стане наистина обява smile.gif Има я на снимки в темата. Ако имате нещо предвид, моля на ЛС! И Биролеене от мен в някой караоке бар с повечко Зи Зи Топ в плейлистата! wink.gif wink.gif

Весели празници!

Разумно решение!
Mephistofel
Хм, Ачо, според мен си се объркал малко - май искаш VW Passat 3-то поколение, а не второ. Обаче това е нормално - у нас масово и грешно на B3 му се казва "пасат-двойка".

Виж този линк и ми каже дали съм прав:

http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.p...c8c8efe5ba4bf0f

Иначе успех, обаче се сънявам, че някой ще се навие конкретно на тази размяна, освен ако Ланчията ти не е супер читава, а швабата - грохнал гробник. Ама тогава се губи смисъла на бартера. По-добре се пробвай да я продадеш и да си вземеш после каквото ти трябва. wink.gif

Сашо, младежа ти е адаш, ама си мисля, че едва ли ще го помниш. wink.gif
MDFk
Тука никой не се е хвалил да има Пасат трафикант, до колкото си спомням, бих предположил че е най-идейно да си харесаш някой от мобиле.бг-то и да питаш за бартер. Иначе избора е идеален, предницата е неубиваема - даже и удари със знаци не и влияят biggrin.gif.
@edgecrusher - честито!306така вози чудно, а и има предостатъчно място за всичко, но добре че няма да я караш по БГ пътища, че ще се разлопа твърде бързо. Много безаварийни!

Весела Коледа!
edgecrusher
^ Мерси , колега!
Днес я пробвах за първи път на по-дълъг път (градско, а после магистрала) и се държи доста стабилно. Все пак и е доста запазена, на 50 000 мили, въпреки че е 10 годишна. Не ми трябва бляскав автомобил на този етап, а по-скоро евтин работяга. Така че, и аз се надявам да нямам проблеми с тая. Накоро "пенсионирах" преждевремено една дори по-нова Мазда заради мистериозна повреда.
vanboy
Пасат 2-вечния автомобил-това е моя кафяв лебед-товарил съм го с по тон дърва и какво ли не.Отново ви пускам това клипче,което го снимахме с фотоапарат. edgecrusher-честито и от мен-това Пежо е функционално и не е чак толкова капризно,но все пак си е френска кола-ще рече-нежничка. yes.gif
http://media.putfile.com/auto-gong
Parni_Valjak
Честита Коледа на ВСИЧКИ!
И най-вече на любителите на VW hooray.gif

VW Christmas Card

Mephistofel
Е, всички (или почти всички - аз спортна Tata или Talbot не съм виждал green_flying.gif ) автомобилни марки имат модели, достойни за уважение. Всички тук сме достатъчно зрели хора, за да се делим на марки и да си мерим малките пишоци. green_angel.gif

Весела Коледа на всички!

И за да не би Парният Валяк да ме разбере грешно - аз съм от тази секта:

Малко мърчандайзинг за вманиачените! green_angel.gif
Parni_Valjak
^Най-малко аз, като доста възрастен, мога да съм вманиачен (преди 40тина години бях харесал F 512 Berlineta Boxer, но сега и да ми подарят подобно, нямам желание да го карам - всичко с годините си). Затова честитката е за ВСИЧКИ. А иначе ми харесват рекламите на VW; И картичката е с идея!
circles
Падна снега и ето как се развъртяхме по Малобучиновите баири с едни френдове smile.gif

Видео: дрифт на снега smile.gif

VIVA VITARA tongue.gif
MDFk
@Антонио - специален поздрав с т'ва тежко мазно срПско Ода за Голфо green_flying.gif Както и за всички друго Голфомани и Волксвагенисти. cool.gif
Babyface Bob
Брех, отдавна не бях влизал тук smile.gif и какво движение girl_witch.gif
За Ланчата - бартера, продажбата,двойката, а всъщност тройката... Така де - ясно, аз само да пробвам дали някой ще даде оферта тук! Не знаех, че трето поколение е това, което имах предвид, но именно негов представител искам да придобия - въпрос на време е.

Чудя се - ако искам жена ми и децата ми да са на по-сигурно местенце, докато милата дама на сърцето ми шофира - дали една Витаричка като тая тук, наперенета! wink.gif smile.gif ще е удачен вариант?! За джипка е и...бюджетен вариант! smile.gif
circles
Babyface Bob, Витарата е страхотна джипка за парите си !
Драпа на места недостъпни за повечето леки коли и дори някой от по-новите т. нар. SUV-та, или както може да ги чуете някъде - паркетници tongue.gif

Здрава и непретенциозна кола е.

Недостатъци са:
Аеродинамичната форма, клоняща към квадрат..
Малкия багажник, като при положение че паднат задните една или две седалки - не е такъв пробем.. събира китарните посуди..
Търдо окачване - все пак е стар модел и вътре подрусва подобаващо smile.gif
Не е особено стабилна при високи скорости в завой и т.н. ситуаций... хубаво е човека който я кара да има опит и внимава.

На моята и готвя едни благинки от рода на по-високо окачване, смяна на броните, лебетка и т.н., с които ще стане истинско офф роуд дзверче rocker.gif

Виж тук: http://offroad-bulgaria.com има много информация за всички видове джипки и хората като цяло са отзивчиви и помагат!

Поздрави!
fLiSk
Абе една Лада Нива и... girl_witch.gif
CyberGene
Като стана дума за Нива, ето малко гавра с руските "коли" в един от последните епизоди на Top Gear: http://www.vbox7.com/play:602525d9
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.