Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за Оригинален Флойд


dean_dime

Recommended Posts

Привет на всички!

 

Тъй като имам намерение да си слагам готин флойд на китарата се спрях на оригинален или можеби Гото но нямам представа как да се сдобия (нямам никакъв опит с поръчки отвън). Бях чел някъде из форума, че межело от сайта на Warmoth. Та де мисълта ми е колко би излязъл един такъв мост ако си го поръчам.

 

П.П. Не ми е толкова спешно понеже като цяло ще модна китарката и ми трябват доста пари но все пак ми трябва ориентир за това каква сума трябва да имам в предвид. Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дабе ясно. Но незнам и как да разбера колко ще ни излезе с доставка и всички такси. Тоест като го получа на колко ще ми стъпи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доставката е 94.55 долара до България.Ако поръчаш хромиран Флойд,който е 170 долара,крайната сума ти е 264.55 USD.Ако искаш Gold,тогава стават 294.55 USD.А за таксите (Мито,ДДС) не мога да ти кажа,щото не знам от каква сума нагоре се обмитява стоката.Но,евентуално,още 25 процента от цената ще платиш на нашите момчета.При това положение - 450 ЛЕВА ти струва хромиран оригинален флойд роуз.За цифрите ме поправете,ако греша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оригинален флойд, Schaller или Gotoh, наистина са добри, но излизат доста солено.

Защо не потърсиш лицензни флойдове, вярно ще бъде компромис с качеството за сметка на цената, но заслужава ли си да платиш близо 500 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами и аз незнам вече. Доста са наистина парите но незнам дали има лицензни които да държат добре строй (като изключим тези на ибанез ама те са и те скъпи). Моя не е толкова лош но пак и пак поизтърва. За бостънските можете ли да изкажете някакво мнение или за JHS защото и за двата нищо почти не открих?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не държи строя-провери заключването-ако не го стягаш достатъчно може да изпуска,също може да пробваш да смениш пружините,ако и това не помага трябва да решиш дали си струва упражнението със смяна на флойда.Вариант е да продадеш китарата и да си купиш друга с оригинален такъв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С лицензен (особено евтин) не е много работа, доколкото съм пипал ръчкал... :)

Виж и в магазините в .ДЕ и в ЮК, оттам поне няма мито/ДДС.

А сумите, които arebegai е споменал, са доста близо до истината. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Друг вариант е Web Shop Lombard. Идеята е, че могат да ти доставят всичко от всеки американски сайт. Врътката е, че плащаш като комисионна 30% от цената на стоката + $6 на килограм. Да речем в твоя случай ако флойда е 200 долара в ибей (примерно), чрез тях ще ти стъпи около 270 нейде. Вече дали е по-добра оферта от нормални онлайн магазини зависи от случая. Нещата пристигат за около 3 седмици. Предимството е, че не разправяш с банкови преводи, кредитни карти и прочее. Отиваш, поръчваш, плащаш и чакаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами докато стигне до мен какви други такси има?

Редактирано от dean_dime
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Таксите на митницата в България,които плащаш при внос на стоки извън ЕС.Точните проценти ги знаят хората,които пазаруват редовно от САЩ и вече са ги одрусвали здраво.Аз купувам евтини работи и не ме закачат.А при тези от Стюард МакДоналд пратката ти струва 24 долара,само,че Флойда е по-скъп от Warmoth.220 USD за Chrome Floyd Rose + 24 малки зелени = 244 доларчета,което все пак е с 20 по-малко от флойда на Мармот или както там са ония другите.По моите изчисления приблизително 410 ЛЕВА ти струва розичката от Макдоналдс.Важното е,че вървим надолу!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами май варианта е да си взема Бостънски (дано е сравнително добър) заедно с тремсетър. Пък аз така или иначе ще ходя до US но чак лятото на 2011г. Там е работата, че ако щях само флойда да сменям щях със сигурност да си го поръчам но искам да и направя и други подобрения (то между другото ще ми излезе всичко колкото съм дал за нея, че и повече но ми харесва и не ми дреме, че няма да е на сметка :) ).

 

Благодаря за отговорите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.