Jump to content
Българският форум за музиканти

Топ потребители

Индексът на търсене се обработва в момента. Класиране за резултати не могат да бъдат завършени

Най харесвано

Showing content with the highest reputation since 17.07.2018 във всички области

 1. 7 points
  Скоро ще има някакви. :) Изминалата седмица бе плодородна за трабълшутинга, по време на който успях да отстраня всички дребни проблеми, възпрепятстващи нормалната работа на ампа: Оказа се, че са ми продали 4-5 грешни резистора (които аз не проверявах преди запояване ), в следствие на което 3 лампи бяха със странни напрежения и в странни режими; Бях оплескал мястото на ФХ Ретърн сигналната жица и след луупа нямаше сигнал; Бях запоил грешно кабела, идващ от изхода на първия канал към LDR2 (който пуска/спира ОД канала), "благодарение" на което превключването не работеше коректно; Слейв изхода беше с мега силно ниво - явно човека, от когото откраднах схемата за слейва, и той не е знаел какво прави. Наложи се да меря и смятам малко, но стана работата. С военните крайни лампи 6П3С-Е извади 30W преди клипинг, с JJ KT66 2-3 вата повече. Нямам 6L6GC да видя с тях колко ще пусне, вероятно още малко. Въпросът е, че всичко е в нормални граници. И вече е готов за сериозна битка. Не съм сигурен още какво ще правя с "дизайна", вероятно ще сложа някакви faceplates, ако някой кандиса да ми направи една бройка. Нещо от сорта:
 2. 5 points
  https://streamable.com/vq44y Добър ден отново. На вашето внимание , скъпи колеги, един прекрасен инструмент: Marleaux Consat 6 Burl top, brazilian Walnut body, Maple/Wenge neck, Ebony fretboard. Delano humbuckers, Marleaux onboard 3 band preamp.
 3. 4 points
  Скромното ми мнение е, че основното образование затова е основно, защото дава основите. А една къща, за да е стабилна, не може да стои само на една колона, трябват и стабилни основи. От друга страна талантът, ако го има, той не може да се скрие. Много талантливи певци са пробили и без академично образование, но и много добри (само че не толкова изключителни) изучили се музиканти са обречени на кръчмарско/ресторантьорско преживяване, само защото това е единственото, което могат да правят. Надявам се последното да не се приеме като обида от професионалните музиканти. Но и на мен ми се е случвало преди години да свиря за пари и целият процес на дребнаво пазарене, пренебрежение и унизително отношение от човека с парите към "свирачите" ми е добре известен. Или с две думи - дайте на детето си повече възможности, а то, когато стане на възраст да взима само решенията в живота си, ще си реши с какво да се занимава.
 4. 3 points
  Две нови неща при мен. При толкова Diezel усилватели реших да си избера и кабинет за тях. Колебанията ми бяха между 412 V30 Front Loaded, 412 V30 Rear Loaded и 412 G12K100. За щастие имаше как да се пробват 3-те кабинета едновременно с 3-те ампа. На клипчето по-долу вече съм изключил V30 Rear Loaded като вариант и пробвам между V30 Front (ляво) и G12K100 (дясно). Видеото е заснето с телефон, усилвателите са доста усилени. Не си вадете заключения по звука от телефона. Това което си личи от клипа и мога да потвърдя е, че G12K100 в моя случай, с моята китара, моите усилватели и обстановката беше с повече високи среди, и малко по-прибрани ниски. В крайна сметка се спрях на V30 Front Loaded, защото ми допадна най-много като среда и ниски. И двата кабинета са изключително стегнати. Понеже ми се понасъбраха кабинети и усилватели реших да купя суич като този в демото - Ampete 444 - за 4 глави, 4 кабинета и 4 луупа. Може да работи с 1 глава и два кабинета едновременно.
 5. 3 points
  Да ви се похваля с новите си барабани. DS Drum Rebel Series Размерите са 22"х19", 10"х6", 12"х6,5" и 16"х14". Звука е покъртителен, касата е способна да събори малка сграда, томовете стрелят като калашник, а флора е нещо средно между двете. Шеловете са от бреза. Финиша е рисуван на ръка и очевидно не е по вкуса на всеки, но за мен са като произведение на изкуството и им се кефя много. И да, свиря метъл.
 6. 3 points
  След като за втори път ми попадна VOX AC4TV Mini, беше време за малко mod-ване. Усилвателят е изключително удобен за пренасяне (дори и в раницата ми) и свирене в малки клубове. Характеристики: Лампов усилвател, Power 4W, 1W, and 0.1W Speakers 1 x 6.5" Preamp Tube - 1 x 12AX7 Power Tube - 1 x EL84 Корекции - тон, усилване, атенюатор. Произвеждан е от VOX през периода 2009 - 2010г. Кит за модване открих в eBay (BitMo VOXMo4). Предлагания набор включва следните компоненти: 033uF cap; 100k resistor; DPDT ключе; предуслвателна лампа 12АТ7; пълни инструкции за монтаж. Целта на ъпгрейда е превключване на три отделни бленди (1. оригинална - т.е. запазване на тоналните характеристики преди ъпгрейд; 2. повече високи и ниски: 3. усилване на Gain и по - лесно постигане на мек overdrive). Промените позволят по-широк спектър на звука, подобряване на тоналните характеристики и овърдрайва на лампата. За монтажа не се изискват сериозни умения. Необходимо е да се свали шасито на което да се разпробие малък отвор за новия превключвател. Запояването е по предоставените инструкции. По - долу ще добавя няколко снимки. Като цяло усилвателя постигна описания от продавача ефект. Особено радва омекотения overdrive, който се постига дори на 12ч. с Volume контрола. Изчезна характерното бучене и буквално "изпърдяване" при крайното натоварване на лампата. С контрола на усилването на китарата допълнително имате удоволствието да контролирате изкривяването и да постигате чистота на тона или да boost-вате при соло, без съществено да се променя силата на тона. Тон контрола стана осезаемо по - чувствителен. Накратко - подобрението абсолютно си заслужава 40-те долара. Описаното по - горе не претендира за професионален ремонт, просто се възползвах от готов кит. Замерванията и характеристиките, както и приложената схема ги оставям на вас. Аз отивам да свиря! Снимките по - горе са преди
 7. 3 points
  Оправих и потока в непрочетеното съдържание, вече се показват само ВИП обявите от базара.
 8. 2 points
  Абе...бих дал мнение и за аранжимента, и за маркирането, и за свиренето, и за това, на което се свири...ама напоследък дадох безпристрастно мнение в друга тема и ми се разсърдиха, така че тоя път предпочитам да се въздържа....само си оправи грешката в лявата ръка на третия ред в първия такт преди повторението - нотата е 'си', а всеки път го свириш 'до' и направо ме удря под лъжичката като го чуя...
 9. 2 points
 10. 2 points
  И от мен нещо, не е съвсем скоро закупена, но съм изключително доволен. Epiphone Les Paul Custom
 11. 1 point
  Налага се да направим ъпдейт на форума. Това ще се случи в събота вечер и ще продължи и в неделя. За съжаление не мога да ви кажа колко точно ще отнеме като време, но бъдете сигурни, че ще се постарая да бъде възможно най-кратко. И това може не е единствената беда След ъпдейта може да има бъгове или проблем с накаква функционалност. Ако забележите нещо такова, моля пишете в тази тема. Извинявам се предварително за неудобството, но се налага.
 12. 1 point
  С един фен решихме да направим cover на въпросното до болка познато и клиширано парче, всякакви коментари и въпроси по изпълнението и смесването са добре дошли. На кратко: Stan - китари (акустична, електрическа) Мойта скромна милост - вокали, клавишни По отношение на гиъра и чейна, ако изобщо може да бъде "набеден" за такъв: Акустичка -> древен_кЕтайски_микрофон -> M-Audio ProKeys Sono 61 Audio Interface -> PC Електрическа кЕтара -> Zoom G1 XOn* -> Behringer U-Phoria UM2 -> PC Глас -> древен_кЕтайски_микрофон -> M-Audio ProKeys Sono 61Audio Interface -> PC Piano: Synthogy Ivory American Concert D (VSTi) DAW: Reaper P.S. *като цяло файдата от тракването на тази зъзкалка е никаква, но сме си взели бележка за другия път
 13. 1 point
  https://streamable.com/vq44y Aлен Карон ще прощава за мацаницата, ама колкото мога - толко. Айде със здраве!
 14. 1 point
  Голям кеф !! От бас китари не разбирам, обаче свирнята е разцепваща,пуснах си го 3-4 пъти един след друг!!
 15. 1 point
  Затворените са по-фокусирани, имат повече бас, повече ритат и са по-подходящи за по-тежки стилове. При отворените има и значение пред какво и как ги слагаш, защото местят въздух и назад и ако са близо до стена и т.н. това оказва доста влияние. Примерно на 30-50см от стена ако са има ехо, кънти и маже. Те са по-подходящи за неща тип блус, леко рокче... Макар че никой не може да те спре да експериментираш. :) Аз имам два 212 кабинета, които могат да се отварят отзад и съм ги тествал по двата начина. Определено ги предпочитам затворени, поне за рок/метъл.
 16. 1 point
 17. 1 point
  Вчера един колега в офиса направи доста успешен експеримент: пробва да върти ръчната си мелачка Харио с винтоверт На практика я направи електрическа и нещата се получиха доста добре. По-любопитното е, че зърната се смелиха по-ситно от ръчно въртене - явно високата скорост успява по-хомогенно да ги смила. Струва си да се пробва. Маха се ръчката, завива се вместо нея гайка, а въинтовертът се ползва с удължител за завиване на гайки, който директно върти гайката и съответно целия ротор.
 18. 1 point
  Тъй като започнахме обща дискусия, може да е полезна не само на мен. Възприемам се като продукт на погрешна образователна политика - имам три висши образования, различни доста едно от друго, като едва третото ми е професия и е взето заради нормативно изискван образователен ценз, а не по интереси. Второто - като пълно униние от първото. А трите - като липса на избор, заради прекалено сериозната общо образователна неспециализирана в практичен житейски аспект хуманитарна (езикова) подготовка в основното образование. Завършил съм елитна езикова гимназия с език, който почти не съм ползвал професионално, защото няма широка перспектива за бизнес с упражняването му в България. А в чужбина ходя само на почивка - личен принцип, тъй като имам реализация в родината си от 22 годишна възраст. Цялата ми лична история ме насочи към повече вяра в специализираното отношение към образованието. Например ако детето има дарба да разбира импулсите в електротехниката , което ще си проличи до, да кажем, седми клас, отива в професионален техникум. Слава Богу, музикалността си проличава по-рано. При равни други условия - вяра в образователната система - нямаше да се чудя. Но вярата я няма. Гледам да се придържам към принципа на "по-малкото зло". За професионалната реализация на един музикант мога също да споделя двете впечатления - ок или не е ок - но всяка работа изисква рутина, в която можеш да се закълнеш, че някой проявява пренебрежение към теб. Натам е чувството за самоуправление (self management), което, ако си музикант, е добре да се развие чрез трайно познаване на средата (активна конкуренция) и променливите в процесите на нейното развитие. От друга страна винаги мога да допусна грешката да вменя на дъщеря ми моите нереализирани желания - бях приет в НМУ Л.Пипков в класа по китара през 1990 г. , но родителите ми не се справиха с логистиката, защото живеехме на 15 км от училището. Да добавя по-конкретно за дъщеря ми - затова ме притеснява по-слабата общообразователна подготовка в НМУ. Евентуалната грешка при избора на училище може да бъде лесно поправена, но ако детето има загуба на ниво, догонването на връстниците ще е истински шок за него.
 19. 1 point
  Снимките по - горе са от оригиналния вид на ампа. Ето и добавките:
 20. 1 point
  Според мен именно средата е ценното нещо в тези училища. Да растеш и учиш сред други музиканти ( макар и много млади ) ти дава голяма преднина и контакти. В такава среда можеш да учиш не само от учителите. Иначе то е ясно че ще обръщат внимание на спонсорите :) , така е било винаги. Тук вече индивидуалните уроци + мотивацията на детето ще си кажат думата.
 21. 1 point
  И аз това щях да кажа за Ibanez-а. А този японски педал е култов. Има доста забавно ревю при Andertons.
 22. 1 point
  LiveProfessor Супер удобен и гъвкав VST host http://audiostrom.com Изпратено от моят DIG-L21 с помощта на Tapatalk
 23. 1 point
  ^ Ще попитам.
 24. 0 points
  При отваряне на "Непрочетено съдържание" се отварят всички публикации по темите, преди се появяваха само темите. Сега досадо скролвам докато минат коментарите за домашен усилвател и любители на кафето, докато стигна до нещо друго.
 25. 0 points
  - При редактиране, независимо, че изрично премахвам отметката да покаже, че е редактирано мнението, пак го показва - На предната версия имаше начин да се вижда plain text с форумен тип тагове. В момента виждам само "source" бутон, който показва HTML и това е особено тегаво за редакция.
×

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.