Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Вярно ли е .... за Цепелин
Българският форум за музиканти > Свободно време > Говорилня
zanev 70
Здравейте на всички . Чух днес че се появил проблем с Лед Цепелин - големите им хитове били на други групи или нещо подобно и сега излизало на яве голям скандал и т.н. даже им махнали звездата от от алеята на славата в САЩ - не помня в кой град беше . Та мисълта ми е вярно ли е това или не ... щото Цепелин са ми една от най любимите групи и ако се окаже това вярно ... мале мале ... много хора включително и аз ще си останем без детство ... което е меко казано адски гадно . Моля ако някой има инфо да сподели плийз . Цеко blink.gif
zanev 70
Проверих в сайтовете на CNN и Euronews - нищо ... дано се окаже фишек . Цеко metal.gif
...taka li e? - a taka.
И е вярно, и не е вярно!
В смисъл, че интерпретират доста фолк стандарти и не-малко блусове, чиито автори са известни или не.

Например, от първия албум, единствената песен, за която съм сигурен, че е тяхна е Communication Breakdown. Good Times, Bad Times и Your Time Is Gonna Come май пак са техни или поне не съм търсил на кой са!
Babe I'm Gonna Leave You е фолк-стандарт, направен май от Нина Симоне по-известен.
Dazed and Confused е на Jake Holmes.
Black Mountain Side е пак не-тяхна, даже май е имало някакви проблеми относно това. Оригиналната песен е Blackwaterside и е пак някаква народна, но въпреки това...
I can't Quit you babe - ми не знам, ама не ми звучи като тяхна.
How Many More Times събира два известни блуса - The Hunter от Albert King и How Many More Years от Howlin' Wolf.

... и т.н., и т.н. - няма никакво значение - Стълбата със сигурност си е тяхна, а и на чуждите парчета правят такива интерпретации, че просто няма значение на кой са!
Споко, няма скандал!
ivp
Анатема за злите езици curssing.gif
Не се е родил още онзи, който ще трие дирите на ВЕЛИКИТЕ от музикалната история!
Всичко е пунта мара thumbdown.gif
Колкото до заемките, фразите, клишетата - нема начин - всеки е взел от дедо БЛУС и от бащиците из Делтата guitar2.gif
Без тех - ни жица днес, ни жазец, ни нищо.
avaavaava
Цитат(ivp @ Apr 6 2007, 11:50 AM) *
Анатема за злите езици curssing.gif
Не се е родил още онзи, който ще трие дирите на ВЕЛИКИТЕ от музикалната история!
Всичко е пунта мара thumbdown.gif
Колкото до заемките, фразите, клишетата - нема начин - всеки е взел от дедо БЛУС и от бащиците из Делтата guitar2.gif
Без тех - ни жица днес, ни жазец, ни нищо.

Прав е колегата @ivp всеки взема по нещо .Кой беше казал:".. това което си слушал това и свириш"(много общо ,условно и вариращо в диапазони казано) ...но си е факт..
Ами за Елвис какво да се каже?.. то човека май няма нито една негова песен(не съм сигурен, но това сподели с мен наскоро басиста )..
Музиката като цяло доста се е поизразходила вече..
AXE
Първи април не мина ли rolleyes.gif
ho6imin
Вярно е,Кашмир е на Пуф Паф Деди,а Стълбата е на Фар Корпорейшън! hysterical.gif
Hillbilly
^ hysterical.gif
zanev 70
Само да уточня че получих инфо от един пич който имал роднина в Щатите който му, казал че това било гореща новина там което естествено ме втрещи и затова пуснах тази тема - не е първоаприлска или нещо подобно .... Цеко metal.gif
ho6imin
Занев,по никакъв начин не съм искал да се бъзикам.Още повече,че ти си един от най уважаваните от мен съфорумници-първо,че сме почти набори,второ-за Star Wars,трето-за руския,четвърто-за Цепелин и т.н.Първото,което ми дойде наум беше,че някой закъсал журналист е решил да принизи Цепелин до нивото на Мили Ванили,та затова...Наздраве,и не обръщай внимание на такива червеи! icon_pidu.gif
zanev 70
ho6imin , приятелю не съм си и помислил да се муся на някого за реакция или нещо подобно .... едно от нещата които винаги съм смятал че са на завидно ниво във форума е взаимното уважение и зачитане които хората тук питаят един към друг дори и в случай на разминаване в мненията , вкусовете и неща от този род .... хората са различни и за щастие това не пречи да общуват на воля . Цеко thumbup.gif
Km7
Айнщайн има една мисъл: "Тайната към креативността е да знаеш как да криеш източниците си".
...taka li e? - a taka.
Първите три албума крали, крали, ма хората разбрали! Та Пейдж започнал после да си общува с разни духове, демони и т.н. - никой не знае до къде е стигнал, знае се само, че те са му носили партитурите на новите парчета!
Който не вярва, да ги пита (помощниците на китаристчето де)!
ivp
^ Ти като да си бил продуцент по онова време, или пряко засегнат от "кражбата" творец blink.gif
А, малко респект де!
...taka li e? - a taka.
^ Първият ти пост по темата беше толкова адекватен, сега какво ти стана, как реши, че нямам "респект" към тях?

Цепелин са първата група, на която събрах цялата дискография, например...
От всеки един от тях съм научил големи неща и т.н....
От тях заедно, също съм научил страхотни красоти!
Просто нямаше нужда!
Ако беше малко по-ориентиран, щеше да разбереш какво казвам, а не да се сърдиш като малко дете!

Надявам се, този ми пост, заедно с предния твой да отидат в кошчето (аз и за това го написах).

П.П.:
Ако продължаваш да не ме разбираш, намери си статията "История на Блек метъла" (или нещо такова) от Дени Петрунова, в която е отделено и място за Блуса, че и за Цепелин!
ivp
Младежо- нищо лично! Явно и ти не ме разбра wink.gif
Колкото до дискографията - съвпадение има между нас, тъй като и за мен творчеството на Цепелин беше първото, което съвсем целенасочено събрах! Само че малко по-рано от теб се е случило, тъй като си мисля, че младееш в сравнение с мен smile.gif
Колкото до книжките за ГРУПАТА - повярвай ми, изчел съм де що има, на всички разбираеми за мен езици. И продължавам да чета - чисто информативно /виж П.П/. Наистина, Блусът като цяло и музиката на Цепелин, като силно застъпваща го, са ми слабост. И обикновено, пишейки по подобни теми, стилът ми е малко по-емоционален. Но както казах - нищо лично smile.gif

П.П
Вярвам на ушите си повече, отколкото на написаното "за" или "против" дадена банда! Та изказването ми беше от тази позиция продиктувано!
Наздраве, за великите банди cheers.gif
RockoBG
Цитат
Ами за Елвис какво да се каже?.. то човека май няма нито една негова песен(не съм сигурен, но това сподели с мен наскоро басиста )..

ФАКТ!
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.