Jump to content
Българският форум за музиканти

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04/12/2020 in all areas

 1. 1 point
  Сега покрай седенето по къщите на приятел му хрумна идея да дигитализираме някоя и друга плоча. Понеже нямам RIAA преамп, идеята ми е да запиша грамофона през микрофонните входове на 4i4. Разбира се после ще "прекарам" записа през софтуерна RIAA корекция и съответните филтри за изчистване. Някой правил ли е подобна гимнастика и изобщо струва ли си да се захващам?
 2. 1 point
  Към днешна дата, ми се ще, ако е възможно да стартирам, пак трибют на Айрън Мейдън... Реализирането на който, най-вече, ще зависи от намирането на певец... Идеята е да се съберем, за да си свирим любими песни на любимата група. Естествено, след карантината ( аз примерно си мисля, да използвам това време, да си припомня част от песните). Пораснали сме, няма кой знае, какво да се случи. Като направим първо 10 , после 20 песни, може да излизаме от време на време да ги свирим и пред публика, т.е. да свирим за собствен кеф и на малкото публика, която се събира, без да очакваме нещо, кой знае какво. Гледам предният пост от преди 2 години. 1. Авторски на английски, що да не пробваме .... ако певеца има хубави текстове на английски и произношение. 2. Трибют на Мейдън - приоритет ( или нещо друго, което кефи и е подходящо за гласа - евентуално някакъв друг трибют, сериозно под въпрос, но може да се обсъди) 3. Групата ми Уран242 , остана без певец, но не се разпадна...най-вероятно продължаваме така, имам идея да каня двама трима певци, това не е лош вариант, инструментална група с гост певци...или постоянен, ако се намери, подходящ, като глас и визия (държа и на двете). Имаме въпрос за решаване, свързан с бас китарата. Имаме басист, който се справя за репетиции и клубни свирни. Засега се очертава, аз да свиря бас партиите на последващи записи, ако още някой басист иска да се включи, с идеята да поеме записи и по-отговорни участия, групата може да продължи с двама басисти. Един приятел Ники, с който съм говорил за това, изгубих си телефона , а с това и неговият номер. Ако чете, и иска да се включи вкл и в Мейдън трибюта, да се обади. С него може да си менкаме китара и бас, и двамата свирим и на двете. Преди няколко дни се появи запис на предишна формация на Уран242, с която правихме трибют на АМ 2007-ма, в същност той ме кара да си подновя обявата.... Специални поздрави за тогавашните музиканти от Уран - Лъчо (вокал), Ники( китара), Александър - Сашо ( барабани) и съфорумника басист, който се включи само за трибюта.
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.