Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Басисти и автомобили! :)
Българският форум за музиканти > Свободно време > Говорилня
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6
johniebgood
За спане-трудно,че сме петима,иначе има място за всичко останало.
Steff
Само да спомена последното количество багаж, събрало се в баба Тойка:

Yamaha Motif с хард кейс от Динакорд;
Hammond X5, стойка за него;
Leslie за хамонда;
Басово кубе Marshall DBX72410 - с 4х10';
Бас-колона 1х18' с лампов усилвател за нея;
Бас-кубе Randall 4х10' - т'ва на цигуларката;
Китарно кубе Musicman 2х10';
Барабани със следните размери: Каса 26'х24', томове 12',14', флор 18', снеър 14', голям сак с хардуер и сак с чинели;
3 броя монитори JBL Eon - 15' с хорна;
2 броя пултове Soundcraft по 12 канала;
5 броя куфарчета с кабели, микрофони и т.н. джаджи;
3 броя ранички с подобни;
1 бас с хард кейс, една китара и една цигулка;
5 броя стойки за микрофон, 2 броя столчета полу-несгъваеми;
5 броя музиканти.
.... мисля, че пропускам още няколко дребни работи.

При това натоварване оня ден взехме София-В. Търново за 3 часа.
Mephistofel
^ Хахаха,твоята Toyota явно е някакъв представител на пространствено изкривяване - ба'си какво тъпкане е паднало! green_angel.gif
CyberGene
Ми да актуализирам и аз малко информацията, фукничка така да се каже smile.gif Таз хубавата Хондичка, дето я фалих по-горе, отива при брадъра, а пък аз - с оглед на някои трудности в пренасянето на електронни пиана, пътници и други субекти - поръчах ей тази красавица:

Seat Leon II

В момента ми я произвеждат, ама ще дойде до 2-3 месеца, затова басистите с мощните БМВ-та да не се отпускат, защото на коне не падам - 1.8 TSI, 160 коня, турбо с директна ЕНДЖекция и други глезотии, така че колата пак си е леко спортна (нищо че е с 4 врати, задните са се опитали да го поскрият) и ще хвърчат скъсани бас-жици! tongue.gif

P.S. Да, да, базирана е на Голф 5, знам тая работа blush.gif
Mephistofel
^ Ахахахаха, дойде и ти значи в семейството на VAG и ще си имаш испански ГоУф!!! green_angel.gif Да ти е честита и със здраве да си я караш! smile.gif

P.P. Освен това си намерил кога да го споделиш - днес се навършват 74 години от излизането на първата бройка VW от завода ( на 4 март 1936г. )!
Steff
Цитат(Mephistofel @ Mar 3 2008, 09:02 PM) *
^ Хахаха,твоята Toyota явно е някакъв представител на пространствено изкривяване - ба'си какво тъпкане е паднало! green_angel.gif

На нея нищо и няма, ама явно аз съм представител на ментално изкривяване - като си кажа, че нещо трябва да стане, го правя, нищо, че може да противоречи на физичните закони smile.gif
CyberGene
Цитат(Mephistofel @ Mar 4 2008, 07:06 AM) *
^ Ахахахаха, дойде и ти значи в семейството на VAG и ще си имаш испански ГоУф!!! green_angel.gif Да ти е честита и със здраве да си я караш! smile.gif

P.P. Освен това си намерил кога да го споделиш - днес се навършват 74 години от излизането на първата бройка VW от завода ( на 4 март 1936г. )!

Това не го знаех! surprise.gif Някои неща не са случайни smile.gif Доколкото знам производството на първите Фолксвагени започва със заповед на Хитлер biggrin.gif
niki123bg
^ Честито - със здраве да му пържиш гумите smile.gif

Само едно не ми става ясно, в тея триста и малко литра багажник, как ще влезе Роланд-а smile.gif

Не знам дали си забелязал, но и да не си забелязал, вече е късно - в момента върви една лека прИмоция на Honda Accord - около 39 000 лв за 2.0 бензин с ръчни скорости, двузонални климатроници и прочие. Предполагам, че скоро ще приключи като дойде новият Accord.
CyberGene
Знам за Акорда и много му се точех, обаче има няколко неща, дето ме спряха - исках да си купя чисто нова кола с всички възможни екстри, в които влиза CD-то да чете MP3-ки, да има USB вход за флашки и естествено да има всички възможни ел.системи за сигурност - ESP, тракшън контрол, сензори за налягане в гумите, парктроник; също така 6-скоростна кутия, лети джанти и квото друго се сетиш. Този Акорд за съжаление няма нито едно от тези sad.gif А Сеата с всички тези глезотии ми излезе малко по-евтино. Да не говорим, че както разбрах след обикалянето ми по различните вносители, крайната цена винаги се оформя след добавяне на някои "малки" детайли, които ги няма в ценовите листи, като например задължителните аларма и металик, което автоматично ти слага едно 1200-1500 лева отгоре, при което Акорда щеше да стане дори още повече... Бе няма кво да го мисля, изчетох достатъчно много за този Леон, освен това двигателят му е последно поколение - турбо и директен инжекцион, разработен е от Ауди и двулитровата му версия е двигател на годината за последните три години. И естествено дизайна smile.gif Аз все пак идвам от две спортни купета и визията малко или много е важна за мен, а Леон е проектиран от Валтер де'Силва - дизайнерът на всички нови Аудита (A4, A5, A6, TT, Q7, R8 и т.н.), скритите задни дръжки ме грабнаха, изобщо като външен вид нямам забележки smile.gif

П.П. За Роланда - значи колата е хечбек и задните седалки са сгъваеми 1/3 към 2/3, специално проверих за това, като го пробвах - пианото се вкарва отзад през хеча и през сгънатата 1/3, като заема по този начин само едно място, остават още 3 места + шофьора smile.gif Това за мен е перфектен компромис, все пак не исках да си купувам камион само заради едното пиано. Трябва да видиш какви еквилибристики правех, за да вмъкна Роланда в Прелюда...
niki123bg
Въобще не подлагам на съмнение правилността на избора на Леон-а - изборът е винаги базиран на лични нужди/желания, просто знам че си Хонда фен и се учудих smile.gif Мен лично Леона ме кефи дори и в предишната си версия, а с това скромно турбинирано двигателче предполагам, ще има известна тръпка wink.gif

Аз до скоро залитах на японски автомобили, но нещо се разочаровах - най-популярните в БГ японки (Тойота) май имат доста малко общо с емблематичното качество и така като чета по форумите, явно английската/турска сглобка е сериозна предпоставка за ниско качество, останалите японски автомобили са минали покрай японското - половината от Нисаните са двигатели от Рено и съответните френски болежки, Мазда почти е японска, само дето най-популярната 6-ца е в същност Форд Мондео с различна визия, малко пресилено разбира се, но в общи линии е така - ползват обща платформа. Повечето японски автомобили са спартански обзаведени, возят твърдо и ако съвсем случайно са наистина произведени в Япония струват майка си и баща си заради митата. Разбира се, това е силно поляризирано мнение, нещата надали са толкова лоши smile.gif

Специално Акорда го бяха оплюли доста сериозно в един сравнително скорошен брой на Ауто билд, най-вече заради ниският комфорт на возене, а това все пак не е спортен автомобил. Все се каня да отида да направя един тест драйв и все не ми остава време. Новата версия, която би трябвало да се появи до няколко месеца предизвиква смесени чувства в моя милост - изглежда ми странно и доста сериозно ми бие на корейски автомобил като визия, въпреки това с едно 2.4л двигателче може и да и преглътна външният вид ако вози прилично - т.е. като нормален седан.
synchu
^Мазда 6 само шасито е общо.
Мотора и дизайна са съвсем японска работа. От моя дизеляк са изкарали 143 коня & 360 Nm (последното число ти позволява на 4-та като натиснеш газта да усещаш лепване за седалката - изглежда и се усеща много интересно на пътя wink.gif особено по баирите, когато популярни немски марки се опитват да се наберат демонстрирайки коне). Няма усещане за "турбо" дупка. Возията и волана са малко твърди, но това е в съответствие с идеята за по-спортен автомобил. Но понеже съм голям фен на Мазда 6, честно казано не знам дали съм референция wink.gif Но е страхотна кола и честно казано като усещане, комфорт и поведение на пътя няма нищо общо с Мондео (разполагаме с доста такива наоколо и съм карал всички модификации почти, вкл. и "новото" ).
CyberGene
niki123bg, споделям напълно мнението ти за сегашните японски коли, а трябва да се има предвид, че иначе съм голям фен на японските коли по принцип. Например Тойотите с техните турски и английски сглобки са големи боклуци - не само го чета, ами и съм имал възможността да се повозя на такива. Цените им са височки и са базирани само на общоприетото мнение за здравината им, но това са отминали времена... Хондите са ми нещо много скъпи за това, което предлагат. Мазда не са лоши и са чисто японски коли, но нямаха модел, който да пасва на изискванията ми - Мазда 3 е или 105 коня, или 150 коня, като последната е с базова цена от 45 000 лева. Мазда 6 ми е големичка, иначе в бъдеще бих си взел, особено пък новата е много стилна, а и добри неща се пишат. Мицубиши ги отписвам, не са сериозна японска марка, Нисан ми грознеят и освен това са вече наполовина френски. Субару ще бъде в някой друг живот, когато мога да дам достатъчно много пари за да се глезя с истинска спортна кола, Сузуки май само за евтини джипове стават. И така, след много обикаляне и четене, накрая разбрах, че новите японски коли са прекалено безлични или скъпи, всичко е промито от големите компании, споделянето на платформи, желанието за бързо разработване на уж нови коли. Истинските японски коли са тези като бившата ми Mazda MX-3 и сегашната ми Хонда Прелюд, за които едно лошо нещо не мога да кажа, но това време е отминало явно. И затова реших да дам шанс на европейското smile.gif Изчел съм два пъти целия интернет за Seat Leon и по всичко изглежда, че от платформата на Голф 5 това е колата с най-добър показател "Value for Money". Пък и някак си по-индивидуална е така, не е съвсем продавана, има малко по-спортен имидж smile.gif Дано да излезе всичко наред.
synchu
Само една добавка, за която се сетих - че Мазда 6 кисна не знам колко време като Но.1 по надеждност в AutoBild... И след 100 000 км тест нито един дефект разбийш ли, пред цяла банда популярни немски марки с М, Б и В wink.gif Машината е култова, макар точно новата генерация да не ме кефи wink.gif
Нищо - ще чакаме 8-цата wink.gif
CyberGene
Към Мазда имам голям сантимент и нищо лошо не мога да кажа smile.gif Не се съмнявам, че 6-цата ти е прекрасна кола. Даже се чудя защо не съм те виждал на сбирките на форума на Мазда, защото аз там си ходя и сега с Хондата, а ще ходя даже и с Леона за всеобщ ужас smile.gif
synchu
Ами защото никога не съм ходил и честно казано не виждам и кога и ще успея. Аз на музикант.орг едва успявам на трите месеца веднъж да се организирам - к'во да праиш - не се оправдавам, просто лошо управление на времето разби'йш лиsmile.gif

НЕДЕЙ ТАКА СЪС СЕАТА - има хора със слаби сърца и нерви, ще докараш инфаркт на някой... hysterical.gif
Леона е файн, въпреки че Сеат ме загубиха за клиент преди години когато си купувах някоя от предходните коли, забравих коя беше и се въртях 20 минути в магазина без никой да ми обърне внимание, за разлика от 5-6-те други магазина на различни марки където те подхващат от вратата.
Последният път в Мазда на 10-тата минута ми бяха записали час за тестдрайв в удобно за мен време, като имаше опция да се случи и в извън работно за тях време, на който искам модел и още един куп неща вървяха в плюс де - въобще доволен сървис.
В Сеат разбира се нещата може да са се променили коренно засега smile.gif
niki123bg
Важното е, човек да се чувства доволен от покупката. Така или иначе механиката и електрониката колкото и да са добре направени, далеч не са вечни и безгрижни. На последното автомобилно изложение във Варна бях на път да си купя една Мазда 6 - имаше зверска отстъпка, а и хорицата от Мазда бяха сравнително любезни, но нещо не успях да се убедя, че искам точно тази кола. За сега за Мазда съм чувал само едно оплакване - че си похапват доста повече бензин отколкото твърди производителя (това от една БГ фирма, която основно се е оборудвала с Мазда 3 & 6 автомобили), но това като цяло е вярно май за всички нови автомобили - Ауто билд наскоро правиха класация за това кой производител лъже най-много за разхода на двигателя smile.gif

Колкото до японските автомобили, забравих да "похваля" още две марки. Наскоро се заинтересувах от Mitsibuishi Lancer - много добра цена, визията страшно ме кефи (особено предницата), но този дизелов двигател от VW някак си не ми се връзва с японска кола, а бензиновите двигатели (1.5 и 1.8) ми се виждат доста малки. Разбира се EVO е друга баница, но нея нама да я коментираме. Другият ми "фаворит" (отново в кавички) е Suzuki - наскоро наех за два дни едно Suzuki Grand Vitara и направих едни 600 км с него - добре изглежда като за SUV, сравнително компактно животно, но като цяло доста мудна и тромава (2.0л 140 кс.), а сервизната книжка приличаше на роман - като се почне от поправки по скоростната кутия на 20 000 км и се мине през какви ли не други интервенции.
killer
Опели нещо много не видях (имаше 1-2 но без снимки) ... та нека да отсрамим сектата!!! green_angel.gif

wink.gif Марио cool.gif
Mephistofel
^ Евала, добро е Орлето! wink.gif
CyberGene
^^ Калибрирана Калибра! wink.gif
niki123bg
^^^ Радва smile.gif Само като бивш собственик на Орел се чудя къде си скрил ръждата wink.gif
vhcs
Аз пък скромно минах на X5 3.0d - мания машина, друго няма какво да кажа.
niki123bg
^ Честито smile.gif
CyberGene
^^ Сериозна машина, няма какво да се каже наистина.
Mephistofel
^^^ +1 !!! wink.gif
killer
ммммдддааа Х5 ... страхотна кола, пък и със страхотен двигател, честито много безаварийни ти желая!!!
Благодаря за добрите думи за орлето, а отностно ръждата преди няколко години я взех след пребоядисване (предполагам също и кърпене ... все пак е опел green_angel.gif ... знаеме си стоката) и да чукна на дърво до момента не е мръднала ... но има време!!! ... всяка кола рано или късно става опел hysterical.gif

wink.gif Марио cool.gif
Mephistofel
^ Нали знаеш,че "Опел" е екологичен автомобил - караш го има-няма 10-15 години и изчезва... green_angel.gif
MDFk
@vhcs - ай честита да ти е! Да ти е безаварийна употребата на х5-така, а ако ти писне - ние сме насреща. cheers.gif

@killer - Ааааа, кога ги взе тез джанета, лачени са! Отиват й, махат някоя годинка. wink.gif

@CyberGene - перфектен избор, няма да останеш разочарован(според немските издания, а аз и имам огромно доверие)

И накрая - аз от известно време се прехвърлих от татьовия Пасатор на "Голфа за начинаещи" - Поло 5 вр. '96та, 1,6 8v 75 коня. Не е някакъв самолет - 12,2сек от 0-100(на теория biggrin.gif ), но поради габаритите имам чувството че се движа доста по-бързо. green_flying.gif Рано е да се каже категорично че е камък, но като изключим няколко дребни дефекта(като розовата топка за скорости, но я разкарах адски бързо - това да и беше кусура, прежалих се) и др. дреболии нямам оплаквания....

пс. и не ми трябва 6см по-ниско окачване, ще взема да се заклещя на бронята на някоя х5-тица green_flying.gif
CyberGene
Цитат(MDFk @ Mar 5 2008, 10:01 PM) *
пс. и не ми трябва 6см по-ниско окачване, ще взема да се заклещя на бронята на някоя х5-тица green_flying.gif

hysterical.gif Хахахаха
MDFk
Като видях мненията за функционалността според нуждите...Забравих да добавя, че в Половера има достатътчно място за баса....на задната седалка. thumbs_up.gif За да го натъпча в багажника, трябва да поогъна едната кора - отвора е малко тесен. Иначе става. В общи линии имам "жабка"(ниша, за портфейл или телефон, но не и 2те едновременно) с размер на пепелник(заради 2рия еърбег) и багажник с размер на жабка.

@CyberGene - правил си тестдрайв на Леона? Истина ли е това, че задари ъгъла на стъклото има отражение на таблото върху него (това го четох в немски Ауто мотор унд Шпорт преди 2 години)?
CyberGene
Честно казано не съм правил тест-драйв. Това май хич не е хубаво, но нямаше как. Причината е, че имаха само FR версията, която е 200 коня и със спортно окачване и нямаше да ми даде реална представа. Иначе изчетох всичко за този модел и имам достатъчно доверие на автомобилните издания, които следя, така че не вярвам да има изненади. Дано де smile.gif А това за отражението ефект или дефект е? Не бях чувал за това...
B.B.King
Май само митото и цената те спират от Хондата.Знаеш в Щатите че винаги е на 1 или 2 място ама там цените са други.Аз като бивш собственик на Толедо и настоящ на Акорд не бих направил обратната смяна ,но както казваш за нов автомобил със съответните екстри и разликата в цените сигурно бих се замислил.Иначе Сеата със екстри е колкото VW -гол като пушка май.Успех! thumbs_up.gif
Mephistofel
А мен пък нещо ме удари сачмата за пореден път и от днес моята тараляска е с малко софтуерен тунинг... Иначе казано - чипосах я!!! green_angel.gif
CyberGene
От по-големия клас стават както Акорд, така и Мазда 6 и сигурно бих си взел една от двете без колебание. Но засега ми се искаше нормален хечбек, а точно там на японците им куцат офертите.
CyberGene
Цитат(Mephistofel @ Mar 7 2008, 06:43 PM) *
А мен пък нещо ме удари сачмата за пореден път и от днес моята тараляска е с малко софтуерен тунинг... Иначе казано - чипосах я!!! green_angel.gif

Разкажи повече де, какво точно направи? smile.gif
Mephistofel
^ Бях си поръчал преди седмица-две модифициран чип от Германия (то всъщност модифициран е само софтуера, записан върху него,де - чипчето е просто носител) и вчера го монтирах. Подменя се съответното чипче на ЕКУ-то на колата с новото. Засега нямах възможности да тествам, имах само градско каране, а противно на общоприетото мнение за голфаджиите ( green_angel.gif ), не се правя на съзтезател в градски условия. Колата е по-пъргава, това се усеща засега. Бях разучил условията у нас за такива манипулации, но цените им са безбожни - в Digital Tunning за моя коптор искаха 622 лв за същата операция?! Доста неща изчетох и с доста хора говорих, преди да се реша да го направя. Хайде, на някоя форумна сбирка ще коментираме по-подробно, живот и здраве! wink.gif
MDFk
^Честито да ти е чипчето! Ползвай го обаче като скрит коз в ръкава, че с престараване ще вземе да ти умори мотора. Чел съм интересни статии за такъв тунинг, и в общи линии навсякъде препоръчват и подмяна на части в самия мотор, за да издържат на натоварването. Зле сложен може да ти изяде до 1/3та от пробега wallbash.gif

А на някоя форумна ще видим кой е с най-енергичен старт, че иначе аз ще съм онзи който пуска носната кърпа и въздиша по победителя. biggrin.gif

@CyberGene - води се дефект - от ръба на таблото напред се получава отражение и очите се шашкат - а е и точно на нивото им. Влошава се видимостта накратко.
Най-точно казано е превес на дизайнера над инженера над дъската за чертане. Чувал съм, че има стъкла с понижено отражение(не знам дали ги слагат VAG), а също и някакви фолиа, но това може би са слухове, не съм чел реклами и т.н. за тях.
ОБАЧЕ има един интересен момент - може би е до човека. Принципно и аз го имам този проблем, но нерядко сменям позицията на седалката и на облегалката(чакане между лекции в ТУ, по 3 часа дупка дявол ги взел) и в една определена позиция отражения няма никакви. Според мен зависи от ръст, както и от 2те горни неща.
При мен позицията е леко назад; за мерило....доста изпънат ляв крак (ок. 95% да речем, а съм 1,74 висок), и ъгъл на седалката около 70-75 градуса, или доста близък до перпендикулярен ъгъл - за да си виждам предницата до колкото мога. Така всичко ми е наред.
Дано и на теб и на други е полезна тази "формула", която е доста близка до тази за правилна позиция зад волана, която набиват кадърните инструктори. thumbup.gif

едит:немския AMS твърдят че возията била минимално по-твърда от Голф 5, ергономията и качеството на изработката пословична...карането е по-добро от на 5така....но това вероятно вече го знаеш.
Mephistofel
Цитат(MDFk @ Mar 8 2008, 04:00 PM) *
^Честито да ти е чипчето! Ползвай го обаче като скрит коз в ръкава, че с престараване ще вземе да ти умори мотора. Чел съм интересни статии за такъв тунинг, и в общи линии навсякъде препоръчват и подмяна на части в самия мотор, за да издържат на натоварването. Зле сложен може да ти изяде до 1/3та от пробега wallbash.gif

Не е точно така. По принцип е вярно,но ако си чипосал двигател с принудително пълнене (с турбина или компресор). Там при некадърно изпълнение рисковете са претоварен съединител, прецакана турбина,прегряване на мотора,деформирани бутала и прочие "хубавини". При мен става въпрос за съвсем малко "побутване" - принципно резултата при атмосферни двигатели е около 7-12% от мощността,и в зависимост колко ресурс има даденият мотор. wink.gif

При чипосан турбомотор може да се стигне дори и до 30-35% увеличение на мощността и въртящият момент в единични случаи,и то само със софтуерна намеса и тогава вече ще е необходимо подмяна на елементи,които да издържат на увеличеното натоварване.
tupoto kopele
offtopic-001.gif

Търся си чип за увеличаване на багажното пространство...приемам оферти на minesbigger@boot.com
Mephistofel
^ Сори, Коко, но предлагаме само такива против ръжда - а за теб и с комплект резервни вежди!!! green_angel.gif
tupoto kopele
hysterical.gif hysterical.gif hysterical.gif хахаха признавам...затапи ме icon_shithappens.gif
vhcs
нека изровя една стара тема с една фенска новина за всички VW фенове

четете и се кефете
http://news.automedia.bg/read/2278.html
rudibass
тука и аз да се отбележа ..имам я от известно време....нищо особено като двигател ама пълни километража rockon.gif

SUBARU IMPREZA
Mephistofel
^ Километража, щото е до 140, нали? green_angel.gif
Аре, като се почна - ей я и моята тараляска:

Почвайте сега да ме храните какъв съм голфаджия! green_angel.gif

За съжаление, снимката е правена след като ми бомбиха гъзарските фарове. sad.gif
kmfb
Ей я мойта убавата в обичайното й състояние:

Нищо кой-знае кво, ама си дърпа и си ми харесва.

Ей тука и едно яко гифче, мернах го вчера.

Mephistofel, нищо лично, аз също карам на барабаниста голф-а по някой път.
CyberGene
Еми щом ще се гъзареем, ето го и моя "голф", преди да му сложат регистрационните номера (вече е на почти три месеца и над 8000км):

Mephistofel
^ Хехе, извади го най-накрая иберийското голфче! smile.gif

@kmfb, няма проблеми. wink.gif
chobbi
Aми, и аз моята"скания"(Saab 9000 cse,turbo),на скоро я тунинговах.При Saab няма нужда да се "чипосва",а само сменяш компютъра(ЕКУ) и няколко "дреболийки".Сега съм с ЕКУ Nordic stage-1-320nm въртящ момент и 220кс. yes.gif ,регулируеми амортисьори KONI,спортен филтър K&N,би платинени свещи NGK,интеркулер,нова турбина Garrett T25 и изпускателна система с 3" тръби.Въпреки,че е автоматик усещането е доста приятно ,когато настъпиш газта biggrin.gif .
Mephistofel
^ Ти си лош, лош!!! Мама каза вече да не си играя с теб!!! girl_cray2.gif

Може ли кръгче? green_angel.gif
chobbi
Цитат(Mephistofel @ Sep 25 2008, 05:27 PM) *
^ Ти си лош, лош!!! Мама каза вече да не си играя с теб!!! girl_cray2.gif

Може ли кръгче? green_angel.gif

Ама разбира се!Когато пожелаеш.
Dylan_101
Аз пък се кефя на един от тия дето влизат в сервиз само за смяна на консумативи.
Е, моят наскоро беше и за нови фарове, капак, броня, радиатор и др., ама така е, като като се разсейвам по магистралите в час пик...
Ето го сега, като нов е. Снимките не са особено успешни де, реално е доста по-лъскав..

Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.