Jump to content
Българският форум за музиканти

Топ потребители


Най харесвано

Showing content with the highest reputation since 20.12.2018 във всички области

 1. 8 points
  Бъдете живи и здрави най-вече! Много вдъхновение и продуктивност в музиката и като цяло Щастие, любов, късмет и всичко най-хубаво!
 2. 6 points
  Крайно време и аз да се разпиша тук Solar A2.7 WHM, първата седмица, ще ми отнеме малко време докато свикна с големия гриф покрай малките ми ръце, но поне най-накрая се сдобих с по-голяма и сложна машинка
 3. 5 points
  Бих желал да споделя песен от един много стар проект, направен с много желание и отдаденост, но така и не завършен поради ред причини. Бях забравил почти за него, докато не се натъкнах при последното разчистване на стар компютър. За съжаление едно от главните действащи лица в този проект(Цеко) вече не е между нас. Бих желал да му отдам почит, като представя тази песен. Благодаря и на Радо Станчев за вокалите. Записът е преди повече от 10 години, но Baby Thomas направи много за да му вдъхне живот, благодарности за което! https://youtu.be/hYrHLUgH2Is
 4. 5 points
  Малко по малко побутвам проекта към финален финиш.
 5. 4 points
 6. 3 points
  Ако Воленчо може и аз искам!! Искааамм!!! Ама да се беше постарал да е малко по-така... в ритъм, ама айде
 7. 3 points
  Направиха ми чудна кутия, ама да видим как ще натъпча шасито вътре, че не съм го измерил навсякъде и малко теснотийка...
 8. 3 points
  Въпросът не е пълен и затова отговорите включват само хармонични, а не мелодични “казуси”. При мелодията - ако се движи възходящо, ползва се диез, низходящо - бемол. Sent from my iPad using Tapatalk
 9. 3 points
  Това не е вярно, грешиш. Ако в тоналност до минор трябва да изпишеш да кажем акорда до мажор с повишена квинта, ще го запишеш така: C - (бекар)E - #G Точно затова се ползват и двойните бемоли/диези. Пак в същата тоналност, ако трябва да изпишеш акорда ре-бемол мажорен септакорд с понижена квинта, ше е така: bD - F - bbA - bC (забележи, че нямаме си-бекар, а се ползва правилната голяма септима до-бемол, спрямо основния тон ре-бемол).
 10. 3 points
  От теоретически съображения е строго задължително да се знае кога какъв знак да се сложи. Затова трябва да се научат квартов и квинтов кръг по който се образуват тоналностите. Например в тоналност до минор има ла бемол и е забранено да се ползва сол диез макар че звучат с една и съща височина. Но в тоналност ми мажор има сол диез и там е забранено да се сложи ла бемол. Този въпрос ме накара да се замисля кога се налага да се слага двоен диез или двоен бемол.
 11. 3 points
  Ако сте група и се интересувате от сцена за изява и участия в старата столица звънете! Нов клуб (в центъра на града) със звук, сцена и всичко... бог поп, рок, авторски неща и т.н. Според вашата популярност може да се договорите на вход или на твърд хонорар. Местата са около 150. ИМЕ: SAMMY’S BAR (Има Facebook страница) Телефон за връзка директно с шефа: 0888 636 001 (мейл за визитки... инфо, снимки и видеа: plamatvt@gmail.com)
 12. 3 points
 13. 2 points
  Понеже ми дойде времето и дядката Коледа се оказа благослконен, да продължа темата :) на фуса бях инсталирала такава гумичка sound off на Evans. Ами.. то много дрънчи и кънти, ужас! и усещането е убийствено гадно :) Та решението Zildjian L80 Low Volume 468 Box Set.. - поръчах си го за Коледа от thomann. Пристигна преди 2 дни и не мога да му се нарадвам. Звукът е страхотен,точно като на клипчетата с ревюта в тубата; вършат работата, за която са предназаначени, няма тракане, няма пластмаси и гуми; Заедно с кожите silent stroke се получи доста приличен сет за упражнения и за учене. .. и съседите са ... да не казвам доволни, но вече спокойни ;) Хубави празници от мен :)
 14. 2 points
  Струва ми се, че тук нещата са доста преекспонирани от питащия. Защо? Защото разлика от един цент(чертичка)на тунера е напълно приемливо за евтин инструмент. Особенно при трета струна. Също така не са уточнени марката и размера на струните. Тези макар и дребни неща могат да отговорят на много въпроси. Мензуратата на коментираната китара е 24" 3/4'(629mm). Сега когато разделиш 629mm на две, става 314,5mm. Това трябва да ти е разстоянието от средата на 12-то прагче до средата на седлото. Същото разтояние трябва да е и от нъта до 12-то. Ако това не е така, няма как да интонираш точно китарата. Макар седлата да имат ход, той също е изчерпаем... На кратко, не се кахъри, а свири! Желая весели празници на всички съфорумци!
 15. 2 points
  Може да е от недобро окабеляване на китарата, нещо масите в усилвателя да са неидеални... Случва се и с изрядна техника, когато инсталацията в сградата е калпава. Не винаги го има, но някой път се чуват прахосмукачки, радиа...
 16. 2 points
 17. 2 points
  Ярък пример за "пътят е по-важен от дестинацията" или нещо такова беше
 18. 2 points
  Здравейте отново, включвам се пак, за да споделя, че вчера най-после пристигна моят нов Kawai CA 78 и според скромните ми, аматьорски разбирания, е направо невероятен . Напълно отговаря на очакванията ми за клавиатурата и звученето е в пъти по-естествено от старата ми Yamaha YDP 143, което беше и основната причина да избера този модел. Единствено басовите тонове ми се струват леко глухи, сякаш им липсва достатъчно дълбочина, но аз не съм експерт и е възможно да не преценявам правилно. За професионално занимаващите се може би ще представлява интерес, че има един куп опции, които още не съм разгадала (в това число вградени уроци, разделяне на клавиатурата за 4 ръце, различни функции и ефекти, и т.н.) .Много лесно за управление е с помощта на тъч дисплея. С удоволствие ще отговоря на въпросите ви, ако имате конкретни такива. Доколкото успях да се ориентирам, в този форум май няма особено много потребители с предпочитания към класическата музика, но все пак да кажа, че в цената влизат упражнения (в т.ч. на Ханон) и етюди на хартиен носител: Черни, Бах, Шопен, Бургмюлер, албум със сонатини на Клементи, Бетовен, Хайдн и др., както и сборник с 29 класически произведения за пиано - Моцарт, Хендел, Шуберт, Шопен и т.н. Ами, това е накратко - безкрайно щастлива съм . Мисля, че направих най-добрия избор, имайки предвид лимитите, които са валидни за мен - ограничено пространство в апартамент и разбира се, бюджет. Благодаря ви за пореден път за съветите и насоките, които получих тук - бяха ми изключително ценни! Надявам се споделената от мен информация също да е била от полза. Успешен ден на всички !
 19. 2 points
  Благодарения на съвети на съфорумец се сдобих с това американско бижу от 90-те в супер качество: Peavey classic 20 кристален звук
 20. 2 points
  Съвсем скоро го изрових. Не вървеше и като го отворих ремъка беше станал на салата. Поръчах си от ибей ремък и сега си пускам музичка към усилвателя и си слушкам яко.
 21. 1 point
  Аз да. Самият аз ползвам Спотифай за слушане на любима музика и откриване на нова. Съответно ме топли мисълта, че и мен ме има там, колкото и малко слушания да имам. Любопитно ми е каква част от активните тук качват авторската си музика в Спотифай и подобните платформи.
 22. 1 point
 23. 1 point
 24. 1 point
  премини на следващото ниво и освободи малко пространство
 25. 1 point
×

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.