Темата стана много техническа, аз ще я разведря с другата страна на нещата - кафето
Понаучих се да правя много хубаво кафе от Ла Павони-то си. Със сигурност е най-хубавото кафе, което съм си правил вкъщи Едно голямо предимство на ръчната мелачка е възможността да редувам различни видове кафета, което и направих, в момента редува Еспресо Виваче и Домани Бленд. Интересното е, че преди предпочитах вивачето на старата си машина. Не знам сега точно от какво зависи, може би е свързано и с това, че започнах да правя по-къси кафета, но мисля, че определено предпочитам Домани Бленд, макар че и двете кафета са страхотни. Вивачето е много плътно, горчиво, тъмно, но му липсва аромат някак си, липсва му блясък, не знам как да го обясня Просто е много класическо кафе. Докато Домани Бленд има някакъв интересен дървесен привкус и лека киселинност, която на старата ми машина беше по-силна и подчертана и заради което не го харесвах толкова, но в момента е много добре овладяна и го прави много добре балансирано.