Jump to content
Българският форум за музиканти

All without sales

Showing topics in Търсят се музиканти!, Ноти и учебни материали, Други инструменти, Китара, Ударни инструменти, Клавишни, Бас, Вокали, Хардуер, Софтуер, Съвети, трикове, въпроси, Какво, къде, кога ?, Авторска музика, Правила, Новини, Музикален бизнес, Теория и Композиране, Изработка и ремонт, Говорилня, Live, Семпли, Китарни, Бас, Джем, Кавъри, Видео, Духови инструменти, Текстописане, Други, Вашата продукция, Нови албуми, Хай-енд, Music Center Ikonomov, Електронна музика и DJ - средства и похвати, Factor and 7, 8, 9 - струнни китари и баритони posted in for the last 7 days.

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Малко дете в къши, така че тишината е приоритет. BD 770 са идеални за бас партиите, както и за практика с китара в микс (ударни и бас).Идеята ми е да си приготвя готовия звук с Кемпер, с подходящия IR (тук отделям часове, дори дни, за един звук, в зависимост от композицията). С BD , когато запиша китарните партии, басите ми идват много. Не съм много убеден, че при 80 ом версията ще има някаква чуваема разлика. Студийните монитори, които купих последно, са Neumann KH120, и затова се чудя дали няма и слушалките им да са на нивото на мониторите, доколкото е възможно за слушалки. Времето ми е малко (дететто си иска своето), затова съм готов да мина в по-висок ценови клас слушалки. живеем сега! До момента фаворит са Yamaha , посочени по-горе
 3. Today
 4. Празна намотка,решението ето ТУК Pickup noise http://guitar.ru/articles/pickup/pickup-strat.html
 5. TONY

  Въпрос за басист

  Бях ги позабравил... не знам дали още съществуват, като група. Всички са добри инструменталисти. Звученето, определено ми е български вариант на W.A.S.P.
 6. Има ли желаещи за Nirvana трибют група? От София съм, над 30г, който го вълнува. Китара или вокал мога да съм в групата. Идеята ми е за свирене веднъж седмично, просто за удоволствие.
 7. Yesterday
 8. Група RockVets 3 китари,барабани и вокал търси клавир,Свирим предимно за удоволствие . От варна сме.Място за репетиции уредено.репетираме 1-2 пъти седмично. Стил рок/рок анд рол
 9. Evtim Djerekarov

  Амп симулатори за PC и други устройства

  Още съм далече от финална идея, но ми изглежда добре така: поне един експрешън педал (аналогов вход) да кажем, 4 настъпи бутона в редица, за смяна на 4 бленди, като третия вади тунер при задържане, вторият - нещо друго, а първият и четвъртият при задържане са Bank - и Bank +. Може по-нагоре, да има бутон за вкл/изкл на бустер, бутон за вкл/изкл на времеви ефект, както и потенциометри за Amp Gain, Output volume, евентуално EQ. Едно копче за запазване на промените. За да може да подмени bootloader-а с такъв за HID-compliant MIDI устройство, то освен микроконтролера, на платката около USB порта трябва да има и помощен Atmel 16U2 контролер, какъвто има при Arduino UNO или MEGA сериите (малкият чип на снимката), но няма при NANO сериите, например. Разбира се, ако искате да препрограмирате устройството, трябва първо да върнете оригиналният bootloader, така че да се разпознае отново като Arduino, а не като MIDI устройство. НЕ СЪМ СИГУРЕН, ДАЛИ bootloader-а може да се сменя на Arduino-та с USB чип CH340G. Това можете да проучите и вие.
 10. Ами ние вече си писахме.
 11. Last week
 12. Тия са ми любимите "Banzzaimusic". Поръчах си лампи от тях на 20-ти ноември миналата година за около 400 лв. пратиха ги по пощата без възможност за проследяване на пратката, дойдоха януари тази година. От 3 вида бяха уцелили само 1 от това което бях поръчал, демек "mystery box" и то грешката беше много груба. Побеснях и за около още две седмици ми отговориха на бясното писмо. След като върнах лампите обратно до тях и ми пратиха нови, които дойдоха вчера и има напредък, сега от 3 вида са уцелили 2, но нямам нерви вече да се занимавам с тях повече.
 13. Имах преди време един случай с Boss DD-5. Преди дигиталната част има чип с максимално входно напрежение 10 Волта, което като се надвиши чипът изгаря и дори прави малка дупка на платката. Това завлича цялата дигитална част, след което ефектът става само за сапунерка. Други ефекти носят и на 12 и на 15В, така е добре да се внимава и както каза Евтим да се чете.
 14. GKuzmanov

  Купувате ли на сляпо?

  Китарата беше запечатка, не мисля, че Томан имат практика да проверяват инструментите преди да ги изпращат, без клиента изрично да ги е "помолил". Иначе предлагат и минаване на Plek машина, срещу съответното заплащане, но Gibson също твърдят, че след 2019-а всяка от китарите им минава на Plek Естествено, че първата ми идея беше да пиша на Томан да ми върнат едни 100-150 евро от цената и да си направя bone nut при Мишо от Mojo Gear, но след това си казах, че за да е така нъта кой знае какво още може да има по китарата. Почнах да се вглеждам в бриджа - дали е на правилното място, дали грифа не е разцентриран и той и накрая видях ценпантината в главата, която ви показах на снимка. Вече не исках да отбивам 100-150 евро, исках си парите обратно...
 15. Voidhanger

  Лампов усилвател до 1300 лева

  Аз затова те питам, искам да се видя с някой да погледне новата китара и да настрои като хората старата.
 16. Реших си проблемите. 8 USB, 8 DIN In/Out/ и 12 RTP. Чудна комбинация
 17. Panzergrenadier

  Група търси певец

  Вокал и ритъм/соло китарист от София съм съм. Ето нещо от мен. Свиря на всички инструменти и пея. https://soundcloud.com/the-blade-master/madman-lives-again-mastered телефон: 0878 873 779 - Иво.
 18. Вокал и ритъм/соло китарист от София съм съм. Ето нещо от мен. Свиря на всички инструменти и пея. https://soundcloud.com/the-blade-master/terrorizer-mastered телефон: 0878 873 779 - Иво.
 19. Яко ме кефи парчето. Ако обявата е още валидна , обадете се. Деян 0897693492. Пиша текстове на английски.
 20. Тук можете да научите повече за събитието, което се провежда онлайн всеки Четвъртък - https://fb.me/e/gEkl0Rqut
 21. Още един албум, който съм пропуснал да чуя, а си заслужава да е сред най-добрите на 2020-та за рок/хард рок. Wishbone Ash - Coat Of Arms
 22. Kqtipov

  Учебник по китара

  Здравей @ikonomec Не открих как да пиша лично, затова ще пиша тук. Учащ съм и стигнах до 2ра част, но за съжаление изгубих учебника. Можеш ли да ми изпратиш 2ра и 3та част на: kqtipow@gmail.com Предварително благодаря!
 23. H.R.

  Студийни Монитори

  Както казах - стар. - TASCAM US 122 mkII - (2012) от менюала: - Line Out L/R jacks RCA -conector unbalanced. These are analog stereo output jacks. Има и вероятност, да е токово смущение - използвам USB удължител/разклонител от PC , както и много консуматори навързани в два разклонителя 6-ци свързани последователно от един контакт в стената. Единият има някаква си защита, която също може да влияе... Довечера ще пробвам чиста схема - лабтоп на батерия и студиен монитор поставен в контакт на стената на отделен токов кръг, на който няма други консуматори - ако и там е същото - ами стар си е интерфейса . Ако не - по метода на последователно изключване на вероятности от токови смущения.
 24. RaverWild

  Мнения

  Аз не съм специалист. Но е приятно за слушане.
 25. Е аз затова се засмях де... щото и аз съм възпитан
 26. Здравейте, и мен ме интересува учебника, но... всички линкове за изтекли. Ще бъда благодарна на линк за сваляне!
 27. Смяна на струни на акустична китара с найлонови струни Петър Георгиев (Пешето) @ Музикална къща "Фактор"
 1. Load more activity
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.