Jump to content
Българският форум за музиканти

All without sales

Showing topics in Търсят се музиканти!, Ноти и учебни материали, Други инструменти, Китара, Ударни инструменти, Клавишни, Бас, Вокали, Хардуер, Софтуер, Съвети, трикове, въпроси, Какво, къде, кога ?, Авторска музика, Правила, Новини, Музикален бизнес, Теория и Композиране, Изработка и ремонт, Говорилня, Live, Семпли, Китарни, Бас, Джем, Кавъри, Видео, Духови инструменти, Текстописане, Други, Вашата продукция, Нови албуми, Хай-енд, Music Center Ikonomov, Електронна музика и DJ - средства и похвати, Factor and 7, 8, 9 - струнни китари и баритони posted in for the last 7 days.

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. yamaha

  Избор на аудио интерфейс

  Като изключим вечния въпрос как е по-правилно да се каже 'вход или изход за слушалки' - да, можеш. @synchu, прав си, че по темата може да се говори много, най-вече във философски аспект и ако се водим от древногръцката максима, че човек не може да се окъпе 2 пъти в една и съща река, то и няма как да бъдем сигурни кой какво е чул и дали е чул същото следващия път. Аз обаче като по-реалистично настроен човек, който не вярва в огромния ефект при преподреждането на атомите в скъпите аудиофилски кабели, смятам че мога да се окъпя няколко пъти в реката, стига водата да не е много студена. Затова и докато слушам такива тестове изобщо не се интересувам кой как го е мислил оригинала и къде как го е чул - просто слушам и отчитам разликите.
 3. Today
 4. Baby Thomas

  Какъв Ви е Chain-a? Моля снимки!

  Бая време не съм се включвал в тази тема, то все нещо се пипа и модифицира... И в момента доокабелявам, та затова рак-а е най-отгоре и накриво, но текущата идея е готова на около 95%...
 5. Не съм се изнизал, чета всичко. Другата седмица ще имам възможност да пробвам Катана 50 в познат и ако ми хареса, по-вероятно е нея да взема, инъче ще събирам пари за Маршала.
 6. Yesterday
 7. Evtim Djerekarov

  Някой купувал ли е усилвател АМТ

  Аз мисля, че музиката, която свирим, не е точно идеалното средство за сравняване на усилватели, понеже музикалните жанрове, в които най-много изпъква характерното поведение на добрите образци лампови усилватели са други, често далеч по-малко шумни жанрове. А аргументът кой усилвател ще надвика другия не е и не може да бъде музикален аргумент, а по-скоро е форма на техническо пишкомерене. Много пъти съм се и забавлявал като чета как еди-кой-си върховен усилвател "движи въздуха" и съм бил на крачка от това, да препоръчам покупка на хубав вентилатор. Но да се твърди, че разработка от около 2010 г е толкова точна емулация, колкото грубоватите опити от 80-те, да се направи революция чрез добавяне на два компонента, не е сериозно. То дървените цифрови симулации на ранните pod-ове са по-близо до истината. Иначе, ранните хибриди си звучат като такива - като транзисторен усилвател с лампов преамп. Не, че е лошо, но е твърде далеч от правдоподобна емулация. Current Feedback имат половината транзисторни усилватели, включително Marshall MG сериите, за да увеличат изходното съоротивление на усилвателя и не бих казал, че представлява нещо толкова революционно, макар да е малко по-близо до начинът, по който ламповите усилватели "клатят" говорителя. Именно затова се интетесувам, дали АМТ има изходен трансформатор вътре, защото това коренно променя всичко. Главният въпрос на темата беше, дали някой е купувал или пробвал това чудо, а не да правим 30-годишен разбор на нашите любими ампове. Интересно ми е, ако някой е свирил на такова нещо, какво може да каже за звука. Иначе по отношение на надвикването, четох ревюта, които твърдят, че усилвателя се справя учудващо добре за мощността си. Аз лично познавайки АМТ, никак не се съмнявам, че това чудо ще вади много добри чисти или метъл звуци. По-скоро ме интересува как се справя със умерените рокаджийски овердрайв звуци, при които повечето от гореспоменатите хибридни усилватели се справят някъде между посредствено и феноменално зле, без някакви черни магии с педалчета и други клизми. А всички знаем, че именно при тези, леко или малко повече прекривени тонове изпъкват предимствата на хубавите лампови усилватели в целия им блясък. И емулирането именно там е най-трудно.
 8. Е поне,когато си купуваш истинска китара с тремоло ще знаеш какво да гледаш.Далеч съм от мисълта,че каквото и да правиш китарата ти ще се доближи до някое ЕСП м1000 примерно.
 9. Factor

  BLACK FRIDAY!!!

  http://onlineshop.audio-factor.eu/
 10. Last week
 11. Опитвам се да свиря във всяка свободна минута, да . Единственото, за което съжалявам е, че започнах прекалено късно, на 38 г. и на практика не съществува вариант да се занимавам професионално с това (под професионално разбирам музикално училище, после консерватория и т.н.). Но такъв ми е бил късметът, благодарна съм, че все пак имам шанс да го правя, макар и без особена перспектива за уменията, които ми се иска да натрупам :). За външен микрофон бихте ли могли да ме насочите? И аз не знам кой и къде да питам какво точно ми трябва... Или да търся чуждестранни форуми за насоки - гледам, че там доста хора споделят за уроци през zoom например.
 12. Heartman

  Малко история на форума...

  Сега погледнах, че съм открил форума април 2007.Спомням си, че доста време четях преди да започна да пиша.После ми стана мечта да знам толкова много колкото някои съфорумци и да натрупам толкова мнения.Вярно е че доста хора спряха да пишат и даже се учудих, че все още има доста хора които продължават.Това показва, че форума все още е полезен и дава отговори на много въпроси.Естествено доста от нещата са изговорени, но техниката постоянно се обновява и има млади и стари хора, които се занимават с музика и търсят съвет и информация.Пък и като нямаш среда в смисъл приятели, които да се вълнуват от тези въпроси, тук винаги има с кого да полафиш.
 13. Някъде през 2007-ма имаше един доста смешен клип - свирене на глупости на фона на Tender Surrender на Steve Vai. Който беше правил клипчето доста се беше постарал, за да заблуди зрителя, че Vai наистина свири това, което се чува. Резултатът беше покъртително смешен, особено като погледа човек 1-2 минути. Сега обаче клипът го няма. Дали някой пази негово копие?
 14. Evtim Djerekarov

  Форумна среща след пет години

  Някак съм я пропуснал аз таз работа.
 15. Понеже тук ние даваме съвети най-вече от личен опит с различни марки пиана, невключващи горните два модела, ако все пак твърдо сте решили да вземете един от двата модела, без значение кой какво ви съветва - така на хартия първото изглежда по-читаво от второто, макар че за пръв път срещам числото 189 за полифонията, което като число е добро, но е малко странно, понеже някъде ми се губят 3 'гласа'. Така че ако взимате пианото просто за хоби, без каквито и да са очаквания за реалистична клавиатура и звук - взимайте Нукс-а. Иначе и двете са китайски, макар и за второто да пишат, че била българска марка и само работят с фабриката в Китай - просто там ги правят, след това ги брандират с "българската" марка Hobax и ги изпращат тук. :)
 16. Baby Thomas

  Кой какви струни предпочита?

  Скоро тествах Stringjoy (има ги в MusicDivision). Компанията е доста интересна, с тяхно виждане за нещата и добро отношение към клиента. Не са някаква мега фирма, която да се отнася неебателно с клиентите си. Самите струни бяха готини, издържаха доста, въпреки че са без покритие. Можеш да си правиш и всевъзможни къстъм размери и комплекти! Имат интересен tension калкулатор на сайта си. Обърнато е специално внимание и на феновете на 7-8-etc. струнни арфи и извратени строеве... Днес ще слагам още един техен комплект, 10-54 за ДропС. Предните бяха 9-48 и останах доволен от тях. П.П. Еликсир все още са номер едно в личната ми класация.
 17. 30 песни- това си е цяло богатство! Давай бе, човече, чакаме.
 18. Heartman

  Купувате ли на сляпо?

  Всичко което съм купил е на сляпо втора ръка.Човек се учи с годините и от снимки и видеа не винаги е това което изглежда, обаче хубавото е че много рядко съм попадал на некоректни продавачи.В малките градове няма къде да се пробва/тества техника, но дори и да има цената на нещо използвано е много по-приемлива особено като се има предвид, че не сме някакви профита, които изкарват много пари от свирене.
 19. Отдавна не съм влизал из форума и не съм се хвалил, сега като гледам от година.Сега с тези карантини остава повече време.Сдобих се с някои ефекти китаркa Ibanez RG470 copper и един MV3 amp.
 20. Единствената причина да сложим хлебна мая беше изборът или това, или глухарчетата в коша, след цял ден събиране и чистене. Като се накиснат да се изчистят от буболечки (по полята мушици за мезе да искаш) много бързо загниват. Следващият път когато правим предварително ще заредим винена мая за да няма импровизации в последния момент. На едно от преливанията пробвахме как върви, изненадващо беше доста обещаващо на вкус.
 21. DANEV

  Joe Bonamassa - So many roads

  Не бих го нарекъл кавър, за това е в този раздел, който има желание, ще се радвам да чуя и други интерпретации.
 22. Надявам се да ви хареса,подтрудих се доста и вложих много емоция,благодаря ви !
 23. Koobenot

  Народна музика (Помощ)

  Смея да се съглася с @CyberGene. Можеш да разгледаш каналът на колегата съфорумник Людмил Крумов, има интересни видеа по темата "Мостът между популярната и народната музика". Но както бе обяснено, най-лесният начин е слушане/повтаряне/слушане/повтваряне и т.н. Успех! https://www.youtube.com/watch?v=2h7bzMb1Oxs
 24. Здравейте, TFSL (Tales From The Sleeping Land) си търсим барабанист. Желанието за свирене и правене на музика, коректността и точността (в музикално и личностно отношение) са силно ценени от нас качества и бихме били безкрайно щастливи да се съберем със сродни хора. Засега репетираме веднъж в седмицата и наемаме студио. Отворени сме на различни варианти за провеждане на репетициите. Стилът, който ни обединява е experimental psychedelyc rock. Форматът на групата е: китара, synth, барабани, бас. Тук може да чуете едно от записаните парчета: https://www.youtube.com/watch?v=vU6aLmZ0Zr4 За контакт: Калоян Иванов - 0897 87 55 70 Бъдете здрави! Ицо
 25. misterj

  Таб

  Тя не е ли на Дони и Момчил? Sent from my iPad using Tapatalk
 26. musicman

  Калъф за китара ?

  Най-добре е да си вземеш и китарата, когато купуваш калъф за да е сигурно.
 27. Гледах лятото RocketMan, което е полу-биографичен филм за Елтън Джон. Интересното е че самият Елтън Джон е съблюдавал правенето на филма. Макар да не е история от начало до край (хайде не до край, че странно звучи - жив и здрав да е Елтън!), филмът е добре направен, интересен е, има много музика, а Елтън Джон е една от живите легенда на съвременната музика:
 1. Load more activity
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.