Jump to content
Българският форум за музиканти

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 12/24/2019 in all areas

 1. 2 points
  СУРВАКАРСКА ПЕСЕН Търпението, хляб е за простака. Възпитан си така – да премълчиш. В смирението намира знака, че е велик, а ти си длъжен да търпиш. ……. Така, не мина много време, на простотията, простака хвърли семе. И народиха се едни простаци… Простаци, ама със какви мераци. Усещат се богопомазани. Крадат с г@за си ненаказани. А вожда ръси простотии и гонят го шизофрении… … и вече по-велик от бога е Макар, че на Доган подлога е. И всички нег‘ви активисти - простаци, ама артисти… То бива, бива простотия, но нийде няма като тия! За тъщи къщи, магистрали.. Хем крали, хем са се осрали. То асансьори, то тераси, то джендъри, то педегаси… Кметици, данъци, свинетки и журналистки – мажоретки. Това ли ни е материала? О, Боже, жив да го пожала! На перничаните за празника и язовира им изпразниха. Не знам със винкел или сопа, или който, к‘вот докопа. Ще трябва хубаво сурвакане, със напикаване и акане!!!
 2. 2 points
  Конретният модел има PPIMV, който Лейни са кръстили Watts. Различно е от стандартния MV, защото позволява повече дисторшън от последната пре лампа (сплитера), а крайните лампи само си почиват. С атенюатор ситуацията е различна - с него можеш да добавиш цвят/компресия и от крайните лампи, понеже ще работят в нормален режим. Но наличието на каквото и да е между трафа и кабинета прецаква постоянното взаимодействие между тях и също променя звука и усещането. Ако имаш възможност пробвай с атенюатор, но не инвестирай луди пари в това. Само защото ти продават нещо за 400-500 лева не значи, че е вълшебно. ;)
 3. 2 points
  смени батерията на активната електроника. Може да е отслабнала.
 4. 2 points
  Това, че има чипове, не го прави дигитално.
 5. 2 points
  Вероятно никой не се интересува от тази мания, но ако някой обича типичния HM-2 звук, отзад се мъдри KMA Wurm, който е правнук на оранжевото и до известна степен е не толкова сърдита версия. Обмислям още един Angry Swede на Decibelics и Throne Torcher на Abominable Electronics. Тъпа метълия, с две думи. Все още не мога да разбера защо Boss отказват да направят waza версия на тоя педал. Ще изкарат доста.
 6. 1 point
  Ама аз с вокс амплъг АС-30 и в клуб съм свирил,в пулта.Сериозно,с Леспола саунда беше страшен,е и с един овърдрайв отпред.
 7. 1 point
  Работи добре, само в комбинация с хубав усилвател. Иначе, сами по себе си, тези ефекти са е**ти жужалниците. В смисъл, че че не вършат работа в комбинация с подходящ лампов амп, обаче няма нищо екзотично в тези топологии. Дори най-обикновените JFET ефектчета звучат по-цветно, по-добре.
 8. 1 point
  И сега има производство в Кремона, на много по-качествени инструменти. А соц цепениците... то едни китари за масова употреба... Ако имаш предвид за употреба на маса или вместо маса, може! Грифовете са здрави също така и стават за крак на маса.
 9. 1 point
  Дигитално означава да се преобразува сигнала от аналогов в цифров, да се направи нещо с него и след това да се преобразува отново в аналогов. Това, че някъде има чип не гарантира предходната операция. Предлагам да не "замърсяваме" темата, ако има нещо неясно да се отвори друга, където да обясним какво и що. Нека да говорим тук за портативни сетъпи.
 10. 1 point
  Това зависи от твърде много променливи Какъв/кой е усилвателя?
 11. 1 point
  Този начин на свързване го видях от тук Следвайки това: Същия начин и в някакви обяснения в ютюба го видях. Не знам защо при мен се получава такъв фейд ин с нивото на звука. По-късно като имах възможност вече пробвах и да усиля мастъра на ампа, нямаше разлика в резултата. Пробвах и от EQ педала даж да усиля или да намаля левела в fx loop-а пак си остана проблема... И от самия амп отзад има един суич за fx loop на -10db, но пак нямаше разлика.
 12. 1 point
  Те това е възможно най портативното Само че това дето пишат че било изцяло аналогово е търговски трик. Наскоро отворих моето - само чипове има вътре.
 13. 1 point
  Ето един работен вариант, който сглобихме наскоро, говорейки за свръхпортативен риг. Някъде назад се дискутираше, но обмислям подобен вариант. За момента когото и да съм попитал, директно ми казва, че няма как да се постигне поне приемливо звучене, но аз съм твърдо решен да пробвам, когато бюджетът отпусне целева субсидия.
 14. 1 point
  ^ Горното е на 100 процента вярно. И все пак Е*И ГИ ТИЯ ФИШМАНИ, много ме дразнят и получавам рефлукс от тях. Като цяло, толерирам EMG 81 и харесвам 57/66. Щом е Schecter, значи най-вероятно е махагоново тяло и кленов гриф. Според зависи какво ти се свири, за тази комбинация бих избрал едно от трите неща за дждждж: - Black Winter сет - сигурно нааай-любимите ми адаптри, откакто имам такива. За мен правят всичко, от което имам нужда - джангър, изключително приятни чисти като за джангърести хъмове, разни крънчи неща по средата. Според мен особено си отиват с махагонови китари. Лесно заменими с Distortion-и, но все пак има известна разлика в полза на BW. - Керамичен Nailbomb бридж/Cold Sweat нек - същото като горното, според мен достатъчно гъвкави адаптри за доста неща. Някои хора ще ти кажат да сложиш Painkiller бридж, който за мен е твърде twangy или керамичен Warpig, който е кръстоска между адаптер и ванкел, препоръчва се ако никога нямаш желание да ползваш чист канал, а гейн контролът ти е заварен над 7. Често напада случайни минувачи. За нек може и Emerald. - Lundgren Black Heaven - на фона на двете горни са рафинирани, сухи, чисти и при много гейн, т.е. - културният избор за възпитано артикулирано свирене, но владеят тъмната страна. Относително малко съм свирил с тях /няколко часа с чужда китара/, но ми направиха симпатично впечатление. Никога не съм пробвал М-ките, обаче. В общи линии, от този списък за себе си правя заключение, че харесвам по-скоро flat адаптри, с леко по-изразени среди. Оттам нататък е въпрос на амп и настройки и т.н. Отделно, има сигурно сто други достъпни варианта, някои от тях биха ти направили каквото поискаш под формата на адаптер. Тези трите просто са ми попадали и се намират в почти всеки голям магазин, с изключение вероятно на Lundgren. Ако кажеш какъв модел е китарата, какъв амп ползваш, какъв звук търсиш, вероятно никой няма да ти даде кой знае колко по-подробен отговор. Но ще сме информирани...
 15. 1 point
  По принцип е много трудно да се каже, защото това са силно субективни неща и зависят от това какъв тон търсиш, как си се опитал да го постигнеш с активните, с какъв усилвател и ефекти свириш и т.н. Може да има начин да получиш желания от теб тон дори без да сменяш адаптерите, да речем с подходящи настройки на volume и tone потенциометрите, някакъв EQ педал между китарата и усилвателя или дори смяна на батерията. При EMG-тата поне има и опция за 18V mod, но нямам представа дали фишманите го поддържат (свирил съм само с EMG). Аз съм с две EMG 81 на bridge и neck позиция и ми отне малко време да свикна с тях, но сега мога да получа всякакъв тон от тях (от clean, през crunch до high gain lead) и нямам нужда от пасивни - въпрос на игра с потенциометрите за volume и тон - просто не трябва да са и двете на max постоянно, освен ако не свириш джангър. Обаче въпросът ти си остава силно субективен и това, което за мен е хубав тон, за теб може да е ужасен и обратно, затова единственият сигурен начин е ако можеш да отидеш някъде и да ги пробваш.
 16. 1 point
  Супер. Почти пуснах сълза между другото - точно такава беше първата ми електрическа китара, купена от магазина на последния етаж на ЦУМ, след година събиране на стинки, стипендии и т.н. - толко много и се радвах, а беше такова дърво неземно
 17. 1 point
  Що се отнася до истинските класически грамофони - може да хвърлиш един поглед в Hi-Fi зоната, където има доста добри предложения в ценовия диапазон 100-250 лв. П.П. Подреждането им по цени не работи коректно, така че не разчитай на него. Разбира се липсват всякакви съвременни екстри като USB , BT или конвертиране към MP3, но това са маркови машини, които са създадени най-вече да слушаш качествено плочи и нищо повече.
 18. 1 point
  Съвсем набързо да се включа. Преди няколко месеца си го взех, обаче като че ли ми се щеше повече. Много рано брейква, а аз исках чист канал. Стоково е супер за практис, но с педалчета отред не ми хареса. Освен всичко е доста шумно особено като се поусили. Вече само кутията е на пиви. Преработил съм го по схема на matchless spitfire. Ползвал съм платката с цоклите за лампите, жаковете, потенциометрите (хубави японски потове), окабеляването в захранващата част и т.н. Нов захранващ траф от радио с лампово изправяне (5ц4с съм ползвал), изходния е от MV3, дросела е от лампов телевизор. Комбото дойде със селешчъна и общо взето е това. Специални благодарности на адаша dimi metalhammer! Доволен съм какво се получи. Много готин чист канал, динамично и чувствително на пипане. Тия дни ще го пробвам по на сериозно с борда отпред и с външен кабинет. Рокинрол!
 19. 1 point
  Сравненията в Интернет са предимно за забавление, нещата на живо са по-различни. Може да се направи преценка в някаква степен, разбира се, но трябва няколко модела да са записвани от един и същ човек, при максимално еднакви условия и максимално добре. Което е ужасно рядко срещано. Преди няколко месеца търсих читави сравнения на кабинети, едно 80% не ставаха за нищо и/или масово яха правени с процесори/софтуери и импулси. Сравняваш примерно V30 & Greenbacks и пускаш някаква емулация на имитацията на симулация?!?!?! Ето този клип според мен е много добре направен и дава реална представа за нещата (заради него си купих Палмъра): Anywho... Покрай покупката на последния ми кабинет пробвах 3 кабинета с Винтидж 30, еднакъв сетъп/китара/кабел/амп. А след като го взех го пробвах и с още два други, пак така един до друг без никакви други промени. Разликите са меко казни сериозни, само от дървения/конструкция/изработка! Харлито съм го чувал, но самостоятелно, без сравнения. Евтин е, това му е плюса. Няма как да звукне като истински. Тия от клипчетата са на процент. Който не е разбрал - това е новата вече масово разпространена стратегия за реклама и... да...
 20. 1 point
  Най после пускам новото си EP.. През много премеждия стигнах докато го пусна но ето че е факт. Приятно слушане
 21. 1 point
  И за мен е несериозно групи като Металика, Скорпиънс и т.н. да свирят пред десетки хиляди с някакви процчета и да звучат увяхнало, но го правят. :) Гледал съм горния клип, има добри идеи, но главното за мен е как звучи в крайна сметка. Доста от групите, използващи моделиращи/профилиращи/симулиращи джаджи грухтят и използват 8-струнки в дропЩ. Което е спорно дали е китарен звук. Всеки си преценява кое му е по-важно - да звучи добре или да му е леко и удобно. Двете заедно с един и същ гиър - няма как да се получи. Koobenot попита защо процчетата се дънят и се опитах да обясня защо.
 22. 1 point
  Най-доброто, което според мен можеш да направиш, е да инвестираш в по-добър усилвател. Опитът ми сочи, че при по-ниския клас усилвателят е най-важното звено във веригата. С това настрана, ако си решил, че процесорът е това, което искаш, от изброените от теб бих пробвал с Boss или Zoom, като по-скоро клоня към Boss, които обичайно, освен по-добър звук, имат и по-здрава конструкция. Иначе около тези пари можеш да намериш на старо и Line6 HD300 или 400.
 23. 1 point
  кубе: Peavey classic 20 китарата е Qdeff Custom Guitars на Стефан Кудев от Варна https://www.facebook.com/QdeffCustomGuitars/ fuzz e: https://www.mojogearguitarfx.com/mojo-gear-mkii-professional-ac125?fbclid=IwAR0EuaWQXg0lZb6W9QJXeIRpNfjAfAGxg8wD6KpmJuaLpwuWgr3GzsZEkXU overdrive: http://n-audio.net/firesound-v3-ultimate-guitar-overdrive Delay/reverb/echo/chorus : http://svisound.com/index.php?option=com_content&view=article&id=70&Itemid=156&lang=en Общо взето заложих на наши производители и въобще не съжалявам. Според спецове (аз съм начинаещ) китарката добре стои до доста скъпи гибсъни
 24. 1 point
  Последния път когато се подлъгах да синусоидирам от неспециализирано устройство (в случая PC), резултата беше изгорял ниско-честотен високоговорител... Разбира се, PC-то беше само капката която преля чашата. Има още фактори като: лоша подготовка, неподходящи кабели, разсеяност... Та гледам сега да отстранявам една по една нередностите в скромната лаборатория.
 25. 1 point
  ^А аз ти предлагам да си регулираш изказа към другите членове на форума. Засега предлагам.
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.