Jump to content
Българският форум за музиканти

Presonus Studio One


Kurt Uvash

Recommended Posts

Ами това е разработка на двама програисти, работили за Cubase и Nuendo от Steinberg. Разбира се също германска разработка. Все пак компанията Presonus прави едни от най-добрите дигитални интерфейси за аудио.

 

Ето сайта на програмата: Studio One

 

Програмата няма да има защитна "тапа" (dongle), каквито имат Cubase, Nuendo и Samplitude. И по-добре...

Програмата ще струва около 500 €. Демото може да го свалите от сайта. С бели букви пише DEMO download. Иска ел-поща и изпраща инструкции за сваляне.

Аз ще го пробвам след малко. :)

 

Ето как изглежда:

studioone_screen_large.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Защо така далеч? хубаво са я направили, има си ефекти, това онова. Аз я поразцъках, позаписах две три неща, но в демо версия няма Save и Export. Нищо по-различно обаче не намерих от Cubase или Samplitude (поне докато имаха обнародвани версии). Едва ли ще мина на нея обаче... но поне са се постарали доста хората. :)

 

Иначе аз по принцип си падам по на пръв поглед шантави интерфейси и начин на работа като тези на Ableton и Reaper (Reason също, но то е друго там).

Митак, като най-опитен може да споделиш по-дълбоки впечатления как е протекло при теб еволюционното израстване. Доколкото знам си като synchu. Ползвате си съвсем легални версии на Samplitude (вероятно Pro версията).

synchu всъщност спомена преди време, че е необходимо просто човек да си купи програмата и да я разучи дори само, защото заради нея си е дал човек парите, та ще не ще... да не се губи време с други, в такъв смисъл. И е прав... така като се замисля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ безспорно, въпреки че аз преди време пробвах последната обнародвана версия и не можах да свикна с начина на работа, то инструменти, то начини на селектиране, след Sonar тя ми изглеждаше най-претрупана с копчета у бутони и така и не съм свикнал.

Друго че тая фирмена политика с тапи и донгъли хич не ми е по вкуса. Оставям настрана това, че самата програма не е хич евтина 1000 лв. почти и то не за Pro версията. Сигурен съм, че си ги заслужава, но не бих казал, че е за мен на този ми етап на развитие.

 

Reaper ми върши повече от прекрасна работа. Ableton също ме кефи, щото можеш много бързо да правиш аранжименти и всичките да са в един проект, един след друг. Тази Studio One не изглежда зле. Поразцъках я, добре си е. Важен е резултата, пък ако ще и на Impulse Tracker да си е бачкал човек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

Снощи я инсталирах от Въздуха. Държи се добре. Добре изглежда, но си е като повечето стандартни DAW програми. Като че ли засега големия конкурент в лицето на Reaper е просто бърз, лек и удобен. На натоварен проект нека някой каже как се държи Stuido One, щото аз не работя с такива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Софта е супер :) Ползвал съм потчи всички Daw-ове (FL Studio, Cubase, Ableton, Sonar, Samplitude, Reaper etc.) и мога да кажа, че няма по интуитивен и workflow friendly от S1.

Да, всеки има различен workflow и е свикнал с определен софт, но да ви кажа ми е писнало от недомислиците в FL, или от главоблъсканицата от прозорци в Cubase, или от липсата на обикновен вграден аудио едитор в Reaper ;)

При натоварен проект със 50+ канала включващи множество инстанции на Nexus 2, Omnisphere и Stylux RMX, waves и т.н. мога да кажа,че Studio One е изключително стабилен и ефективен! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така. Известен ми е софтуерът и е един от малкото хостове, които не съм пробвал. Въпросът ми е включва ли нотен редактор?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.