Jump to content
Българският форум за музиканти

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 02/08/2021 in all areas

 1. 9 points
  Най-после се сдобих с легендарният Attack Decay!!! Една Айфонна видео демонстрация на този ефект с моя композиция "Есенна импресия," композирана за флейта и класическа китара, но тук замествам флейтата с китара. https://www.youtube.com/watch?v=mbjhc_7hr9o
 2. 5 points
  Глейте кво си намерих от случайна обява по случай рождения ден на Клиф! Cimar - японско нектру от lawsuit ерата, произведено в Хошин Гаки. Всичко оригиналдъ, с яки батъл скарс и много винтидж, даже имаше капаче на бридж адаптера! Откъм звук сцепва! Като го постегна, пак ще се похваля :))))
 3. 5 points
 4. 4 points
  А бе, знаете ли кога ще е мачът на Пулев със Серина Уилямс?
 5. 4 points
  много сложно с тея компютри и софтуеър, как ви се занимава...
 6. 3 points
  Хммм...не съм изгледал още горния клип, но на линка над него цъкнах - там има една компютърна графика, дето досущ прилича на правенето на моите помещения преди 20 години. Същата концепция - повдигане на пода със скара, листове в празните пространства, с разликата, че при мен ватата е поне двойно повече по обем от оня CAW (заради съседа отдолу), стените са по същия начин, отгоре нямам съседи, но пак го изолирах с цел най-вече елиминиране на шумове отвън-навътре, дебели стъкла под ъгъл едно спрямо друго, акустични панели (повече в студиото, по-малко в контрол рума) и т.н., и т.н. Явно съм уцелил без да искам правилния път, понеже тогава не вдявах много от акустика, неудобството е само, че се скъсяват помещенията от всички страни...и си е играчка де, особено ако трябва и да режеш стената за прозореца между помещенията. Въпреки това ми се струва, че задачата на TONY не е чак толкова сложна и скъпа, леко кофти е съотношението на размерите на помещението му (4.5х2м) - малко като цяло и най-вече това, че е тясно и дълго, но не мисля, че ще се бори в него да вземе Грами, така че като му сложи панели тук-там и го напълни с мебели и апаратура, все ще го докара до що годе нормално слушане.
 7. 3 points
  Новият албум на The Pretty Reckless е супер добър, има и много интересни включвания на две парчета с Мат Камерън, Ким Тайл, и Том Морело. И леле, тази жена може да пее.
 8. 3 points
  Според мен, първото което трябва да приемеш за даденост, е че в подобна малка стая не можеш да свършиш много. За да спреш отражения в ниски и ниски-към-средни честоти ти трябва доста място и доста технология. Сега, поправете ме ако греша, доста време мина откакто се бях потопил в темата и сънувах изолации и вати, може и нещо да съм забравил. И да опаковаш цялата стая с вати, най-много да те заболят ушите защото ще убиеш всякакви отражения, а човешкия организъм не е привикнал на такава среда. От опит го казвам, аз стигнах до тази точка и после почнах да свалям панели. Виж сега две графики. Първата е от студийцето ми в София, където има вати всякакви. Втората графика е от нетретираната стаичка на село, която е и доста по-малка. Това са print-screen-ове от екрана на Sonarworks. Тоест това е замерила програмата за двете стаи. Какво ми прави на мен лично впечатление. В София, от 1kHz нататък графиката е горе-долу равна, демек няма "джобове" в честотната лента където да избива. Под 1kHz обаче е ебана работа. А при 120-130 и около 200 Hz си е мазило. После гледаме "на село", демек Правец (никакво третиране). Над 1kHz графиката танцува видимо повече, но отново критичното е под-, като тук руум модовете са около 120-130, 200 и около 350 Hz. Демек, какво съм направил с тоновете изолация в София - поукротил съм среди и високи. Ниските са неспасяеми, и това е печално ясно. Аз ако съм ти, слагам прилично направени пана от вата горедолу като на картинката, напълвам стаята с мебели, килим, блабла и сядам да слушам. Ако си махнал чуваемото кофти "кънтене" и слушаш нормално, готов си. Пускаш Sonarworks и той свършва останалото. Така си мисля със скромния ми опит и познания.
 9. 3 points
  Благодаря за информацията, много полезна се оказа.Намерихме вариант и действаме.Long live rock&,roll!
 10. 3 points
  Това е: мога да свиря поне на 4 места без да пренасям...стига да има свирене де....:-))))
 11. 2 points
 12. 2 points
  Това видео звучи супер интересно, мисля че днес ще послушам малко тия младежа, благодаря!
 13. 2 points
  Вата: от тези в конкретния линк - КАМЕННА ВАТА KNAUF NATURBOARD VENTI /50 -100 ММ/. Плочи, обемно тегло 50кг/м2, каменна. Хубава комбинация. Много твърдата вата отразява звука, леката ... почти нищо не прави. Отгоре плат, като знаеш простото правило - ако можеш да дишаш през него - става. Сега, без да искам да противореча на Валяка, риска да сложиш нещо и да е ПЪЛНА катастрофа е минимален. Намали отраженията. Сложи бас трапове. Щом не искаш, не третирай тавана, въпреки че би било по-добре да го направиш. После седни и слушай. Не проектираш Аби Роуд все пак. Аз след цялата патаклама и същите терзания, и след като бях стигнал почти до безехова камера (апропо, цялото удоволствие с кабината навремето ми излезе някъде към 4-5 бона, с всички глезотии, двойни врати, стъкла по ъгъл, ала бала и двеста портокала) избягах на село и в момента си работя в едно напълно нетретирано стайче 10 квадрата. Купуваш си SonarWorks Reference 4, взимаш за 100 лева един Behringer мик за измервания, замерваш стаята и програмата ти коригира звука от мониторите, като компенсира проблемните точки. Проверено на 100%, референтни миксове въртя на всякакви места и си звучат съвсем прилично. Така че Тони, не се вкарвай в серийни филми Давай го просто и смело
 14. 2 points
  Ами според мен проблемът на ревютата (няма значение дали наши или чужди и въобще кой ги е писал) е, че: 1. Музиката е субективна. Всеки харесва различни неща и дори един и същи човек си променя вкусовете с течение на времето. 2. Емоционалното въздействие на музиката не може да бъде преведено до текст, защото думите нямат същото въздействие. Затова, с ревютата винаги имам едно на ум. Те помагат за бързо ориентиране, примерно този човек харесва такива неща, аз харесвам други - явно няма смисъл да слушам всичко, което е написал, или пък ето с този друг човек явно имаме сходни вкусове, харесва много от нещата, които и аз, следователно ще е хубаво да видя какво още е открил. Напоследък има YouTube и други подобни онлайн услуги, които анализират данните на много хора и предлагат на всеки персонализирано неща, които би харесал, така че предполагам, че повечето хора вече по този начин откриват нова музика. Но това си има и своите недостатъци - държи хората изолирани и в някакъв смисъл премахва обективната реалност. Това, което виждаш не е това, което слушат другите. Предполагам затова не съм слушал нито един от албумите в анкетата. Предполагам, че ако всеки пусне собствена анкета, ще предложи 15 албума, които останалите не са чували. Затова и ми харесва идеята да използваме форума за откриване на нова музика. Примерно заслушах първите 2 албума (Ironflame - Blood, Red, Victory и Grave Digger - Fields of Blood) и реакцията ми беше "ама това вярно е класически метъл, брей, не знаех, че жанрът е още жив". Ами как да знам, като YouTube не ми го предлага, защото ми предлага само нещата, които слушам в момента (плюс малко Iron Maiden, които слушах много преди време, но само тях).
 15. 2 points
  Развинтих ги, сега има три дупки отгоре Майтапът настрана, винтовете са за монтиране на педалборд - идва с картонен шаблон къде да играе дрелката. Моят има скоби отдолу за целта така че минах и без дупчене, но по-компактните не винаги имат готово решение.
 16. 2 points
  Разширих малко слушалковия чейн. Въргаля ми се наоколо и един малък стар bluetooh приемник който ще мушна в малкия миксер за backing tracks и метроном от телефона, но като ми остане малко време - трябва да модна малко жици с поялника за целта.
 17. 2 points
  Чудесна пиеса ,Лими. Поздравления! ПП. Предполагам свириш бос за по-добро заземяване. 😋
 18. 2 points
  Не му се нрави идеята. При мен подът също е гол - и в двете помещения съм с повдигнато дюшеме, под което има огромно количество вата и гумена изолация на "скарата", която контактува с бившия оригинален под. В студиото обаче, поради причина, че нямам апаратури, освен бас траповете и панелите по стените, имам и панели на тавана за компенсиране на отраженията. Аз в неговото положение също бих постъпил така - бих си оставил оня балатум, а за тавана бих си направил няколко рамки, в които да вкарам няколко панела, но надали ще му се занимава...въпреки, че не е голяма философия.
 19. 2 points
  Пичове, за да мога да гласувам за нещо, трябва да се разхождам със слушалки 2 седмици минимум.
 20. 2 points
  Завесата, особено ако е по-плътна, ще ти е доста полезна за целта, но защо на тая схемичка горе ми се струва, че панелите са малко рехаво наредени. Всъщност стаята ти няма и 10 квадрата, така че не пречи да започнеш с такъв примерен сетъп и ако после прецениш, че все още не е достатъчно, да добавиш още на празните места. А относно " как бихте процедирали Вие " - точно мен не питай, понеже си падам леко максималист и обработвам сериозно всяка една плоскост в помещението, вкл. и тази на тавана, което надали ще искаш да направиш. Само да добавя, че щом помещението ще е 'контрол рум', гледай да постигнеш необходимия ефект най-вече на мястото, където ще миксираш - около ъглите надали ще бъде същото, а и не е необходимо.
 21. 2 points
  Yoth Iria направиха немислимото, да прослушам отново блек метъл. Албумът им е чуден, заслужава си да се чуе. За мен абсолютният култ в жанра (в по-ново време, че пуристите ще ме емнат веднага) са Dimmu Borgir, на които съм die-hard фен. Отдавна не съм проявявал интерес извън тях, макар да съм слушал стотици блекарски албуми. Гърчетата определено заслужават внимание. Като говорим за гърчета, има една страхотна банда с доста селско име 😂 - Villagers of Ioannina City. Албумът им от 2019 година - Age of Aquarius е страхотен.
 22. 2 points
  В България има 5 стандартни стойности, които се въртят по магазините и потенциометрите са в повечето случаи ..хм.. интересни. Тези от надАлиекспрес също. Дори Alpha нямат нищо общо като качество, за CTS, Bourns или пък PEC въобще да не говорим. Има значение какви са потенциометрите. И може би варианта gabco.org е добър Иначе цената на доставката си е висока. А можеш да пробваш musikding.de, те имат и по-евтини варианти за доставка...
 23. 2 points
  Всъщност, DDR3 паметта има по-малка пропусквателна способност, но и по-малка латенция. Така или иначе, латенцията на RAM паметта е стотици процесорни тактове. За по-бърза обработка е най-желателно процесорът да има значително количество кеш памет, така че по възможност цялата програма да се намира в кеша. Иначе, латенцията зависи като че ли най-много от USB хост хардуера на дънната платка и от аудио интерфейса. За бърза обработка е желателно също, процесорът да има висока базова честота, защото е пълнo с мобилни/embedded Core процесори (i3, i5, i7) с малко TDP, които се хвалят с честоти от рода на 3-4 GHz, но базовата им честота (до която падат, като се понагреят) само 1.1 - 1.2 GHz.
 24. 2 points
  Не. Това е Ceriatone Centura. За истински няма толкова пара 🙂 Този е много добър. По-ми хареса от Klon KTR (ако си запознат) , като ги сравнявах , и веднага го купих. Ако ти е интересно ето едно видео в което го сравнявам с друг много любим драйв на AnalogMan.ТУК
 25. 2 points
  На село, в чейна е само най-необходимото Демек един Martin D28
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.