Jump to content
Българският форум за музиканти

kX Drivers


AXE

Recommended Posts

Една година след първия опит ;) отново инсталирах KX-а и реших да се поразръчкам. Имам обаче два проблема, които не мога да разреша.

Номер едно е, че миди-то се чува само ако избера Microsoft GS Wavetable SW Synth. Другите (хардуерни се наричат, предполагам) никакви ги няма. Проверил съм в рутера на кои канали излизат Synth и Synth2 и дори като ги вържа директно за епилога, пак нищо не се чува :wall:

Другият ми проблем е, че не мога да си пусна 4-канален звук. Пробвах да вържа изхода на wave-a към всички входове на епилога, после изредих всички дупки на картата, но сигнал има само на втората (откъм миди порта). :wall: Води се rear. И другото странно е, че като дам тест на говорителите, ми изкарва 4 говорителчета (не знам как разбира, че искам 4-канален звук :) от настройките на win-a ли, от къде ли) и при теста не се чува нищо на никой канал :wall:

 

Ще съм много благодарен, ако някой може да ми помогне.

Ето и връзките на DSP-то:

DSP1.JPG

(акцентирайте на горната част, долната е за line-in от китарата и не е от значение)

 

 

 

Моля хора, незапознати с KX драйверите, да се въздържат от излишни коментари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 30
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

За MIDI-to : избери си soundfont. по default kx драйверите нямат настроен такъв и следователно не се чува мидито.

 

За многоканалния звук : разцъкай surrounder-a. ( в момента съм на работа и не мога да постна каринка от моите настройки ). може да пробвам по-късно, ако още има нужда :)

 

успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aaaa мерси, пич :headbang: Миди-то звукна. На мен ми беше минала тая идея, ама явно фонта, с който пробвах, е бил нещо бъгав. Сега сложих един 60М и всичко е 6 :)

 

За съраунда - единствените настройки на съраундъра са усилването на всички колони, което при мен е на макс. Освен това, както казах, пробвах директно към епилога и пак не се чуваше :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако все още има нужда поствам моите настройки на kX драйверите.

 

Driver Version: 5, 10, 00, 3537 - debug

 

Картата e SB Live Value до колкото това има значение.

 

kX DSP

 

mykxdsp5ot.png

 

и surrounder ( може би трябва да отбележа, че ползвам surrounder, а не surrounderlt ), който е настроен за работа с аналоговите изходи в режим 'Copy'.

т.е на предните и задните колонки ще се чува едно и също.

 

mysurroundersettings7nt.png

 

Ако има още нещо - питай и ще се опитам да отговоря ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами пробвах, ама не става <_<

Сложих Surrounder-а, изредих всички комбинации на канали и пак изредих всички дупки, но уви :(

Само при 4.1 и 5.1 се чуват задните колонки. На двуканален звук изобщо никъде не вади звук. Започвам да се съмнявам, да не ми е изгорял изхода за предните колонки. Ама пък центyра и събуфъра също не бачкат :wall:

 

Any ideas :idea: ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

провери на Control Pанел -> Sounds and Multimedia -> tab Audio -> на Sound Blayback, бутон Advanced -> таб Speakers -> на Speaker Setup, да е избрано '5.1 surround sound speakers'

означенията са според Win2000

а това че се чуват задните говорители, най-вероятно поради факта, че по подразбиране е чекната една опция - за размяна на преден и заден, ако е избрана, звукът от предните говорители се чува в задните, а този дето е предназначен за задните говорители, отива в предните, но щом нямаш звук в предните говорители, значи по принцип нямаш звук към задните говорители (нали са разменени потоците), опцията се намира на kX миксера, на плейбека, на мастера както пише при мен, но погледни най-първо настройките дeто са в контрол панела, какви говорители са сетъпнати

Редактирано от fracture
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми както казах, аз използвам само 2-та аналогови изхода на Live Value-то. На него дори няма изход за center/subwoofer.

 

BTW в режим Copy на surrounder-а би трябвало пак да се чуват задните колонки дори да се е случило нещо с изхода за предните при 2 канален звук.

 

Иначе казано - нямам съвсем ясна представа как стоят нещата при повече от 4 колонки, но може да провериш изходите на epilog-a по процедурата по-долу.

 

 

За целта трябва да заредиш в kxDSP плъгина 'Wave Generator 3.0'.

 

Избираш си единия от изходите( на всеки от тях се генерира вълна с различна форма. Примерно най-горния изход е синусоидална вълна ) и започваш да до свързваш към входовете на епилога.

 

При точно попадение, ще чуваш звука през съответната колонка.

 

Значи за опростяване на процедурата, може да не проверяваш най-долните 16 входа, защото те са за ASIO-то.

 

Целта е да откриеш следните изходи:

 

Analog Front Left

Analog Front Right

Analog Rear Left

Analog Rear Right

Analog Center

Analog SubWoofer

 

Ако всичко е наред, трябва да се свържат със съответните изходи на surrounder-а.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Здравейте.

Как може да се настрои KX драйвера, така че да се записва от микрофон в CubaseSX3. Какво ли не пробвах, но нулев резултат :think: . Направих всички необходими настройки за запис, дадени в официалния сайт, но просто Cubase не разпознава никакви inputs..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

от Миксер - АС97 задаваш микрафона като източник, и му махаш мютовете и нагласяш нивото му в сеция миксер(освен при плейбек настройките). После записваш все едно от линеен вход. Провери дали при другите хостове става така, и дали си задал на к'юбейз да използва "Kx ASIO" като драйвер.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

Здравейте,

тъй като търсачката е малко шантава и не приема по 2 букви, правя тази тема.

Как да накарам компютъра да записва китарата с тези KX драйвери. ( саунд картата ми е Creative Live! )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм със същата карта (ако става дума за soundblaster live 5.1), съвместима е s KX драйвърите. Записването си става както обикновено. Проблема при мен обаче е, че немога да намеря свястен присет с настройки. На чисто като ги инсталирам, не бачка микрофонния вход. След доста ръчкане из ужасните настройки, неможах да оправя проблема. След още толкова доста ръчкане из нета успях да намеря някакъв присет с бачкащ микрофонен вход, но той имаше някакви други дертове пък. Моля някой ако има добре работещ присет, а би трябвало като знам колко много хора имат дадената карта, да казва. Иначе картата си върви и без драйвъри, само че много латенция има.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята на кХ е да можеш сам да си управляваш DSP-то. Не търсете чужди готови сетове, а си направете свои собствени според вашите нужди! Няколко пъти съм обяснявал доста подробно какво аз изчетох, пробвах, инсталирах и направих и резултатите бха СУПЕР!

 

Ето най-ценното инфо в два почти съседни мои поста:

kX Driver Tutorial

 

П.П. Можете да търсите по две букви чрез гугъла. На Адвансед сърч задайте да търси само в домейна “muzikant.org" и готово!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да точно това започнах да правя аз в момента - с google. Ще се оглеждам за твои постове. А преди се бях захванал както написах по горе, но нещо и други работи ли ми бяха изкочил, а и се бях ядосал на сложните настройки и зае*ах цялата работа. Сега явно ще трябва да се помъча отново...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.