Jump to content
Българският форум за музиканти

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/30/2018 in all areas

 1. 3 points
  Това не е вярно, грешиш. Ако в тоналност до минор трябва да изпишеш да кажем акорда до мажор с повишена квинта, ще го запишеш така: C - (бекар)E - #G Точно затова се ползват и двойните бемоли/диези. Пак в същата тоналност, ако трябва да изпишеш акорда ре-бемол мажорен септакорд с понижена квинта, ше е така: bD - F - bbA - bC (забележи, че нямаме си-бекар, а се ползва правилната голяма септима до-бемол, спрямо основния тон ре-бемол).
 2. 2 points
  Въпросът не е пълен и затова отговорите включват само хармонични, а не мелодични “казуси”. При мелодията - ако се движи възходящо, ползва се диез, низходящо - бемол. Sent from my iPad using Tapatalk
 3. 2 points
  От теоретически съображения е строго задължително да се знае кога какъв знак да се сложи. Затова трябва да се научат квартов и квинтов кръг по който се образуват тоналностите. Например в тоналност до минор има ла бемол и е забранено да се ползва сол диез макар че звучат с една и съща височина. Но в тоналност ми мажор има сол диез и там е забранено да се сложи ла бемол. Този въпрос ме накара да се замисля кога се налага да се слага двоен диез или двоен бемол.
 4. 1 point
  ...или най-добре с пример на конкретната мелодична линия.
 5. 1 point
  Отговорът на въпроса ти се съдържа в самия въпрос Щом имаш алтерована степен на акорда, пишеш знак по съответната степен. Например: C - E - bG - bB (до мажорен септакорд с понижена квинта) C - E - (G) - bB - bD - #F (до мажорен септакорд с понижена нона и повишена ундецима)
 6. 1 point
  Понеже ми дойде времето и дядката Коледа се оказа благослконен, да продължа темата :) на фуса бях инсталирала такава гумичка sound off на Evans. Ами.. то много дрънчи и кънти, ужас! и усещането е убийствено гадно :) Та решението Zildjian L80 Low Volume 468 Box Set.. - поръчах си го за Коледа от thomann. Пристигна преди 2 дни и не мога да му се нарадвам. Звукът е страхотен,точно като на клипчетата с ревюта в тубата; вършат работата, за която са предназаначени, няма тракане, няма пластмаси и гуми; Заедно с кожите silent stroke се получи доста приличен сет за упражнения и за учене. .. и съседите са ... да не казвам доволни, но вече спокойни ;) Хубави празници от мен :)
 7. 1 point
  Банда търси басист/ка за прогресив и хард рок. Не са необходими супер умения. Адриан 0887 200 450
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.