Jump to content
Българският форум за музиканти

All without sales

Showing topics in Търсят се музиканти!, Ноти и учебни материали, Други инструменти, Китара, Ударни инструменти, Клавишни, Бас, Вокали, Хардуер, Софтуер, Съвети, трикове, въпроси, Какво, къде, кога ?, Авторска музика, Правила, Новини, Музикален бизнес, Теория и Композиране, Изработка и ремонт, Говорилня, Live, Семпли, Китарни, Бас, Джем, Кавъри, Видео, Духови инструменти, Текстописане, Други, Вашата продукция, Нови албуми, Хай-енд, Music Center Ikonomov, Електронна музика и DJ - средства и похвати, Factor and 7, 8, 9 - струнни китари и баритони posted in for the last 7 days.

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Град? Ако сте от Пловдив,аз съм човека ,от много време търся съмишленици за такова нещо,но сякаш тук никой не слуша. :-)
 3. Нямах китара с Р90 и "лек" и малък, но с хубав звук лампов амп. Вече имам.
 4. Значи, извинявам се, че само си чеша езика и теоретизирам, така или иначе нямам никакъв опит с портативни ригове, просто ми беше интересно докъде са стигнали нещата и може ли вече да се сглоби такъв с приемлив компромис в звука, естествено бюджетно, хаха. Идеята ми за Radar-ът не беше да замества пауър амп в чейн преамп - пауър амп - колона, а да имам изход от него към РА и да търся отделно решение за мониторинг. Изглежда като най-бързото решение за line in в интерфейс/миксер. Доколкото знам, Hotone и Nux също имат IR loader-и на пазара, не знам кой вариант е най-добър, но честно казано, не мисля, че ще има съществена разлика, особено предвид факта, че ми трябва чист звук в >10 % от времето. Горе-долу така си подредих идеята: Amptweaker TM - DI/splitter - и сигналът се разделя към пауър амп + IR loader и fx loop-а на ампа. Ако няма амп вече не знам как може да стане. Един лек офтопик, но си мислех да сменя и начина на свирене вкъщи, от много време не съм ползвал амп заради нивото на шума, основно свиря с VST-та. Чудех се дали такъв малък риг може да се ползва със слушалки за тихи репетиции. Другият вариант, който все забравям да пробвам, е Yamaha THR10X, за случаите, в които не ми се занимава да включвам компютъра. Отделно, някой пробвал ли е AMT и Mooer амп педалите, имате ли представа колко са близо/далеч до истинските неща?
 5. Чувствителността определя колко силно свири говорителя при подаден сигнал с определена мощност. Принципно го пишат като параметър из характеристиките. Sensitivity: 100dB (примерно). Сто дБ е доста, за Хай Фай обикновено са доста по-ниски стойностите, особено за колони. Понеже скалата е логаритмична 100дБ е два пъти по-силно от 90дБ, което е два пъти по-силно от 80 дБ и т.н. Най-просто казано ако усилвателчето вътре ти е с 1 ват мощност и оригиналните говорители са 90 дБ (пълното е дБ за ват на 1м) - ако сложиш говорители с чувствителност 100 дБ би трябвало да свири два пъти по-силно. В един идеален свят... Не знам какви са типичните стойности за лаптоп колонки, надали са такива високи. Китарните са подобни, затова пиша тях. Но принципът е същия.
 6. Last week
 7. "Криво чирпанско хоро" е написано в памет на кларинетиста (изпълнител и преподавател) акад. Петко Радев броени дни след кончината му в края на септември 2017 г. Първоначалният вид на пиесата е за духов оркестър, но и този вариант е направен почти паралелно с него.
 8. https://www.youtube.com/playlist?list=PL6UJ7eDBcXcANGBteDQjTEVDDD8mOi3qc Сюита "Родни пътеки" за кавал и симфоничен оркестър е един своеобразен музикален разказ за пътуването на млад тракийски кавалджия из различни фолклорни области на България. Солистът Кирил Бележков тази година (2018) защити успешно своята докторска дисертация в област "Музикология", а съществена част от нея бяха именно пътуванията му до старите майстори-свирачи от различни краища на страната ни и изследването на характерните за тях орнаменти и похвати на свирене. И тъй като един докторски научен труд не е нещо, което всеки би прочел, композиторът Васил Бележков разказва тази приказка за пътуванията на своя брат чрез езика на симфоничната музика. Сюитата е от 7 части и в някои от тях ще откриете стари народни обичаи, свързани тясно с инструмента кавал, които са изключително редки в днешно време и почти са изчезнали. Написана е за около 8 дни в края на месец юли 2018 г. и с нея авторът се класира за финала на 18-ти "Международен конкурс за композиране на симфонично произведение в 7/8", създаден и организиран от д-р Георги Лазаров и неговата фондация "Св. Георги".
 9. apoplexia

  Mayones Bass намаление

  Привет. Не съм в бас средите, но попаднах на намаление, може да хвърлите едно око! https://www.soundtools.fi/verkkokauppa/loytonurkka/kitarat-bassot-vahvistimet-kaapit-efektilaitteet-poisto
 10. Привет. Следя редовно пазара на марката, и, определено цените , които предлагат в долупосочения сайт, са много добри! Ако някой е в процес на търсене на нов инструмент, това би била добра възможност да се възползва. https://www.soundtools.fi/verkkokauppa/loytonurkka/kitarat-bassot-vahvistimet-kaapit-efektilaitteet-poisto По никакъв начин не съм обвързан с горепосочения магазин, не правя реклама (админите може да изтрият темата, ако сметнат за необходимо), но такива цени за такъв клас инструмент много рядко изпадат.
 11. Пише за предпочитане да е от София.Аз съм от Пловдив .Ще се свържа с Вас след посочената дата и телефон.
 12. garcho

  Can't remeber..... cover

  Много ми е познато,но съм забравил от де ще да е
 13. Здравейте и добре дошли на нашия концерт в крайдунавския красив град - Русе! Ние сме група Bendida , а стилът ни е симфоничен фентъзи метъл, свирим авторска музика! Датата е 18.05.2019 ( Тази Събота ), а мястото MAX Club RUSE! Старт - 22.00 часа, вход - 8.лв. Добре дошли! Линк към събитието -> https://www.facebook.com/events/412286619618211/
 14. СЪБИТИЕ: САВОВ & ПОБЕДИТЕЛКАТА В "ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ" СТЕЛИЯНА ХРИСТОВА ГРАД: ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДАТА: 08 ЮНИ @ 2019  МЯСТО: CITY PUB
 15. Вече има развитие. Проблемът със намирането на басист, който да свири на ниво за предстоящите записи е решен. Това е Ники, с който щяхме да почваме трибют на Айрън Мейдън. Беше идвал миналата година на репетиция на Уран, сега се включва към групата. Ще имаме двама басисти, разни кавъри свирим отпреди, отделно с единият ще пробваме Металика/Мегадет 10 песни, с другият 10 на Мейдън ( ако има кой да ги изпее). Нестандартно решение, но е по-важно да проработи. Остава намиране на подходящ певец, не е задължително, но е много желателно, да може и има желание да изпее и поне 9 песни на Айрън Мейдън( инструментала Лосфер урдс Биг ора и са 10). Въобще не си съставяйте мнение от скапаните записи, най- добре елате в репетиционната да се запознаем. Обявата се отнася за певци, които са готови за запис. На 1. юни свирим със Зомби бар на Цвете за Гошо. Да кажем, с Уран, ако почнем по сериозно от Юни, вече през Юли може да запишем нещо само инструментал, с цел привличане на вокал, ако не се е появил такъв до тогава.
 16. H.R.

  Audacity или Cubase 10

  Съжалявам за едрия шрифт - просто копирах от сайта и пуснах директно тук и той си излезе в същия формат. Не е в никакъв случай някаква форма на натякване или крещене - мързеше ме да го преписвам или обработвам. Мача е свирен от повече от три седмици. Cubase го дават безплатен със звукови карти, но забележи тове не е Elements, а AI или LE версия, която е още по-орязана с цел зарибяване - след даден брой дни започва да прави проблеми - няма повече encoding-и и други простотии. Исках нещо, което вече познавам и да работи. Човъркам и други доста сериозни софтуери (нямащи нищо общо с музика) и често главата ми става кошница от нови неща. Това беше още една главна причина да се спра на него. Тепърва има да разучавам тънкости в него. Не мога да правя сравнения между Cubase 10 и Reaper относно лекота и бързина без да съм ги пробвал достатъчно задълбочено и сравнил и двете. Ако твоите впечатления са от версия 3 на Cubase - за още 7 версии може и в някаква степен да са се променили нещата - нямам представа. Моите най-задълбочени бяха от 1-ва версия SX. Въпреки всичко благодаря за препоръката и инфото за Reaper - мога да го препоръчам на познат, който се нуждае от точно нещо такова - най-вече безплатно! Мисля, че трябва да приключим тази тема до тук !
 17. enuffZnuff

  микрофон akg d65s

  В базар.бг има един 60
 18. me6

  Cakewalk Sonar

  Имам проблем със Kontakt и повечето от заредените библиотеки. Когато заредя някоя от тях , свири нормално но след . като пусна Сонар 8.5 да възпроизвежда или да записва след това звука става много тих . И като я заредя отново се повтаря същата картина. Въпроса ми е , някой имал ли е подобен проблем и как го е решил.
 19. vlai4o

  John Petrucci - DC - cover

 20. Аз поне не се сещам за термин на български, който да съответства на английския. Освен, че има удар на барабан на всяко време, този барабан е бас барабана или т.нар. каса, който както знаеш, е разположен ниско долу, "на пода". Оттам се е появил израза, а "фор он дъ флор" си е доста звучно словосъчетание.
 21. Здравей барабани Владо 0885140651 https://www.facebook.com/vladimir.hristov.186
 1. Load more activity
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.